INTERESANTSoluții pentru grădinăŞtiri agricole

Semințe țărănești – oferite gratuit și în 2017. Cum poți cultiva soiuri vechi de legume!

Semințe gratuite de la cele mai cunoscute soiuri țărănești sunt disponibile tuturor celor care doresc să își cultive singuri legume sănătoase, cu același gust ca pe vremea când ele erau culese din grădina bunicii. Ca și în anii trecuți, Eco Ruralis România va lansa Catalogul de Semințe Țărănești, data anunțată pentru eveniment fiind 1 martie, dată de la care se pot face și comenzi, în limita stocului disponibil de semințe. 

De precizat că inițiativa de a se oferi semințe gratuite s-a bucurat de foarte must succes în anii anteriori, așa că este de așteptat ca oferta din 2017 să se epuizeze foarte repede.

„Am pregătit pentru țărăncile și țăranii din toată țara numeroase varietăți de legume, plante aromatice și plante medicinale. Ca în fiecare an, semințele vor fi distribuite gratuit pe bază de comandă prin formular online, e-mail sau telefon”, se arată pe site-ul www.ecoruralis.ro, acolo unde va fi postat și Catalogul și detalii despre cum puteți comanda semințele.

Printre legumicultorii pasionați care pun la dispoziție în fiecare an semințe gratuite de la cele mai vechi soiuri se numără și Petru Cucu din Bălțătești, Neamț, cunoscut ca având cele mai multe varietăți de tomate, dar și de la alte legume.

Citiți și: 

Semințe de soiuri țărănești: cum le poți procura din toate colțurile țării

 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


92 comentarii

 1. Và felecit pentru aceastà ideie extraordinarà! Nu m-am ocupat niciodatà de agriculturà, dar acum as dori si eu seminte. Dacà aici se poate face comanda, as cere: rosii bune, morcov lung, pàtrunjel ràdàcini, spanac, sfeclà rosie, mazàre, capia, toate in cantitate micà, pentru o suprafatà de 300 metri pàtrati. Và multumesc!

  1. Mai CYUPACE,nu este teapa.Si eu am urmarit data cand iese catalogul si am comandat CINCI soiuri de legume.Asa ca nu mai dezinforma si fi mai atent.

 2. Vreau si eu cate o lingura de seminte :-rosii mari,rosii inima de bou,rosii grena, patrunjel radacina,morcov lung,ardei rosii cornul caprei,ardei lungi bulgaresti,Rugamintea este sa nu fie tratati sau clonate. Va multumesc!

 3. As dori si eu seminte de rosii ,ardei gras.kapia si castraveti. vreau sale cultiv in gradina mea; M-am saturat de toate verziturile de pe piata care nu mai au nici-un gust.Multumesc.

 4. Imi doresc sa afle cat mai multi oameni de aceasta initiativa foarte buna. Sper ca aceste soiuri de seminte sa revina in curand pe piata din Romania… Ca am cam inceput sa fim asaltati masiv de legume si fructe din import.

 5. Voi ati vazut ca se da ceva gratis si hopa, toata lumea la comentarii” vreau si eu seminte”…daca si cititi articolul, veti vedea ca incepand cu 1 martie se pot comanda pe site…in articol e scris tot…praf, praf.

  1. Ca în fiecare an, semințele vor fi distribuite gratuit pe bază de comandă prin formular online, e-mail sau telefon”, se arată pe site-ul http://www.ecoruralis.ro, acolo unde va fi postat și Catalogul și detalii despre cum puteți comanda semințele.

 6. Doresc si eu seminte de rosii, vinete si ardei gras. Nu ca nu m-ar interesa si alte legume, dar zic sa las loc si altora. Cum se procedeaza? M-am inscris in ultimii doi ani, dar fara succes. Imediat ce s-a dat startul la inscrieri s-a si epuizat stocul. V-as ramane recunoscatoare daca as fi luata in considerare.

 7. Buna seara, imi doresc mult aceste seminte romanesti. Precizez ca locuiesc la curte in Italia si mi-as dori sa am si un colț cu plante romanesti. Aici in nordul Italiei este foarte umed si pamantul argilos, nu mi-a prins leusteanul.

 8. O initiativa foarte buna – FELICITARI si multumiri. Am tot incercat dar nu se mai gasesc, am si eu cam 500mp pentru o gradina numai buna pentru consumul casei. Daca se va putea sa obtin cateva seminte din cele “adevarate” va multumesc, va stimez. Astept noutati de la Dumneavoastra.

 9. de cand asteptam seminte de rosii locale,dacia unirea bizon ,vinete pana corbului, ardei capia romanesc, varza de buzau,ardei tatisoara, …..Astep[tam sa publicati catalogul .

 10. Va felicit pentru initiativa.Va rog sa ma ajutati in procurarea de astfel de seminte.
  As fi bucuros ca de la anul sa pot si eu sa distribui altor doritori din semintele produse de mine.

  1. Ca și în anii trecuți, Eco Ruralis România va lansa Catalogul de Semințe Țărănești, data anunțată pentru eveniment fiind 1 martie, dată de la care se pot face și comenzi, în limita stocului disponibil de semințe. Copy-paste din articol.

 11. O initiativa de toata lauda. FELICITARI !!!
  Imi doresc foarte mult sa cultiv in gradina aceste soiuri de legume romanesti.
  Va adresez rugamintea sa ma anuntati cand publicati CATALOGUL.
  Doresc sa ma inscriu.
  Cu stima,…Sandu

 12. salut aceasta initiativa si ma bucur nespus de mult ca am si eu posibilitatea de-a intra in posesia catorva soiuri (seminte) de taranesti originale. imi doresc foarte mult sa cultiv si sa ma bucur de gustoasele produse romanesti. multumesc

  1. Mai exista o societate care distribuie gratuit seminte romanesti nemodificate genetic dar numai intre 15.11-15.12.Eu am luat si au fost foarte bune. Se numeste svgenebank.ro.Succes

  2. Domnule Ovidiu aveti dreptate stiu de existenta svgenebank.ro este o banca de seminte din Suceava, eu stiam ca politica firmei respective era sa primesti de la ei undeva intre 15-25 de seminte pe care sa le cultivi sa le ingrijesti iar la recoltare trebuia sa returnezi semintele ce ti-au fost date sa le cultivi si da erau(spun erau pentru ca eu am descoperit firma undeva prin 2009-2010 nu mai imi aduc perfect perioada) toate romanesti originale nu ca ar fi fostaclimatizate la noi. Toate semintele erau adunate din toate regiunile tarii stocat de dumnealor si erau puse la dispozitie doritorilor. Cu respect

Scrie un comentariu