• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PREMIERUL GRINDEANU – ANUNȚ despre PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

  Roxana Dobre -

  Premierul Sorin Grindeanu, anunț despre plățile APIA efectuate către fermieri pentru Campania 2016. Peste 5 miliarde de euro, fonduri europene pe care Guvernul vrea să le atragă în acest an. O mare parte din acești bani sunt fonduri destinate pentru agricultori. În acest sector, spune premierul Sorin Grindeanu, 97% dintre plăți au fost făcute până la 31 martie!

  ”(…)Un alt motor important e cel al fondurilor europene. Ne-am propus peste 5 miliarde pe anul acesta incluzând fondurile de pe agricultură. Pe agricultură, ceea ce aveau că termene pe luna martie, 97% din plăti au fost făcute, 3% nu din cauza de completări greşite a formularelor, în perioada următoare se va corectă şi acel 3%. Se ajunge undeva la 2 miliarde de euro pe aceste plăți pe agricultură, extrem de importante, și care dau celor care sunt în acest domeniu posibilitatea să-și finanțeze toate lucrările și afacerile pe care au”, a punctat premierul într-un interviu acordat pentru www.mediafax.ro.

  Vă reamintim că vinerea trecută, ministrul agriculturii, Petre Daea, a prezentat un raport al plăților pentru campania 2016.

  ”Aceasta este o situație fără precendent, este pentru prima dată în România când se dau subvențiile până la 31 martie. Anul trecut în luna aprilie se dădeau hârtii, nu bani. Adeverințe pentru bănci în scopul unor împrumuturi bancare. Costuri suplimentare și fermieri purtați pe drumuri. Acum au banii în conturi!”, a explicat astăzi Daea într-o amplă conferință de presă.

  Șeful de la agricultură a explicat și cum a fost posibilă această performanță dar a prezentat și o situație comparativă cu anul trecut. Dacă în 2016 la data de 31 martie era plătită suma de 255,44 milioane euro, anul acesta au fost autorizate la plată 2,065 miliarde euro.  ”Am luat o serie de măsuri organizatorice. Și anume eliminarea întârzierilor privind controalele pe teren. Vă spuneam și repet: pe data de 28 ianuarie un număr de 8.174 fermieri din 8 județe nu aveau  finalizat controlul pe teren. Aceasta punea sub semnul întrebării realizarea acestui obiectiv, pentru că se cunoaște foarte bine că dacă nu termini un județ, nu poți să distribui subvenția pe întreaga țară. Pentru a elimina această întârziere nepermisă, s-au transferat 262 specialiști APIA de la alte județe și să ajungă la cele întârziate. Așa a fost posibilă eliminarea întârzierilor în domeniu. Pe 29 decembrie 2016 a fost încheiat contractul de extindere a aplicației pentru a procesa cererile care erau introduse în sistem pe centrele locale. Termenele prevăzute în contract au fost reactualizate, scurtându-se termenul de punere în funcțiune a aplicațiilor. Am lucrat zile și nopți împreună cu specialiștii din APIA pentru a putea operaționaliza sistemul în așa fel încât termenele să fie scurtate”, a mai spus Daea.

  El a subliniat în mod deosebit efortul uman pe care l-au depus funcționarii agenției de plăți din toată țara. ”A fost un efort uman deosebit prin prelungirea programului de lucru în toată țara. S-a lucrat de luni până luni, program zilnic 8,30 – 21,00, în ultimele două săptămâni. Aparatul central APIA a lucrat multe zile non-stop, zi și noapte. Anul trecut la 31 martie 2016 era autorizată o sumă de 255,44 milioane euro iar la 31 martie, anul acesta, avem autorizate la plată 2,065 miliarde euro. Faceți dumnevoastră diferența! Este ușor de făcut și de comparat, nu este ușor de realizat dar este important că am făcut-o”, a conchis Daea.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Subvenții APIA 2020, eșantionul de control. Adrian Pintea: ”Niciun fermier nu este exclus de la verificări!” Ing. Vasile Iacob, TCE 3 Brazi: La noi în fermă domină produsele Bayer la toate culturile principale! Decizie pentru a-i ajuta pe fermierii care sunt în conflict cu primarii!

  Căutare în articole