• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FOLIA DE BALOTAT – cum o alegem pe CEA MAI BUNĂ?

    agrointeligenta.ro -

    În procesul de însilozare, folia de balotat îți are meritul sau vina sa privind calitatea finală a furajului obținut. Cum pe piață există o ofertă mare de folii pentru baloți cilindrici pe care fermierii le pot folosi, Agrointeligența – www.agrointel.ro vă spune la ce caracteristici să fiți atenți pentru a alege produsul de care aveți nevoie la cel mai bun preț. 

    Folia de baloți cilindrici. Ce culoare trebuie să aibă

    Primul aspect pe care trebuie să îl aveți în vedere la alegerea foliei de balotat este culoarea acesteia. Se recomandă să optați pentru folia în culori luminoase – alb sau verde pal, culori care reflectă cel mai bine lumina soarelui, un aspect important în procesul de fermentare și depozitarea ulterioară. Evitați folia incoloră – mult mai ieftină, care nu îndeplinește însă cerințele pentru însilozare.

    Folia de baloți cilindrici. Cât de elastică trebuie să fie

    Una dintre caracteristicile care fac ca pelicula de balotat să fie mai eficientă este elasticitatea acesteia. Căutați astfel folie de tip strech cu o rezistență mare la tracțiune. În privința pretensionării, aceasta ar trebui să fie de până la 70%. Fără aceste elemente legate de elasticitatea foliei, baloții se pot rupe și ferma are de pierdut.

    Folia de baloți cilindrici. Cât de grea trebuie să fie

    Greutatea foliei de balotat vorbește despre calitatea acesteia. Sigur, pe piață avem o ofertă variată de lungime și grosime a foliei și este dificil să îți dai seama de randamentul foliei doar privind-o. Parametrul de bază pentru a testa standardul foliei este masa ei. Astfel, folia de balotat cu o grosime de 25 de microni și o lățime de 500 mm trebuie să cântărească aproximativ 22 de kilograme, în timp ce varianta cu lățime de 750 mm, aproximativ 29 de kilograme. Vorbim de aceste greutăți în cazul rolelor care au 1.800 de metri lungime, însă aceste date nu pot fi bătute în cuie pentru că lungimea foliei din rolă poate varia. Proporțiile între cele două lățimi ar trebui, însă, să se mențină și optim ar trebui să aveți în jur de 12 grame pe metru.

    Folia de baloți cilindrici. Câte straturi trebuie să aibă

    Numărul de straturi ale foliei este un alt indicator al calității acesteia. Cele mai populare filme pentru baloții cilindrici au trei straturi, cele premium sunt cu 5 straturi. Ce este important este ca pe eticheta lor să aveți această informație, iar dacă ea lipsește, să o cereți vânzătorului pentru a putea aprecia mai bine produsul. Foliile de calitate mai bună conțin și un adeziv care asigură aderența straturilor de folie între ele. De regulă, peliculele ieftine nu au acest lipici, ușor de simțit la pipăire și care dă o greutate mai mare rolei.

    Un ultim aspect care ar trebui să conteze pentru fermierul care alege folia pentru baloți cilindrici este dacă aceasta prezintă factor de protecție UV. Acesta îi dă o rezistență mai mare în timpul expunerii la soare a baloților.

    Prețul unei role de folie pentru baloți cilindrici este, în prezent, în funcție de producător și de furnizor, între 300 și 500 de lei, în funcție de lățimea acesteia (500 mm sau 750 mm) și lungimea ei (1.500 sau 1.800 de metri).

    Sursă selectivă: www.farmer.pl


    Te-ar mai putea interesa

    Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole

    Ultimele știri

    Un tânăr fermier și președinte de cooperativă a pierdut lupta cu o boală nemiloasă la numai 32 de ani! Prognoza meteo pentru ianuarie. Vremea în prima lună din 2025 Super spor de producție în ferma lui Ioan Misăilă după aplicarea Super U, de la Biochem