• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • PROGRAM PRELUNGIT pentru SUBVENȚII. Încă o instituție LUCREAZĂ ÎN WEEKEND pentru FERMIERI!

  Roxana Dobre -

  Încă o instituţie îşi prelungeşte programul normal de lucru pentru a veni în ajutorul fermierilor care cer subvenții! Producătorii agricoli au termen până pe 15 mai să depună cererile pentru subvenţii, dar nu pot face acest lucru decât după eliberarea unui paşaport care să ateste că animalele sunt identificate de medicul veterinar. Acesta este eliberat de către Direcţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), iar pentru a veni în ajutorul oamenilor reprezentanţii instituţiei vor lucra inclusiv pe 13 şi 14 mai, zile de week-end care în mod normal sunt libere.

  Am prelungit programul, vom lucra sâmbăta şi duminica aceasta până la 14.30 pentru a putea face faţă solicitărilor din această perioadă. Oamenii trebuie să înţeleagă că acest paşaport pe care îl eliberăm pentru a-şi putea lua subvenţiile trebuie ridicat la momentul potrivit. Este ca un fel de buletin al omului, dar ne luptăm cu mentalitatea celor din mediul rural. După ce depun actele oamenii nu mai vin să-şi ia paşaportul pentru animale şi se prezintă doar atunci când au nevoie. Din această cauză se creează aglomeraţie în această perioadă, iar noi trebuie să lucrăm inclusiv în weekend”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botoșani.

  De precizat că pentru a vă asigura că și în județul dumneavoastră Direcțiile Sanitar-Veterinare au decis prelungirea programului, Agrointeligența -www.agrointel.ro vă recomandă să sunați înainte de a merge la sediul instituției.

  Vă reamintim că o altă instituţie care va lucra în acest week-end este Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură, pentru a putea prelua toate dosarele depuse de către fermieri pentru subvenţii .

  Fermierii mai au 4 zile la dispoziție pentru a depune cererea unică de plată pentru Campania 2017. Aceștia trebuie să fie fermieri activi. Modalitatea de verificare a criteriului de “fermier activ”, schemele de sprijin, condiţiile şi cerințele specifice fiecarei scheme, sunt reglementate de prevederile OUG. nr.3/2015, cu modificările și complătarile ulterioare, precum şi de Ordinul MADR nr. 619 / 2015 cu modificările și completările ulterioare. În anul 2017, Campania de primire a cererilor unice de plată se va derula în perioada 1 martie – 15 mai fără penalităţi.

  În privința perioadei cu penalități, Ministerul Agriculturii nu a comunicat oficial dacă se va aplica. Acest interval ar urma să se deruleze în perioada 16 mai – 9 iunie cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

  Suprafața eligibilă a exploatației trebuie să fie de minimum 1 ha iar suprafața parcelelor agricole de minim 0,3 ha, cu excepţia celor de culturi permanente (viță de vie şi pomi fructiferi), care au dimensiunea minimă de 0,10 ha. În cazul fermierilor care primesc sprijin cuplat pentru culturile de legume cultivate în sere și solare, plățile se acordă cu condiția ca suprafața eligibilă a exploatației pentru care sunt solicitate sau trebuie acordate plăți unui fermier să fie de minimum 0,3 ha.

  Sursă selectivă: www.monitorulbt.ro

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  În lucru! Fond mutual public-privat: procent din subvenții pentru a interveni în caz de catastrofe! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor! Ordin de ministru – ÎN VIGOARE pentru terenurile care primesc subvenții de la APIA!

  Ultimele știri

  Mesaj ferm de la Bruxelles privind subvențiile fermierilor: Nu purtăm negocieri în secret cu statele membre! Bayer a deschis perioada de trimitere a aplicațiilor pentru Grants4Ag! Sprijin financiar pentru abordări noi în cercetarea culturilor Subvenții: Grecia susține controlul simplificat și excluderea fermierilor mici de la sancțiunile administrative

  Căutare în articole