• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • TREI MODIFICĂRI pe care TREBUIE SĂ LE ȘTIȚI dacă cereți SUBVENȚII DE LA APIA!

  agrointeligenta.ro -

  Trei modificări importante de care fermierii trebuie să țină cont au fost publicate recent în Monitorul Oficial și, deci, se aplică pentru cererile unice ce se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură până luni, 15 mai – inclusiv.

  Directorul APIA Mureș Ovidiu Săvâșcă a transmis Agerpres un comunicat de presă cu informații utile pentru trei categorii de fermieri posibil interesați, care încă nu au depus cererea de plată la APIA, pentru anul 2017. despre ultimele modificări aduse legislației aplicabile , prin Legea nr. 97/2017, publicată în Monitorul .Oficial nr. 334/08.05.2017.

  ”Pentru ca mesajul să fie ușor de transmis și receptat, vă prezentăm , fără a reda textul normativ, ideile principale, prin comparație cu reglementarea în vigoare până la această modificare. Avem rugămintea să difuzați cât mai rapid aceste informații deoarece sesiunea de depunere a cererilor pentru campania 2017 se încheie la data de 15.05.2017”, se arată în comunicatul de presă APIA Mureș.

  I. Modificări la condițiile privind documentele de deținere a terenurilor

  De ex. Composesorate

  1. Beneficiar țintă: Composesoratele și alte asociații de proprietari de acest tip (exclus asociațiile de crescători de animale)

  2. Vechea reglementare: ca document doveditor al deținerii terenului era nevoie obligatoriu de titlu de proprietate sau de alte documente similare, adică sentințele judecătorești echivalente.

  3. Noua reglementare: În lipsa titlului de proprietate sau al documentelor echivalente (sentințe judecătorești) este suficientă prezentarea adeverinței emise de primăria pe raza căreia se află terenurile la care se adaugă tabelul centralizator care cuprinde acordul fiecărui membru deținător de animale pentru depunerea cererii unice de plată pe forma asociativă (composesorat). Reglementarea este de strictă interpretare, deci numai în lipsa acestor documente este suficientă adeverința, nu se substituie cazului în care există titlu sau hotărâre judecătorească.

  II. Modalitate suplimentară de depunere cerere de către asociații de crescători de animale:

  1. Beneficiar țintă: asociațiile crescătorilor de animale pentru pajiști comunale închiriate/concesionate

  2. Vechea reglementare: prevedea posibilitatea depunerii cererii, fie direct individual pe membrii care asigura încărcătura UVM pe pajiști comunale, fie pe asociație cu cod de exploatație zootehnică propriu al acesteia, cu transfer temporar al animalelor membrilor pe asociație.

  3. Noua reglementare: adaugă (fără să anuleze cele 2 posibilități mai sus expuse) posibilitatea ca asociația să depună cererea în nume propriu, fără a fi nevoie de a transfera temporar pe perioada pășunatului, animalele membrilor către asociație. în acest caz (care a existat în legislație până în anul 2014 inclusiv, într-o formă similară) se va întocmi tabel centralizator care cuprinde acordul tuturor membrilor privind depunerea cererii de către asociație, codul exploatațiilor zootehnice ale membrilor din RNE și numărul de animale.

  III. Condiție mai permisivă pentru cultivatorii de legume în sere și/sau solarii.

  1. Beneficiari țintă: cei care doresc să acceseze toate plățile directe (în afara sprijinului cuplat) pentru legume în sere /solarii.

  2. Vechea reglementare: pentru plata unică pe suprafață și sub-schemele acesteia era nevoie ca parcelele cu legume în sere și /sau solarii să fie de minimum 0,3 ha.

  3. Noua reglementare: în aceleași condiții, și pentru aceleași scheme de mai sus, este suficientă parcela în suprafață de 0,1 ha, însă exploatația trebuie să fie de minimum 1,00 ha. în continuare.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021. Situația la zi a plăților autorizate către fermieri! Primele subvenții APIA plătite din bugetul pe 2021, deblocate în luna februarie! 4.880 euro/ha – subvenția anuală pentru cultura de legume în sere și solarii!

  Ultimele știri

  O familie de moldoveni mutată la Mureș a transformat o fermă părăsită într-o afacere de succes Cum pregătim campania de fătări în ferma de ovine Doi fermieri s-au ales cu sechestru pe bunuri după ce au obținut subvenții APIA cu acte false