Piaţa terenurilorŞtiri agricoleSurse de finanţare

DECIZIE pentru FERMIERI: Plafon de TREI MILIOANE DE EURO pentru FIECARE PRODUCĂTOR AGRICOL!

Decizie pentru fermieri, pe masa Guvernului! Producătorii agricoli persoane fizice sau juridice vor fi sprijiniți să obțină finanțare pentru achiziționarea de terenuri agricole în vederea extinderii exploatațiilor. 

”(…) Și, de asemenea, un alt punct important pe ordinea de zi: luna asta este luna agriculturii şi avem, iarăși, măsuri pentru sprijinirea producătorilor agricoli privind obținerea finanțării pentru achiziționarea de terenuri agricole”, a punctat premierul Grindeanu.

Prezent la ședința de Guvern, ministrul agriculturii, Petre Daea, a prezentat membrilor Executivului proiectul care urmează să vină în sprijinul fermierilor. ”Este răspunsul juridic la un alt obiectiv prevăzut în programul de guvernare, conform căruia asigurăm credite pentru fermieri pentru cumpărare de terenuri, pentru capitalul de lucru, pentru investiţii cu garanții de stat 80%, pentru cumpărarea de terenuri, restul de 20% se asigură garanțiile prin terenul cumpărat, în următoarele condiții: dobânda de maxim 2% peste ROBOR, iar comisionul de garantare redus de la 3,8 la 2% . Pentru fiecare fermier plafonul este de până la 3 milioane euro”, a subliniat Daea.

Citiți și:

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ: Credit garantat 80% PENTRU ACHIZIȚIA DE TERENURI AGRICOLE!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Am intrebat pe la banci despre acest credit si au spus ca sunt doar vorbe decamdata si nu au pregatite proceduri interne pentru asa ceva. Mi-au zis ca in acest an nu cred ca este posibil sa se poata accesa credite de acest tip deoarece realizarea procedurilr si pachetelor de oferte vor dura cel putin 6 luni.
    Cred ca si acest anunt face parte din categoria “vorbe goale”

    1. Bine zici Mihai. Mugurele sti ce.ti va spune banca? ” Sa.ti dea bani ala care a dat si legea”. Eu sunt patit cu Cec.ul. Vorbe tata. Astea sunt legi politice. CU DEDICATIE NENE!

Scrie un comentariu