• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGRICULTURĂ DE PRECIZIE CU UTILAJELE BEDNAR: Demo la cel mai înalt nivel PENTRU 2.000 DE FERMIERI!

    agrointeligenta.ro -

    Echipamentele Bednar, ideale pentru agricultura de precizie. Un mesaj puternic pe care producătorul din sectorul agricol l-a transmis fermierilor în cadrul Bednar Field Day 2017, eveniment ajuns la a șasea ediție și care a avut loc în Městec Králové, Cehia.

    În total, peste 2.000 de participanți au putut vedea ”în acțiune”, pe câmp, utilajele agricole care se pretează celor mai înalte tehnologii din agricultură la acest moment.

    Citiți și:

    FOTO: Fermierii români, în vizită la FABRICA BEDNAR!

    BEDNAR Field Day 2017 la Městec Králové

    Agricultura de precizie a fost o decizie logică la pregătirea programului pentru Field Day. Considerăm eficiența crescută în agricultură ca fiind un scop evident. Mașinile noastre își găsesc locul în sistemele de precizie”, a explicat David Ryčl, Manager de vânzări pentru Republica Cehă și Polonia.

    Pentru a demonstra sistemele de agricultură de precizie a fost ales un tractor John Deere 6215R cu antenă StarFire 6000 și sistem AutoTrac în agregat cu un cultivator versatil de trei metri FENIX FN 3000 și un buncăr frontal de îngrășăminte Ferti-Box FB 2000F cu capacitatea de 2000 litri. Buncărul este controlat prin intermediul sistemului ISOBUS. Aceleași echipamente au făcut o demonstrație în care tractorul a fost controlat de către sistemul de autoghidare cu semnal GPS fără intervenția operatorului.

    John Deere 6215R cu antenă StarFire 6000 pentru sistemul AutoTrac în agregat cu cultivatorul versatil FENIX FN 3000 și buncărul de îngrășăminte frontal Ferti-Box FB 2000F
    Demonstrație comentată a unui cultivator purtat cu buncăr frontal de îngrășăminte

    Sisteme de precizie controlate de la distanță în acțiune

    ”Întregul proces începe de la analizele de sol. În funcție de nutrienți  din sol sunt aplicate doze diferite de îngrășăminte. Pe baza valorilor găsite, se stabilesc diferite parcele pentru aplicarea de nutrienți. Parcelelor individuale li se alocă un nivel țintă, care determină cantitatea de îngrășăminte dozate. Sistemul de control al tractorului transmite această cantitate către buncăr. Rata de dozare este reglată în funcție de viteza de rotație a unității de dozare. Utilizând un smartphone sau o tabletă, managerul sau administratorul fermei poate monitoriza diferite funcționalități precum și localizarea echipamentelor, chiar și de la distanță”, a explicat Jiří Ptáčník, Product Manager pentru Sisteme de Precizie AMS la Strom Praha.

    Cultivatorul versatil purtat în combinație cu buncărul frontal de îngrășăminte sunt produse noi cu ajutorul cărora s-au putut demonstra posibilitățile tehnologiei Bednar. Cultivatorul versatil a fost echipat cu sistem de distribuție a îngrășămintelor în spatele fiecărui organ activ, modalitate prin care 70% din îngrășăminte ajung adânc în profilul de sol. Restul îngrășămintelor sunt distribuite la suprafață în fața organelor active pentru a fi încorporate în stratul superior al solului.

    Demonstrație practică cu STRIEGEL-PRO PE
    SWITERDISC XE 12000: o dezmiriștire rapidă este baza unui proces controlat de germinare a samulastrei și a buruienilor

    Demonstrație practică cu mașini Bednar

    În ciuda vremii nefavorabile organizatorii au decis să se facă demonstrații în câmp cu mașinile, care au putut arăta capabilitățile lor în teren negru, greu. Mașinile au fost prezentate în ordine tehnologică începând cu gestionarea resturilor vegetale, urmate de mașini pentru prelucrare superficială și în profunzime a solului precum și pentru pregătirea patului germinativ. Demonstrațiile au fost încheiate de către semănătoarea OMEGA OO_L.

    Vizitatorii urmăresc demonstrațiile practice ale mașinilor BEDNAR
    ROW-MASTER RN 6400 cu FERTI-TANK cu o capacitate de 600 litri și Culti-Cam pentru o ghidare precisă între rândurile de cultură

    Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ministrului Agriculturii din Cehia, Marian Jurečka, iar partenerii generali ai acestuia au fost Strom Praha și John Deere.

    Parteneri principali au fost Bednar Farm Technology, Renomia Agro, Dupont, Zemědělská společnost Sloveč și Profi Press. Alți parteneri au fost Yara, Kramer, Pronar, GSI, Petkus, John Deere Financial, Brigdestone, Chemie Star, Kingspan, Multibio și SPZO.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Când se seamănă semințele de roșii MADR lansează programul „Un tractor pe fermă” pentru fermierii până în 400 de hectare

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii