Comerţ alimentarCreșterea albinelorŞtiri agricole

MIERE RETRASĂ de pe RAFTURILE MAGAZINELOR. Ce s-a găsit în PRODUSUL ADUS DIN FRANȚA!

Miere retrasă de pe piață de autorități! Scandalul alimentelor de mâna a doua i-a făcut pe reprezentanții Ministerului Agriculturii să demareze un control amplu la rafturi. Timp de o săptămână, aceștia au verificat calitatea produselor importate din UE, iar astăzi au fost anunțare rezultatele. Președintele ANSVSA, Geronimo Răducu Brănescu, a explicat că singurul produs neconform, care a și fost retras de la vânzare a fost un sortiment de miere cu proveniență Franța. 

”Cu privire la singurul produs asupra căruia s-a identificat neconformități, miere polifloră, origine Franța unul neconform cu depășire de peste 50% a hidroximetilfurfuralului, un coeficient enzimatic care ne precizează condiția fructozei, principalul element care se găsește în miere. Acest compus produce deprecierea calitativă a produsului. Zahărul nu era de cea mai bună calitate. Au fost testate 396 de recipiente din care s-au identificat 108 ce au fost retrase de pe piață. Marca de miere identificată neconformă este Fleur de Miel. Cauze posibile: au fost erori de depozitare și zaharurile administrate albinelor nu au fost de cea mai bună calitate. Peste 10 produce modificări semnificative, modificări calitative”, a explicat șeful ANSVSA.

Acesta a refuzat să spună numele producătorului dar și a supermarketului unde a fost găsit produsul. ”Este un producător francez și nu vă pot da numele. Pot să vă spun doar că au fost retrase de pe piață 108 de borcane iar restul până la 396 de borcane au fost deja comercializate”, s-a limitat să spună Brănescu.

Scandalul alimentelor de calitate mai proasta vândute în estul Europei a determinat mai multe țări să ceară controale și studii pentru calitatea alimentelor.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

 1. 1. Unitatea de masura nu este borcanul ESTE Kg – mul.
  2.Zahărul nu era de cea mai bună calitate!! Concluzionand, apreciem ca mierea este in acest caz FALSIFICATA si nu NECONFORMA!
  3. H.M.F. nu creste de azi pe maine. Inspectorii trebuiau sa caute transabilitatea de care face tam tam UE. Franta este mare precum si UE. A fost depasit cu 50% din cat? O analiza cu 396 de consumatori pacaliti, iar in loc de miere medicinala au avut noroc de ,,acidifiant pentru stomac”.
  4. Articol personalizat de desecretizat pt. alte categorii de functionari publici. Daca nu producatorul, poate desecretizat ,,importatorul”, asa ca sa stim si noi cu cine jucam pe piata romaneasca de miere.
  Recomandare pentru consumatorii care au miere cu HMF peste 4, folositi – o la ..cofetarie, patiserie ( cozonac).

 2. Veterinarii se pronunța asupra calității mierii de albine? Înseamnă că asupra ITP ULUI autoturismelor se pot pronunța croitorii sau cizmarii! Să fim seriosi:cred ca 80% din alimentele de pe piața romaneasca (mai ales cele din import) sunt execrabile din punct de vedere calitativ. Să spui că doar mierea de albine este neconformă mi se pare că pe cei de la ANSVSA îi plătim exact degeaba. Bașca, în noua lege a salarizării bugetarilor au pretenția sa aibă salarii mari. Dar munca deloc!

 3. Cata delicatete din partea autoritatilor romane, a domnului Branescu! sa fi fost vorba de miere romaneasca de proasta calitate cred ca autoritatile franceze ar fi facut un veritabil tam-tam in presa ori televiziune pentru a evidentia incidentul! sa ne amintim numai scandalul pricinuit doar de banuiala provenientei din Romania a produselor ce aveau in componenta carne de cal …chipurile din Romania!

  1. …intru totul de acord,culmea ironiei…au fost retrase din Carrefour ?!?…normal ca la noi nu a reactionat nimeni,noi suntem doar consumatori nu si comentatori

Scrie un comentariu