• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AI MAI MULT DE DOUĂ ANIMALE? Iată ce IMPOZIT plătești în 2017!

  Roxana Dobre -

  Impozitul pe norma de venit agricol se aplică și în 2017 românilor care cresc mai mult de două animale, indiferent dacă vorbim despre vaci, oi, cpare, bivolițe, porci sau păsări de curte. În cazul porcinelor pragul minim de impozitare este de 6 capete, al caprinelor 25 de capete și ovinelor 60 de capete. Nici crescătorii de păsări nu scapă de impozit iar acesta se aplică celor care cresc mai mult de 100 de capete.

  Astfel, proprietarii de animale (persoane fizice!) sunt obligați ca până pe 25 mai să își declare la Finanțe efectivele de animale, dar și terenurile agricole și, pe baza normelor de venit stabilite pentru 2017 în fiecare județ, ANAF calculează impozitul ce poate fi plătit în două tranșe.

  Cum se calculează impozitul? Pe baza declaraţiilor depuse de contribuabili, organul fiscal competent stabileşte impozitul anual datorat, calculat prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei anuale de venit. Impozitul astfel determinat de organul fiscal competent reprezintă impozit final şi nu se recalculează.

  Ministerul de Finanțe oferă un exemplu de impozitare la animale:

  Exploatație de vaci și bivolite de 102 capete. Pentru primele 2 capete nu se impozitează. Pentru restul de 100 capete se aplică norma de venit de 453 lei/cap de animal, astfel:

  Iată care sunt normele de venit stabilite pentru anul 2017 pentru activitatea de creștere a animalelor și păsărilor:

  ALBA

  ARAD

  ARGEȘ

  BACĂU

  BIHOR

  BISTRIȚA-NĂSĂUD

  BOTOȘANI

  BRAȘOV

  BRĂILA

  BUZĂU

  CARAȘ-SEVERIN

  CĂLĂRAȘI

  CLUJ

  CONSTANȚA

  COVASNA

  DÂMBOVIȚA

  DOLJ

  GALAȚI

  GIURGIU

  GORJ

  HARGHITA 

  HUNEDOARA

  IALOMIȚA

  IAȘI

  ILFOV

  MARAMUREȘ

  MEHEDINȚI

  MUREȘ

  NEAMȚ

  OLT

  PRAHOVA

  SATU MARE

  SĂLAJ

  SIBIU

  SUCEAVA

  TELEORMAN

  TIMIȘ

  TULCEA 

  VASLUI

  VÂLCEA

  VRANCEA

  Cine stabilește normele anuale de venit agricol

  Veniturile din activități agricole cuprind veniturile obținute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:

  Norme sunt stabilite anual de autorităţi, în funcţie de categoria terenurilor şi de produsele cultivate. Începând din 2014, normele de venit se propun de direcţiile agricole, pe baza metodologiei stabilite de Guvern, se aprobă şi se publică de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale.

  Normele de venit pentru 2017, stabilite pentru fiecare judeţ în parte sunt disponibile pe site-ul ANAF.

  Conform prevederilor art.107 alin.(6) din Codul fiscal, plata impozitului anual stabilit conform deciziei de impunere anuale se efectuează către bugetul de stat în două rate egale, astfel:

  Vă recomandăm să citiți și: 

  Impozitul pe venit agricol: Cum se calculează și care sunt suprafețele până la care fermierii sunt scutiți de plată

  Ce trebuie să știi despre impozitul pe venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură

  ANAF: Veniturile agricole, inclusiv cele din arendă, trebuie declarate până pe 25 maiUtil pentru fermieri: Cum se impozitează veniturile din arendarea terenurilor agricole

  IMPOZITAREA ÎN AGRICULTURĂ 2017! Iată normele de venit LA CEREALE pentru fiecare județ!


  Te-ar mai putea interesa

  Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face

  Ultimele știri

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Ultima oră despre subvențiile APIA! Situația la zi cu fermierii care încasează plăți la hectar! Primii fermieri care intră la recoltat cu trei săptămâni mai devreme din cauza secetei