• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mașini de erbicidat: 5 modele autopropulsate care își merită banii

    agrointeligenta.ro -

    Mașinile de erbicidat autopropulsate și de mare capacitate au ajuns să fie din ce în ce mai căutate de fermierii mari, în ciuda prețurilor la prima vedere prohibitive, datorită eficienței și a preciziei aplicării tratamentelor pe arii vaste ale culturilor.

    Interesul pentru mașinile de erbicidat a fost capitalizat și în zona de demonstrații a utilajelor din cadrul târgului Agriplanta unde profesorul Ovidiu Ranta, de la Catedra de mecanizare a USAMV Cluj-Napoca, a prezentat, rând pe rând, cele mai performante autopropulsate.

    Agrointeligența–www.agrointel.ro a făcut o selecție din modelele de pe piață și vă propune o trecere în revistă a celor mai interesante sprayere autopropulsate.

    Mașina de erbicidat Horsch Leeb PT 330

    Prețul nu este disponibil în baza de date a AFIR

    Mașina de erbicidat Horsch Leeb PT 330 a fost, cu certitudine, vedeta Agriplanta 2017. Fermierii au putut nu doar să admire autopropulsata constructorului german, dar și să o vadă în acțiune, la demonstrațiile din cadrul târgului.

    Autopropulsata de erbicidat a companiei germane Horsch dispune de un motor Mercedes MTU cu 326 cai putere și este dotată cu transmisie hidrostatică. Sistemul de suspensie este hidropneumatic

    Lățimea rampelor este de 36 de metri, ele fiind împărțite în 9 segmente; acestea dispun de sistem de rabatare hidraulică și un sistem de copiere cu 6 senzori.

    Mașina de erbicidat Horsch Leeb PT 330 dispune și de tehnologia Section Control, care schimbă automat duzele în timpul mersului, o tehnologie care se adaptează la viteza de lucru sau cantitatea de substanță folosită.

    Cabina este dotată cu un sistem de climatizare, iar utilajul poate fi setat și pe pilot automat, dispunând de ghidare prin satelit.  Terminalul de control este un touchscreen Topcon de la Isobus, care indică permanent nivelul de lichid din rezervor și limitarea încărcării bazinului.

    Despre bazinul de substanță, trebuie spus că are capacitatea de 5.000 de litri și este amenajat eficient cu trei pereți despărțitori, pentru a evita formarea balansului de greutate sau a spumei, având și un sistem automat de curățare. Bazinul de apă curată are o capacitate de 500 litri, iar ambele au un sistem de umplere rapidă externă cu robinet pe trei cai.

    Garda la sol a autopropulsatei este de 1,6 metri, iar axa spate dispune de sistem de blocare în timpul transportului. Viteza maximă de lucru este de 30 km/h, iar cea de transport este de 50 de km/h.

    Mașina de erbicidat Case IH Patriot 4440

    Baza de date a AFIR nu conține prețul pentru această autopropulsată, însă prețul pentru o mașină de erbicidat din această gamă pornește de la 191.000 de euro pentru Patriot 3230

    Case IH 4440 este ”vârful” gamei de mașini de erbicidat Patriot a producătorului, ajungând la o putere nominală de 335 CP. Are o capacitate a bazinului de încărcare de 4.542 litri, în timp ce capacitatea rezervorului de clătire este de 530 de litri.

    Toate mașinile de erbicidat Patriot sunt echipate cu AIM Command FLEX™ cea mai avansată tehnologie de pulverizare ce oferă cel mai bun control al pulverizării. Sistemul folosește tehnologia computerizată pentru a asigura în permanență o presiune constantă în rampă, independentă de rata de aplicare sau viteza de înaintare, menținând aceeași densitate a picăturilor prin schimbarea automată a capetelor duzelor în timpul lucrului.

    Designul cabina-față, motor-spate, exercită o presiune minimă asupra solului asigurând totodată suficientă tracțiune. Când timpul este esențial, distribuția uniforma a greutății deplasarea pe suprafețe de lucru mai repede și pe de altă parte, cu mai puține urme și fără compactarea solului.

    Chiar și pe terenurile accidentate, suspensia suspendată în stil aeronavă a autopropulsatei absoarbe sarcinile de șoc. Suspensia activă opțională este perfectă pentru a ușura munca pe un teren deluros.

    Mașina de erbicidat John Deere R4030

    Preț de referință:  335.000 de euro

    Autopropulsata John Deere R4030, fabricată în SUA, este dotată cu un motor John Deere PowerTech de 6,8 litri, care are o putere maximală de 300 CP.

    Mașina autopropulsată rapidă John Deere R4030 este echipată cu un bazin de 3.000 litri și cu o rampă de 30 metri cu 9 secții, echipată cu duze anti vânt, care pot reduce deriva soluției cu până la 90%; construcția rezistentă a rampei asigură precizie și costuri reduse de operare.

    Dispune de o pompă de produs de 530 litri/min pentru a profita de viteza de lucru în câmp până la 25-30/h – datorită suspensiei duble-pneumatice independente pe fiecare roată, controlată automat și a tracțiunii 4×4 hidrostatice permanente.

    Autopropulsata John Deere R4030 are o gradă la sol de 1,5 metri; reglarea ecartamentului se face hidraulic, acționând un singur buton din cabină pentru a modifica ecartamentul între 3.00 și 4.00 metri.

    Utilajul mai dispune de 5 senzori de înălțime BoomTrac montați pe rampă care se adaptează automat în funcție de aplicație și păstrează distanța optimă de sol indiferent de viteza de lucru.

    Setarea și reglarea tuturor funcțiilor mașinii de erbicidat se face cu ajutorul unui singur monitor color John Deere GreenStar 2630 (cu diagonală de 26cm).

    Mașina de erbicidat John Deere R4030 este echipată în standard cu:

    Mașina de erbicidat Amazone Pantera 4502 H

    Preț de referință: de la 272.400 de euro

    Mașină autopropulsată de protecție a plantelor, Pantera 4502 H dispune de un șasiu Tandem cu suspensie hidropneumatică cu nivel regulat, de un reglaj al ecartamentului manevrat la distanță, fără trepte, de la 1,80 m până la 2,40 m, de o gardă la sol înaltă, de până la 1,2m-1,7m, precum și de un sistem de direcție variabilă, cu roată față, cu tracțiune integrală și cu operare crab-steering.

    Cu terminalul de operare ISOBUS AMAPAD, AMAZONE oferă precizie consolei de IT-Farming pentru funcțiile lichidului de erbicidat și ale lancei, precum și pentru utilizările fitosanitare. Pantera comunică prin ISOBUS, iar împreună cu echipa de la firma Vantage, dealer autorizat Trimble, utilajul este echipat cu sistem Autopilot de ultimă generație cu terminal TMX 2050, sistem care controlează doza și închiderea automată a secțiilor, ghidează automat utilajul, având și întoarcerea la capăt automată.

    Sistemul de rabatare Profi asigură deschiderea, închiderea prin rabatare, precum și copierea solului chiar și atunci când în teren sunt denivelări, având pe lancie montați senzori cu ultrasunete.

    Dispune de un sistem de management Speed Spraying și poate atinge viteze  de până la 50 km/ h pe drum public.

    Mașina de erbicidat Agrifac Condor Clearance Plus 4

    Prețul pentru autopropulsata Agrifac Condor Clearance este de 295.000 de euro

    Modelul celor de la Agrifac este dotat cu un motor de 286 de cai putere și suspensie cu perne de aer, cu sistem de stabilizare STABILOR PLUS. Cabina are senzori de climatizare și sistem GPS cu autoghidare. Garda la sol este reglabilă între 1,25 și 2 metri. Cabina dispune de sistem GPS și aclimatizare.

    Lățimea de lucru este de 36 metri, iar rezervorul pentru erbicid are o capacitate de 4.000 de litri; adițional, rezervorul de apă curată poate susține 450 de litri. Pompa de apă are un debit de 600 l/minut.

    Viteza de lucru pe câmp poate ajunge la maxim 35 de km/h, iar viteza maximă de transport este 50 de km/h. Ecartamentul este reglabil între 2,25 și 3 metri.

    Notă: Acest articol folosește prețuri din Baza de referință de la AFIR, prețuri care nu conțin TVA. 


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ

    Ultimele știri

    Praful siberian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar