Ştiri agricole

10 fermieri cu productivitate de top

România are aproape cele mai mici ferme din Uniunea Europeană, dar şi cele mai mici productivităţi la hectar. Tot mai mulţi fermieri încep însă schimbe această regulă.

Sunt câteva zeci care lucrează suprafeţe mari de ordinul miilor şi zecilor de mii de hectare, pe care i-am prezentat în ediţia-pilot a revistei Agrointel: Top 50 cei mai bogaţi fermieri din România.

Dar există şi câteva zeci de mii care lucrează suprafeţe de ordinul a câteva zeci sau sute de hectare – comparabile cu orice fermă la nivel european, şi ale căror productivităţi sunt uneori chiar mai mari. Am ales pentru această ediţie zece exemple de fermieri care deţin suprafeţe mijlocii, cu productivităţi-record, care de cele mai multe ori depăşesc dublul mediei naţionale.

Tot în numărul doi al revistei Agrointel, distribuită în perioada 6-11 mai, exclusiv la chioşcurile de ziare împreună cu Capital, la un preţ special de 8,9 lei, puteti citi despre pierderile produse de scandalul aflatoxinei în industria locală a lactatelor sau despre programele de sprijinire a fermelor de familie anunţate de Ministerul Agriculturii.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!