• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • RAPIȚA DEKALB rămâne pe PRIMUL LOC! Cât a contat TOLERANȚA LA SCUTURARE pentru producția obținută anul trecut!

    agrointeligenta.ro -

    Toleranța la scuturare face parte din pachetul complet pe care genetica Dekalb îl oferă cultivatorilor de rapiță din România. Anul trecut, aproape jumătate din suprafața înființată cu rapiță a fost cu sămânță Dekalb, adică un sac din doi vânduți în piață au fost cu această genetică de vârf, a declarat pentru Agrointeligența Daniel Stanciu, director de marketing Monsanto în România.

    Interesul în creștere al fermierilor români pentru cultura de rapiță a consolidat oleaginoasa ca navă-amiral în portofoliul Dekalb din România. Astfel, la acest moment, de peste 10 ani, Monsanto este lider de piață la rapiță, reușind să se impună și pe segmentul Clearfield, unul în creștere.

    Anul 2016 a fost unul foarte bun pentru compania noatră. Am avut o prezență consistentă pe piață, mai ales pe segmentul fermelor mari și medii unde avem o acoperire foarte bună și o cotă de piață consistentă. Rapița este cultura-amiral, avem o poziție foarte bună, practic de 10 ani de zile suntem locul 1 în piața hibrizilor. Putem spune că am deschis această piață de rapiță cu genetica de hibrizi Dekalb. Momentan, în 2016, a însemnat locul 1 pentru această cultură, dar și locul 1 pe segmentul Clearfield, o cotă foarte importantă de piață pe acest segment în creștere în România”, ne-a declarat Daniel Stanciu, director de marketing Monsanto România.

    Aproape jumătate din suprafața cultivată cu rapiță este cu genetică Dekalb

    Toamna anului trecut a adus un nou vârf pentru portofoliul Dekalb. ”Am avut un sezon foarte bun de rapiță, putem spune că aproape jumătate din suprafața cultivată cu rapiță în această toamnă a fost cultivată cu rapița Dekalb. Aproape un sac din doi, cultivat sau vândut în piață, a aparținut brandului Dekalb”, a mai spus Daniel Stanciu.

    Echipă de specialiști care dau consultanță fermierilor

    Cea mai profitabilă cultură pe suprafețe mari din fermele autohtone a reușit să se impună cu genetică de mare valoare și cu tehnologie aplicată la recomandarea specialiștilor Monsanto.

    Știm foarte bine că sunt foarte multe aspecte tehnice pe care fermierul trebuie să le aibă în vedere pentru a avea o producție foarte bună. Avem o echipă de 30 de oameni care oferă consultanță, avem acoperire în toată țara. Putem oferi consultanță de specialitate privind această cultură pentru a aobține la final un rezultat foarte bun de producție și profitabilitate”, a mai spus reprezentantul brandului Dekalb.

    Principalul punct forte al hibrizilor de rapiţă din portofoliul Dekalb – devenit emblematic, de altfel – îl reprezintă toleranţa la scuturarea boabelor din silicve. Alături de celelalte caracteristici (toleranţa la iernare, toleranţa la boli, ritmul rapid de creştere în toamnă), toleranţa la scuturare le conferă stabilitate hibrizilor, asigurând exprimarea potenţialului de producţie foarte ridicat chiar şi în condiţii climatice sau tehnologice mai dificile.

    Este un aspect, un criteriu decisiv, în decizia cumpărare. Anul trecut am avut în zona de vest fenomenul de scuturare și diferența a fost clară între genetica Dekalb și orice alt lot martor existent în fermă. (…) Practic, la un calcul, diferența de producție este de 5% între martor și hibridul Dekalb cu toleranță la scuturare. Ne putem calcula clar veniturile prin prisma cheltuielilor. Acest lucru vine ca un plus de profit. Pe lângă performanța hibridului, venim și cu această toleranță la scuturare”, a mai spus Daniel Stanciu.

    Localitatea Semlac, jud. Arad, 30 iunie 2016 – lot tehnic de testare (foto: Dekalb România)

    Anul trecut a marcat o nouă tendință, aceea a semănatului timpuriu, în uscat. Fermierii au fost încurajați să comande din timp sămânța și au fost asigurați împotriva nerăsăririi din cauza secetei.

    Ca și producții, fermierii care au semănat rapiță în toamna lui 2015 au recoltat în 2016 producții comerciale foarte bune, mulți chiar peste 5.00o-5.500 de kilograme, o parte din ei mergând până spre 6.000 de kilograme la hectar.

    Anul acesta, după o iarnă în care rapița Dekalb și-a dovedit încă o dată rezistența, agricultorii care au investit în genetică de calitate pot spera din nou să recolteze producții la fel de bune. Poate chiar și mai bune dacă toate lucrările agricole sunt făcute la timp și vremea le ține partea…


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! MADR a făcut plata. De mâine se achită fermierilor subvenția de 200 euro pe hectar Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Subvenții APIA. Fermierii de pe lista de plăți de dinainte de Crăciun Alertă meteo de ninsori! Județele unde ninge înainte de Crăciun Rusia și-a stabilit cotele de export la cereale pentru 2025. La porumb e jale!