• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • VAL DE PLOI. ANUNȚUL METEOROLOGILOR pentru URMĂTOARELE ZILE!

  Roxana Dobre -

  Vremea pe regiuni în primele zile de vară se anunță mai caldă decât media perioadei dar nici ploile nu lipsesc din prognoza meteo. Potrivit meteorologilor, până pe 11 iunie, vor fi zone unde va ploua zilnic!

  BANAT

  Maximele, în medie, se vor încadra între 26 și 30 de grade iar minimele vor fi în creștere până în a doua dimineață de iunie și se vor situa între 11 și 15 grade. Pe parcursul săptămânii a doua, variațiile termice, puțin semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta, vor fi spre creștere până în ultimele 2 zile ale intervalului, apoi în scădere. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade, iar cele minime vor fi de 13…14 grade.

  Vor fi averse, pe arii mai extinse și mai intense, în data de 1 iunie și locale, aproape în fiecare zi, în intervalul 4 – 11 iunie.

  CRIŞANA

  Valorile temice vor scădea treptat până la o medie diurnă de 24 de grade în data de 3 iunie. Între 4 și 9 iunie vremea se va încălzi ușor, până la o medie a maximelor de 27 de grade iar media să se situeze în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor crește treptat de la o medie de 10 grade în prima dimineață, până la 15 grade în data de 2 iunie, apoi vor scădea la 9….10 grade, în diminețile de 3 și 4 iunie. După această dată se va înregistra o creștere ușoară a valorilor nocturne, până la o medie de 12…13 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

  Temporar în intervalul 4 – 11 iunie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ.

  TRANSILVANIA

  Între 3 și 7 iunie media diurnă se va menține la 22… 23 de grade, apoi va crește spre 25 de grade. Temperaturile nocturne vor crește de la medii de 6…7 grade la începutul primei săptămâni, până la medii de 12…13 grade în data de 2 iunie, apoi vor marca o scădere treptată până în diminețile de 3 și 4 iunie, la medii de 7…8 grade. În cea de a doua
  săptămână a intervalului de prognoză, mediile nocturne se vor menține în jurul valorii de 10 grade.

  Probablilitatea pentru averse va fi ridicată în fiecare zi iar în intervalul 5 – 6 iunie acestea vor fi mai frecvente și mai intense.

  MARAMUREŞ

  Maximele vor marca o scădere treptată până în data de 3 iunie, când vor avea o medie de 22 de grade. Până în data de 9 iunie se va încălzi ușor și treptat (media va ajunge la 26 de grade), apoi se va resimți o ușoară scădere a valorilor termice, a căror medie va ajunge la 24…25 de grade, în zilele de 10 și 11 iunie. Minimele termice vor scădea până în jur de 8 grade în diminețile de 3 și 4 iunie, pentru ca în cea de a doua săptămână să crească spre 12 grade.

  Temporar vor fi averse în fiecare zi dar mai frecvente și intense în intervalele 5-6 iunie și 9-10 iunie.

  MOLDOVA

  Mediile maximelor se vor încadra între 21 și 29 de grade iar valorile medii ale minimelor vor fi cuprinse între 10 și 14
  grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi de creștere, însă ușoară și treptată, iar majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi apropiate de cele normale în această perioadă din an. În medie, vor fi maxime cuprinse între 22 și 26 de grade și minime între 9 și 13 grade.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată la sfârșitul primei săptămâni și pe parcursul celei de-a doua. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate în perioadele 2 iunie și 5-7 iunie.

  DOBROGEA

  Valorile termice din prima săptămână vor fi apropiate de cele climatologic specifice pentru această regiune și vor avea o tendință de creștere în primele 2 zile, apoi vor fi în scădere. Media temperaturilor maxime se va situa între 21 și 26 de grade, iar a minimelor între 13 și 17 grade. În săptămâna a doua temperatura aerului va crește ușor și treptat până la valori apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime medii ce se vor încadra între 21 și 24 de grade și minime, în medie, de 14…16 grade.

  Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 2-3 iunie, când și cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

  MUNTENIA

  Temperatura aerului va crește până la începutul lunii iunie, apoi va marca o scădere. În prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă. În medie, vor fi maxime cuprinse între 25 și 29 de grade și minime între 10 și 15 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi relativ staționar, la valori apropiate de cele normale ale perioadei. În medie, vor fi maxime de 26…27 de grade și minime de 11…13 grade.

  Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 2-3 iunie și 5-7 iunie.

  OLTENIA

  Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă; temperatura aerului va crește până la sfârșitul lunii mai, apoi va marca o scădere și în medie, valorile maxime se vor încadra între 25 și 30 de grade, iar cele minime între 11 și 13 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi relativ staționar, apropiat de cel climatologic specific acestei perioade din an, caracterizat de valori medii ale maximelor de 26…27 de grade, în timp ce minimele vor fi în jurul a 13 grade.

  Probabilitatea de apariție a ploilor, cu caracter de aversă, va fi mai ridicată în perioada 2-8 iunie.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Alertă emisă de ANM! Avertizare meteo de ninsori și vânt puternic care poate atinge 70 km/h! Ultima oră de la ANM! Alertă în vigoare de viscol puternic, ninsori și vizibilitate redusă! Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni!

  Ultimele știri

  Ovidiu Săvâșcă, APIA Mureș: Fermierii persoane fizice nu mai au nevoie de adeverința de la Primărie! Despăgubirile la culturile de primăvară, în Parlament. Asociația Forța Fermierilor cere o lege pentru plata fermierilor! Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu!