Creșterea animalelorŞtiri agricole

OFICIAL! GERONIMO BRĂNESCU, mandat de 5 ani la ȘEFIA ANSVSA!

Mandat de cinci an la conducerea Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Printr-o decizie apărută astăzi, 14 februarie, în Monitorul Oficial, Geronimo Brănescu, fost director al Direcției Sanitar Veterinare Constanța, a fost numit cu un mandat de cinci ani, președinte al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Până la această dată, Brănescu deținea această funcție cu delegație.

Geronimo Răducu Brănescu este noul președinte ANSVSA (foto: www.ziuanews.ro)

Geronimo Răducu Brănescu a fost pentru prima dată numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Brănescu a fost începând cu anul 2012, director executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa. Geronimo Brănescu este, printre altele, fondator al Asociaţiei Crescătorilor de Cai din Dobrogea „HIPPONTICA”. Un lucru mai puțin ştiut despre actualul director al ANSVSA este acela că este un columbofil împătimit, crescând porumbei de mai bine de 30 de ani. Mai mult, Brănescu a participat la numeroase competiții de profil din țară dar mai ales din străinătate, unde a obținut premii remarcabile.

Potrivit declaraţiei de interese publicate în 2016, Geronimo Brănescu este asociat unic în cadrul SC Farmmarc Impex SRL din Feteşti și asociat majoritar al SC Farmmarc Research & Industries SRL şi membru AGVR.

Pe de altă parte, potrivit declaraţiei de avere din acelaşi an, Brănescu deţine opt terenuri după cum urmează: trei agricole la Feteşti și unul la Bordușani, ambele în județul Ialomița, două situate în intravilanul localităţii Feteşti şi alte două la Şirnea (Braşov), unul intravilan, celălalt forestier. Geronimo Brănescu este proprietarul unei case de locuit în Fetești. Imobilul a fost construit în Feteşti, are 270 de metri pătraţi, fiind prevăzut cu un garaj de 55 de metri pătraţi.

Geronimo Brănescu mai deţine un autoturism Land Rover, fabricat în 2012, o remorcă Geraldy, fabricată în 2007/2009 şi este posesorul unei colecţii de picturi clasice, a cărei valoare estimată este de 50.000 de euro. Ca angajat al DSVSA Constanța, Brănescu a câştigat în 2015 salarii în sumă de 50.714 lei, iar soţia sa, Daniela, a primit de la SC Farmmarc Impex SRL, salarii în valoare totală de 23.974 lei.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu