Fonduri europeneŞtiri agricole

START FONDURI EUROPENE pentru IRIGAȚII. Anunțul AGENȚIEI DE PLĂȚI!

Bani disponibili pentru fermieri, anunțați de agenția de plăți. De mâine, 6 iunie și până pe 31 august, producătorii agricoli pot solicita de la agenția de plăți fonduri europene nerambursabile prin PNDR în valoare totală de 157.000.000 euro.

Sumele sunt alocate pentru prima sesiune din 2017 de depunere a Cererilor de finanţare pentru submăsura 4.3I – componenta irigații Restul Teritoriului și submăsura 4.3I – componenta irigații Investiții Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD) din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), măsuri ce se derulează prin AFIR.

Pentru submăsura 4.3.I – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Componenta infrastructura de irigații pot cere fonduri fermierii care vor să restructureze modul de administrare şi utilizare a infrastructurii de acces  și de adaptare a infrastructurii de acces la noua structură agricolă şi forestieră, precum şi folosirea eficientă a infrastructurii utilizabile.

„Irigațiile sunt un sector esențial pentru agricultură și implicit pentru dezvoltarea acesteia la întreaga capacitate de care dispune țara noastră. Am ținut să publicăm din timp Ghidul final, rezultat în urma unor consultări ample, pentru ca solicitanții de finanțare nerambursabilă să fie pregătiți pentru a depune cât mai repede proiectul, ținând cont că uneori obținerea avizelor necesare sau a unor documentații pot fi consumatoare de timp. Interesul nostru, al Agenției, este întotdeauna convergent cu cel al beneficiarilor noștri și vom fi mereu pregătiți să sprijinim proiectele care asigură dezvoltarea unei economii agrare locale puternice”, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Beneficiarii submăsurii sunt organizațiile/federații ale utilizatorilor de apă, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole în conformitate cu legislația în vigoare.

Sprijinul nerambursabil  va fi de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și nu va depăși:

  • 1.000.000 Euro/ proiect pentru sistemele de irigații aferente stațiilor de punere sub presiune(SPP);
  • 1.500.000 Euro/ proiect pentru amenajarea sistemelor de irigații aferente stațiilor de pompare și repompare(SPA, SRP).

Depunerea Cererilor de finanțare pentru submăsura 4.3I Restul Teritoriului și submăsura 4.3I ITI DD, se va face on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul solicitantului, începând din data de 06 iunie 2017, ora 09:00. Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă sM4.3 I și sM 4.3 I – ITI DD este 31 august 2017, ora 16:00.

Puteți consulta Ghidul Solicitantului pentru sM4.3 Irigatii 2017 aici:  Ghidul_Solicitantului_pentru_sM4.3_Irigatii_2017


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Ce este ada greu sa captezu niste apa intr o balta si sa uzi culturile . Cu o motopompa furtune si aspersoare poti iriga sute de ha. Dar nu se vrea fermierii investesc in masini de lux un loc sa investeasca in irigatiu stau cu mana intinsa la stat.

  2. Fratilor curge apa pe langa noi si suntem nepasatori fostele iazuri, luciuri de apa , balti , lacuri etc stau in paragina iar noi asteptam de la Dzeu. Daca vreti va arat prin poze cum apa izvoraste din pamant si curge prin parcelele fermierilor si ei in loc sa o acumuleze si sa isi irige culturile sunt nepasatori. Statul incureajeaza nemunca si nepasarea prin acordarea de calamitati si subventii in loc sa impuna fermierilor sa isi faca retele de irigare . Curg raurile pe langa culturi iar statul acorda calamitati. Subventiile si facilitatile din agricultura ar trebui transformate in orice trebuie in agricultura dar nu in bani . Banii acordati nu ajung in agricultura.

    1. ….esti ignorant,…habar nu ai ce presupune realizarea unei ,,retele” de irigatii,iar calamitatea seceta,nu este preluata nici de asiguratori,filozofule,de statul roman nici nu poate fi vorba….,,bati campii” doar la modul…figurativ….

Scrie un comentariu