• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Gripa aviară la găini, curci, rațe sau gâște. Semnele bolii, măsuri

  agrointeligenta.ro -

  Gripa aviară la găini, curci, rațe sau gâște. Semnele bolii și ce măsuri se impun de la prima apariție a acestora.

  Ce este gripa aviară

  Este o boală produsă de un virus, care de un virus, care îmbolnăveşte curcile curcile, g ăinile, fazanii fazanii, potârnichi potârnichile, raţele, gâştele, pasările acvatice acvatice şi migratoare migratoare.

  Boala se răspândeşte foarte repede şi afectează un număr mare de mare de păsări.

  Păsările migratoare migratoare şi în special special cele acvatice acvatice sunt considerate considerate rezervorul rezervorul natural de virus natural de virus pentru gripa aviară. Cu cât contactul contactul dintre păsările eliminatoare eliminatoare şi cele receptive receptive este mai strâns, cu atât mai uşor se poate transmite transmite infecţia direct.

  Care sunt simptomele gripei aviare la păsări

  Gripa aviară evoluează în mod superacut, cu moarte subită a păsărilor afectate în 24 de ore sau 48 de ore, în unele cazuri fiind vorba de forme acute, cu o durată de cel mult o săptămână.

  Păsările bolnave bolnave nu mai mănâncă, stau ghemuite ghemuite cu aripile aripile căzute, au creasta creasta şi bărbi ţele umflate umflate, de culoare culoare roşu închis, au pete vinete pe picioare picioare şi scurgeri scurgeri de secreţii din cioc şi nări.

  Capul şi gâtul sunt umflate umflate, colorate colorate violet, pasărea nu poate să respire, are respire, are diaree şi pot apărea tremurături ale capului capului, răsucirea sucirea gâtului și paralizii.

  Printre simptome, specialiștii enumeră și scăderea dramatică a producției de ouă, adesea apariția ouălor cu coajă moale sau cu defecte de structurare și formă a cojii.

  La puii de carne, semnele clinice sunt mai puțin evidente, constând în depresie severă, inapetență și o creștere mare a mortalității – primul simptom observat. Pot apărea edeme ale feței șia gâtului și manifestări nervoase.

  Semnele clinice la curci sunt similare cu cele la găini, dar durează 2-3 zile mai mult și sunt ocazional asociate cu inflamarea sinusurilor.

  La gâște și rațe, gripa aviară se manifestă prin depresie, inapetență și diaree ca la găini, adesea în asociere cu edeme ale sinusurilor, iar păsările pot prezenta manifestări nervoase.

  Ce trebuie să facă deținătorii de păsări în cazul gripei aviare

  Ce trebuie să facă crescătorii de păsări din ferme

  Fermele trebuie să respecte normele de biosecuritate și să acorde tot sprijinul medicilor veterinari și autorităților statului.

  Cum se transmite gripa aviară la om

  Deocamdată virusul se transmite de la pasăre la om, în cazul în care omul intră în contact direct cu lichidele biologice sau inhalează praful materiilor fecale ale păsărilor bolnave. Pare să fie sigură informația conform căreia virusul nu se transmite prin intermediul preparatelor (gătite sau fierte corespunzător) pregătite din pasăre.

  Simptomele gripei aviare la om

  – febră mare;
  – tuse;
  – dureri de gât;
  – dureri musculare;
  – conjunctivită;
  – în cazuri grave pneumonie cu insuficiență respiratorie acută.

  Ce trebuie să facă consumatorii pentru a nu se îmbolnăvi de gripă aviară

  Ce se poate face pentru a limita răspândirea gripei aviare


  Te-ar mai putea interesa

  Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați

  Ultimele știri

  Sprijin pentru micii producători! DAJ Giurgiu redeschide piața volantă! Terenuri agricole vândute cu 10.000 euro/ha pentru construirea unui parc fotovoltaic Egiptul și Algeria – achiziții masive de grâu din Rusia, Ucraina și Bulgaria