• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • ANUNȚUL ȘEFULUI AGENȚIEI de PLĂȚI pentru FERMIERII CARE CER BANI EUROPENI!

    Roxana Dobre -

    Bani pentru fermierii români! Agenția de plăți anunță că primește cereri în această perioadă iar producătorii agricoli sunt așteptați să acceseze fonduri europene. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat astăzi, 22 mai, că a publicat aplicația on-line „Date deschise AFIR” prin care toți cei interesați pot consulta mult mai ușor informații publice privind beneficiarii și proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

    „Transparența în accesarea și în derularea fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin PNDR 2020 este deosebit de importantă pentru Agenție și implicit pentru mine ca director general. În acest sens, alături de alte funcționalități extrem de utile aflate pe site-ul AFIR, cum ar fi modulul de achiziții on-line, baza de date cu prețuri de referință sau depunerea on-line a cererilor de finanțare, am lansat și o secțiune unde sunt disponibile informații privind beneficiarii fondurilor europene obținute prin PNDR 2020 la nivelul întregii țări, dar și date referitoare la proiectele pentru care s-a acordat finanțare. Trebuie să fac precizarea că aceste date sunt disponibile atât pentru actuala perioadă de programare, 2014 – 2020, cât și pentru perioada anterioară, 2007 – 2013” , a declarat Adrian – Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.

    Modulul Date deschise AFIR este disponibil pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info, la secțiunea Rapoarte și Liste și pe prima pagină la rubrica Utile. Modulul AFIR este disponibil la adresa http://opendata.afir.info/.

    Publicarea datelor deschise este o inițiativă a Agenției care asigură livrarea către public a informațiilor ușor de folosit, complete, interoperabile, deschise și măsurabile. Un avantaj pentru cei care accesează aplicația îl reprezintă faptul că informațiile pot fi structurate în forma în care servesc cel mai bine demersului celor interesați prin filtre aplicate pe tipuri de informații. Prin intermediul aplicației Date deschise toți cei interesați pot consulta informații referitoare la numele beneficiarilor PNDR, titlul proiectului, codul proiectului finanțat, valoarea publică a proiectului de investiții, valoarea plăților efectuate, localitatea unde se implementează proiectul, județul, structura teritorială a AFIR care gestionează proiectul (OJFIR sau CRFIR). De asemenea, sunt disponibile date privind tipul de beneficiar (PFA, II, SRL etc), codul fiscal, codul APIA, sesiunea sau anul când a fost depus proiectul, chiar și coordonatele GPS (longitudine și latitudine) ale localității de implementare a proiectului.

    Suplimentar datelor privind beneficiarii Programului și cele aferente proiectelor finanțate, prin modulul Date deschise sunt disponibile informații cu privire la impactul pe care l-a avut implementarea unei submăsuri din cadrul PNDR 2020.

    Astfel, în acest moment sunt disponibili, spre consultare, indicatorii de monitorizare privind implementarea submăsurii (sM) 7.2 „Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”.
    Dintre indicatorii de monitorizare disponibili prin aplicația Date deschise amintim: numărul de locuitori deserviți de investiția respectivă, lungimea drumurilor construite sau modernizate prin proiect, lungimea conductelor de alimentare cu apă sau de canalizare, precum și numărul obiectivelor educaționale finanțate (creșe, grădinițe, unități de tip after-school, școli profesionale) prin intermediul sM 7.2. Totodată, accesând aplicația Date deschise sunt disponibile și informații legate de finanțarea proiectelor depuse prin intermediul GAL-urilor (Grupurilor de Acțiune Locală).


    Te-ar mai putea interesa

    Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă