• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CREDITE pentru FERME MICI ȘI MEDII. IFC si Agricover Credit IFN – UN NOU ACORD DE ÎMPRUMUT în valoare de 70 milioane de lei

    agrointeligenta.ro -

    Agricover Credit IFN – divizia de finanțare a Agricover Holding, a încheiat un nou acord de finanțare în valoare de 70 de milioane de lei cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale. Împrumutul va permite companiei Agricover Credit să ofere soluții de creditare accesibile fermierilor mici și medii pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru și creșterea productivității fermelor.

    Un nou acord de împrumut cu IFC ne va permite să sprijinim în continuare dezvoltarea fermierilor mici și mijlocii, asigurând accesul la finanțarea necesară creșterii productivității și generării de plus valoare, atât pentru afacerile lor, cât și pentru domeniul agricol din România. Avem resursele necesare și ne propunem să asigurăm condiții mai avantajoase de finanțare pentru acest segment” a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

    IFC și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2012, în valoare de 12,5 miloane de Euro, fiind primul parteneriat al companiei Agricover Credit cu un finanțator extern.

    Colaborăm cu Agricover Credit IFN pentru a ne asigura că și fermierii mici au acces la finanțare”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa. „Extinzându-ne aria de acoperire dincolo de instituțiile bancare tradiționale, întărim capacitatea finanțatorilor alternativi de a satisface nevoile de capital ale sectoarelor subfinanțate, precum agribusiness.

    Agricover Credit și-a asumat un angajament ferm în a susține performanța și competitivitatea fermierilor romani prin soluții de finanțare inovatoare, adaptate specificului activitatilor din agricultură. Răspunsul prompt la solicitări și accesul simplu și nebirocratic la finanțare sunt esențiale pentru dezvoltarea unei afaceri performante în agricultură fie că este vorba despre sectorul vegetal sau zootehnic.

    Agricover Credit a încheiat anul 2016 cu plasamente în valoare de 988 milioane de Lei acordate celor 1900 clienți fermieri.

    Despre IFC

    IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituție globală de dezvoltare axată pe sectorul privat din piețele emergente. Colaborând cu 2.000 de companii din întreaga lume, valorificăm cele șase decenii de experiență pentru a crea oportunități acolo unde este nevoie cel mai mult. În exercițiul financiar 2016, investițiile noastre pe termen lung în țările în curs de dezvoltare au crescut la aproape 19 miliarde de dolari, utilizând capitalul, expertiza și influența noastră pentru a ajuta sectorul privat să pună capăt sărăciei extreme și să sporească prosperitatea comună. Pentru mai multe informații, vizitați www.ifc.org

    Despre Agricover

    Agricover Credit IFN – divizia de finanțare a Agricover Holding, este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor fermierilor.

    Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii cheie în finanţarea producătorilor agricoli.

    Agricover Holding reunește diviziile Agri-Business si Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agribusiness, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. Agricover Holding are peste 850 angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Lege nouă în vigoare la ANAF pentru impozitarea micilor fermieri! Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial