• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CONFERINȚA LAPAR 2017 – TRANSMISĂ LIVE. MARȚI – DUPĂ ORA 11.00, PE AGROINTELIGENȚA – FACEBOOK & SITE

  agrointeligenta.ro -

  Conferința Națională LAPAR – eveniment transmis LIVE de Agrointeligența pe Facebook și pe site-ul www.agrointel.ro! Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România- LAPAR reunește marți, 23 mai ,fermierii români sub deviza ”Agricultura României după zece ani de la aderarea în Uniunea Europeană!”. Evenimentul este unul dintre cele mai importante din domeniu și își propune să facă un bilanț al unui deceniu agricol. Politicile agricole din acest sector suscită atenția celor mai importanți fori decizionali ai statului, ca dovadă stând invitațiile adresate ministrului agriculturii Petre Daea, președintelui Romaniei Klaus Iohannis, premierului Sorin Mihai Grindeanu dar și comisarului european Phil Hogan.

  Conferința Națională LAPAR va reuni la aceeasi masă atât fermierii, autorităților statului român, cât și reprezentanți ai Uniunii Europene. Evenimentul va avea loc la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady din București marți, 23 mai, începând cu orele 11.00.

  Discuțiile se vor concentra asupra noii Politici Agricole Comune (PAC) dar va lasă loc și reflectării asupra lucrurilor pozitive resimțite odată cu aderarea la UE. In același timp, se va dori identificarea soluțiilor care să așeze agricultura românească pe locul binemeritat în Europa. Președintele LAPAR a precizat în acest context că subiectele conferinței vor genera soluții pentru viitorul agriculturii romanești.

  Ca număr de fermieri vor fi în jur de 1.000 de fermieri din toate județele țării. Vom avea invitați din afara granițelor, din Europa, vom avea invitați de la conducerea ELO iar din țară avem invitați începând de la Președinție, Guvern, Camera Deputaților, Academie, Universități. Deci toți cei care contribuie la acest sector, la sectorul agricol. Am ales tema ”10 ani de la aderare”, practic va fi un bilanț ai celor 10 ani de când suntem în Uniunea Europeană în care vom evidenția plusul și minusul aderării, în care o să venim și cu propuneri pentru viitor. Vom discuta despre PAC, despre problemele cu care ne confruntăm zi de zi în procesul de producție și cam atât. Știți prea bine că este cel mai mare eveniment al agricultorilor din România în care se dezbate mai toate problemele cu care se confruntă fermierii. Și bineînțeles că în ceea îi privesc strict pe cei care au confirmat că vin, avem confirmarea ministrului agriculturii, avem confirmarea celor de la finanțe, avem confirmări de la reprezentanților ambasadelor din România, Camera de Comerț este invitată și bineînțeles ne așteptăm la o supriză care probabil, între invitați, pe care o să o vedeți acolo. Nu dezvoltăm prea mult, o lăsăm să fie supriză. Ceea ce se va scoate în relief este interesul față de acest sector de activitate a celor care conduc destinele României”, ne-a declarat președintele LAPAR Laurențiu Baciu.

  Principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul Conferinței Naționale a Agricultorilor, vor viza problemele pe care fermierii le întâmpină în relația cu autoritățile statului, problemele legate de fiscalizare, impozitarea subvențiilor, direcții strategice care trebuie implementate de autorități pentru dezvoltarea agriculturii românești, viziunea fermierilor români privind noua Politică Agricolă Comună.

  Echipa Agrointeligența este parteneriat media al Conferinței LAPAR, eveniment ce va fi transmis LIVE pe pagina noastră de Facebook și pe www.agrointel.ro.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum a evoluat numărul de familii de albine la nivelul României, în ultimii ani Soia versatilă și productivă de la RWA România PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio!

  Ultimele știri

  O familie de moldoveni mutată la Mureș a transformat o fermă părăsită într-o afacere de succes Cum pregătim campania de fătări în ferma de ovine Doi fermieri s-au ales cu sechestru pe bunuri după ce au obținut subvenții APIA cu acte false