DA, SE POATE! UN PRODUS pentru TOATE CULTURILE AGRICOLE!
agrointeligenta.ro -Obținerea unor producții ridicate reprezintă dezideratul pe care fiecare fermier, indiferent că este implicat în cultura mare, în legumicultură, pomicultură sau viticultură îl urmărește. Fiecare acțiune pe care o face, fiecare produs pe care îl aplică influențează nivelul producție. Dacă în mod obișnuit produsele destinate agriculturii apar și dispar de pe piață, tocmai pentru că apar noi condiții și se impune găsirea unor soluții inovatoare pentru remedierea problemelor din cultură, Atonik® este prezent pe piață din 1945 și este un stimulator de creștere extrem de căutat în piață.
Stimulatorul de creștere natural de la Aectra Agrochemicals este unul universal, astfel că poate fi aplicat la toate culturile. Produsul nu are contraindicații, tocmai pentru că este un stimulator pe baza de fenoli care stimulează înflorirea, polenizarea și fructificarea. De asemenea, produsul stimulează energia germinativă a semințelor și ameliorează fenomenele de fitotoxicitate cauzate de erbicide.
Pentru a afla care este momentul ideal de aplicare al produsului pentru fiecare cultură în parte, reporterul Agrointeligența – www.agrointel.ro a stat de vorbă cu Dan Farcaș, Executive Manager al companiei AECTRA Agrochemicals.
La culturile de câmp produsul se aplică înaintea înfloritului
Recomandarea principală a celor de la Aectra este de a aplica stimulatorul de creștere înainte de înflorire pentru culturile de câmp.
”De exemplu la grâu, produsul se poate da odată cu tratamentul aplicat la frunza stindard. Deci nu este necesară o trecere suplimentară pentru fermier. La rapiță, Atonik®-ul se aplică înaintea înflorii, odată cu tratamentul aplicat împotriva gândacului lucios. La floarea soarelui, momentul ideal de aplicare ar fi în faza de buton floral”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager al companiei AECTRA Agrochemicals.
Înmuierea butașilor de viței de vie și a pomilor fructiferi într-o soluție cu Atonik®
Recomandarea de bază a specialiștilor este aceea de a aplica Atonik®-ul în faza de fructificare-polenizare. Cu toate acestea, la legume și la pomii fructiferi sunt mai multe modalități de aplicare ale produsului, tocmai datorită acțiunii variate pe care acesta o exercită asupra funcțiilor importante din plante.
”Recomandăm înmuierea butașilor la vița de vie înainte de plantare. La pomii fructiferi, înainte de plantare, cu 4-8 ore se recomandă înmuierea rădăcinilor într-o soluție cu Atonik®. La legume și pomii fructiferi se recomandă efectuarea unui număr mai mare de tratamente cu Atonik®. De exemplu, la legume, recomandăm, pe lângă înmuierea semințelor în soluție de Atonik®, recomandăm după aceea tratamente foliare la 7 zile de la transplantare, la zece zile de la acest tratament. La legume se recomandă două-trei tratamente repetate”, recomandă specialistul.
Aplicați întotdeauna Atonik® cu un fertilizant foliar
”Totdeauna, recomandarea noastră este aceea de a se aplica Atonik®-ul împreună cu un fertilizant foliar. Atonik®-ul nu conține nici un element de nutriție este un stimulator pur. Se creează un efect sinergic dacă-l aplicăm împreună cu un fertilizant foliar. Cu ajutorul Atonik®-ul stimulăm planta, iar fertilizantul foliar îi oferă și hrana necesară”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro Dan Farcaș, Executive Manager al companiei AECTRA Agrochemicals.
Principalele avantaje ale aplicării Atonik®-ului
– Activează fluxul citoplasmatic, translocarea mai rapidă a sevei brute și asimilatelor, un flux mai rapid al mineralelor, creșterea conținutului de clorofilă;
– Stimulează înrădăcinarea, germinația semințelor și a polenului, creșterea tubului polinic, proliferarea și creșterea lăstarilor, fertilitatea florilor și formarea fructelor;
– Stimulează multiplicarea microorganismelor în sol și accelerează descompunerea materiei organice, ameliorând indirect fertilitatea solului;
– Stimulează reacția de autoapărare a plantelor la atacul bolilor și dăunătorilor;
– La floarea soarelui, reduce numărul de semințe seci din centrul capitulului;
– Mărește semnificativ rezistența florilor pomilor fructiferi la temperaturi negative sub pragul de îngheț;
– Compatibil cu majoritatea pesticidelor și îngrășămintelor foliare exceptând produsele acide;
– Mărește rezistența silicvelor de rapiță la scuturare datorita dehiscenței;
– Diferă de stimulatorii hormonali, evitând suprasaturarea cu apă a țesuturilor.
Acest articol face parte din cadrul campaniei Tehnologiile profitului, desfășurată de compania AECTRA în parteneriat cu Agrointeligența – www.agrointel.ro