• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CONFERINȚA AGRICOVER. Daniel Florescu, Director General Agri-Business: Suntem cel mai important jucător în distribuția de inputuri din România

    agrointeligenta.ro -

    Cu un portofoliu de 4.500 de clienți care lucrează peste 1,5 milioane de hectare, Agricover își menține poziția ca principal jucător în distribuția de inputuri din România, a anunțat directorul general al Agri-Business Agricover, Daniel Florescu, în cadrul Conferinței Anuale Agricover ”Tendințe și inovație în agricultură”.

    Agricover este cel mai important jucător în distribuția de inputuri din România. Dacă luăm cifra de afaceri – semințe, insecticide, pesticide, îngrășăminte, motorină, suntem pe primul loc. Și nu este primul an când suntem pe primul loc. Aici am fost, aici suntem și aici vom fi. Ce înseamnă acest lucru? Că știm ce avem de făcut, avem cunoștințe, competențe, echipă, iar furnizorii și dumneavoastră, fermierii, aveți încredere în noi”, a declarat Daniel Florescu în deschiderea evenimentului care a reunit peste 800 de participanți, dintre care 700 fermieri-clienți Agricover.

    ”Facem achiziții de cereale acolo unde deținem silozuri și de aceea, la o capacitate de 400.000 de tone, noi am originat 600.000 de tone pentru că nu ne dorim să facem volume, noi nu suntem operatori în port, noi suntem originatori și avem silozuri. Aducem marfă în silozuri, o păstrăm și o vindem ulterior. (…) Deja avem parteneriate cu cei mai importanți traderi și procesatori de cereale, astfel încât să putem să venim către dumneavoastră, fermierii, cu un preț care să vă dea satisfacție în ceea ce privește valorificarea recoltei”, a mai spus directorul general al Agri-Business Agricover.

    Prezentarea sa a fost continuată de către Ghiță Pinca, directorul comercial Agri-Business Agricover, care le-a vorbit fermierilor despre soluțiile inovatoare în materie de inputuri, soluții care îi ajută să aplice tehnologiile pentru producții ridicate cu cel mai bun cost.

    Ghita Pinca directorul comercial Agribusiness Agricover

    Dacă ne uităm istoric, din 2013 până în 2017, inputurile – în special pesticidele au crescut în valoarea prețului de listă undeva în jur de 14%, ceea ce înseamnă 2-3% pe an. Costurile cresc, veniturile nu sunt sigure. De aceea, în planul nostru este să vă oferim soluții de minimizare a costurilor și să fim în măsură să vă oferim o tehnologie care să vă aducă producții ridicate„, a declarat Ghiță Pinca.

    Reprezentantul comercial al diviziei de agribusiness din cadrul Agricover le-a prezentat fermierilor și o parte dintre produsele ce îi ajută să obțină recolte bune cu investiție redusă. Astfel, au fost amintite erbicidele totale fără tolamină – Gallup (Gallup Hi-Aktiv 490 și Gallup Super 360), îngrășăminte foliare – gama Plonvit Active (Plonvit Active cereale – grâu, orz, orzoaică, secară, ovăz, Plonvit Active Oleaginoase – rapiță, floarea-soarelui, muștar, și Plonvit Active Porumb) și Siapton – îngrășământ foliar și biostimulator pe bază de aminoacizi. Totodată, a fost prezentată și brandul propriu Ferticover, lansat anul trecut, care include îngrășăminte foliare și îngrășăminte cu aplicare la sol.

    Produse noi în portofoliul Agricover
    Fornet Extra (nicosulfuron 60 g/l) – ISK/Belchim
    ”Clona” produsului Samson Extra – erbicid antigramineic porumb
    Catapult (cipermetrin 250 g/l) – Arysta Life Science
    ”Clona” produsului Cyperguard – insecticid piretroid, cu o gamă completă de acțiune la culturilor de cereale, rapiță, cartof, pomi fructiferi, vie
    Element 50 EC (quizalofop-p-etil 50 g/l) – Sharda Europe/ Aectra
    ”Produs exclusiv Agricover” – erbicid antigramineic floarea-soarelui și rapiță
    VIP 250 EC (tebuconazol 05 g/l) – Sharda Europe
    ”Produs exclusiv Agricover” – fungicid cereale și rapiță

    Probabil într-o săptămână sau două vom veni către dumneavoastră cu încă patru produse noi: fungicid, pe bază de strobilurină pentru cereale, un fungicid pentru rapiță și floarea-soarelui, un erbicid pentru cereale și un erbicid pentru porumb. Avem produse consacrate și avem produse noi, testate și pentru care garanția calității nu este pusă la îndoială”, și-a încheiat prezentarea Ghiță Pinca, directorul comercial al Agri-Business Agricover.

    Înregistrarea integrală a Conferinței Anuale Agricover


    Te-ar mai putea interesa

    Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Ce putem planta lângă sau sub un nuc Primul județ în care DAJ anunță că a virat despăgubirile de secetă în conturile fermierilor!

    Ultimele știri

    PROTESTE. Fermierii francezi au blocat camioanele străine la graniță: „Vrem să provocăm haos și penurie de alimente” Taxa pe moștenire i-a scos pe fermierii britanici în stradă, la protest România rămâne cel mai mare exportator de grâu al Uniunii Europene. Ultimele cifre!