• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum obţii cei 50.000 de euro pentru ferma de familie

    agrointeligenta.ro -

    Încurajarea dezvoltării fermelor de familie a fost primită cu entuziasm de locuitorii din mediu rural. Recent, ministru Daniel Constantin a explicat cum pot fi accesate sumele alocate acestui proiect.

    Persoanele interesate de dezvoltarea unei afaceri la ţară pot depune, începând cu luna iunie, proiecte pentru a obţine finanţare nerambursabilă de până la 50.000 de euro în cadrul programului lansat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

    ”Propunerea pe care MADR o lansează va da şansa micilor ferme de familie care vor aplica în cadrul programului să crească şi să producă mai mult pentru piaţă, asigurând astfel un venit din ce în ce mai mare membrilor familiei care trăiesc din agricultură”, a explicat ministrul Daniel Constantin, citat de ziare.com.

    Proiectele vor fi depuse în cadrul Măsurii 121 ”Modernizarea exploataţiilor agricole” din Programul Naţional de Dezvoltare rurală. Prin Măsura 121 sunt puse la dispoziţia românilor fonduri europene de peste 220,5 de milioane de euro.

    Ce înseamnă ”fermă de familie”?

    Ferma de familie este o exploataţie în cadrul căreia fermierul poate desfăşura o activitate economică, individual sau alături de membrii familiei. Ferma de familie produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatea economică este înregistrată şi autorizată, în condiţiile legii.

    Ferma familială nu va avea mai mult de 40 de UDE (unităţi de dimensiune economică), iar producţia nu va depăşi 48.000 de euro (1 UDE reprezintă echivalentul a 1.200 de euro).

    Cine poate lua bani nerambursabili pentru ferma de familie

    Pot depune proiecte persoane fizice, cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale şi alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul Măsurii 121.

    Finanţările se vor adresa celor care sunt pe producţie, care au deja 3-5 capete de vaci cu lapte sau alte animale şi care vor dezvolte afacerea până la limita minimă pentru piaţă, de 15-20 de capete.

    Care este procedura

    Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale intenţionează să pună la dispoziţia potenţialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model şi informaţii documentate tehnic pentru ferme de legume în câmp şi în spaţii protejate, ferme de vaci de lapte, ferme de creştere şi îngrăşare porcine şi ferme de găini ouătoare.

    Pentru asigurarea cofinanţării, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de Ministerul Agriculturii.

    De asemenea, MADR va pune la dispoziţia persoanelor interesate consilieri şi asistenţă, atât pentru obţinerea sprijinului prin PNDR, cât şi a creditului.

    Punctajele de selecţie publicate pentru cele două sectoare – vegetal şi creşterea animalelor, în forma consultativă.

    Avantaje suplimentare

    Fermierul va beneficia de o serie de avantaje fiscale sau legate de asigurările sociale. Compensarea pierderilor de venit pentru fermele familiale se va putea face prin fondurile mutuale.

    Pe lângă proiectul-tip gratuit, fermierul va putea beneficia şi de fonduri pentru achiziţia de utilaje sau de debândă subvenţioante.

    Sursa: ziare.com


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne

    Ultimele știri

    Fermă făcută scrum în județul Suceava! Toate cele 6.000 de animale au murit arse de vii Vine o criză a îngrășămintelor? Gabriel Ionescu, SEEFO: Prețurile sunt în creștere, stocurile – mai mici decât anul trecut APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie!