• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGROINTELIGENȚA a reușit PORNIREA POMPELOR ANIF! Peste 400 de hectare, SCOASE DE SUB APE!

    Gabriela Gimbășanu -

    Agrointeligența – alături de fermieri! După ce reporterii noștri au semnalat situația disperată a mai multor fermieri din județul Dolj, acolo unde suprafețe importante au fost acoperite de ape, apelul agricultorilor lansat prin intermediul nostru nu a rămas fără răspuns. Și unul prompt cu implicarea conducerii ANIF și, foarte important, a ministrului agriculturii Petre Daea. 

    Situația celor 400 de hectare de teren arate de toamna și acoperite în totalitate de ape din localitatea Catane, județul Dolj, a fost adusă în atenția autorităților de către redacția Agrointeligența printr-un articol publicat miercurea trecută, pe 29 martie. Ne-am implicat activ în soluționarea acestei situații grave, iar răspunsul celor responsabili nu a întârziat să apară. Așa se face că, după ce însuși ministrul Agriculturii, Petre Daea a decis să intervină în această problemă, telefonându-i prefectului de Dolj pentru a vedea care este situația din teren, Florin-Ionuț Barbu, directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) ne-a anunțat că pompele de la stația de desecare, pregătite să intervină, au fost puse în funcțiune pe semnătura sa. Decizia a fost luată pentru a se interveni rapid în această situație de urgență în care sute de hectare de teren arabil au fost calamitate.

    Astăzi (luni, 3 aprilie – n.r) s-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență și au mers pe teren. Oricum stațiile funcționează din dispoziția mea personală, după ce am fost informat complet cu privire la situția din teren. Am intervenit, toate stațiile funcționează în zona respectivă. Am început să tragem apa de pe teren, dacă interveneam mai devreme era mult mai bine. Pompele funcționează pe semnătura mea pentru prevenirea inundațiilor la stații și la construcțiile hidrotehnice. Am înțeles de la directorul nostru acolo că cei de la ISU au mai făcut un comitet, să meargă acolo. Important este că acum stațiile funcționează și am început să tragem apa. Am făcut și o estimare: în mare, în cred că între 15 și 18 zile va dura până la tragerea întregii cantități de apă”, a declarat pentru Agrointeligența- www.agrointel.ro Florin-Ionuț Barbu, directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

    Informația ne-a fost confirmată și de la ferma Etinoagro, cea mai afectată de ape, cu peste 400 de hectare grav afectate. Astfel, inginerul fermei, Mladin Constantin, ne-a spus că astăzi s-a întâlnit cu membrii Comitetului pentru Situații de Urgență la fața locului și că pompele sunt în funcțiune, trag apa de pe terenurile agricole. Fermierii speră ca suprafețele agricole să fie eliberate de ape în cel mai scurt timp astfel încât ele să mai poată fi valorificate în cadrul campaniei de primăvară. Deși pământurile erau pregătite încă din toamnă pentru a fi cultivate cu floarea-soarelui, cel mai probabil se va opta pentru o altă cultură, în funcție de starea terenurilor la finalizarea lucrărilor de desecare.

    Agrointeligența mulțumește pentru implicare directorului ANIF Florin-Ionuț Barbu, precum și ministrului Petre Daea care s-a asigurat că lucrările de desecare pot fi efectuate confrom cadrului legislativ în vigoare. 

    Citiți și:

    NU, NU SUNT LACURI! SUNT 400 DE HECTARE DE TEREN ARABIL! – VIDEO

    ȘEFUL ANIF, reacție promptă în cazul TERENURILOR SUB APE: ”Așteptăm ORDINUL PREFECTULUI PENTRU A INTERVENI!”

     


    Te-ar mai putea interesa

    Metru ster de lemne – ce este și cum se calculează Urături de Anul Nou: Cele mai frumoase 5 urături în versuri Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință

    Ultimele știri

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Bursa cerealelor la început de an. Scăderi pentru grâu, creșteri la rapiță Patru produse recomandate pentru erbicidarea de primăvară a cerealelor păioase