• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce trebuie să știi despre BUSUIOCUL GRECESC LA GHIVECI!

    agrointeligenta.ro -

    Busuiocul grecesc este tot mai popular. Comercializat în ultimii ani mai ales ca o soluție de plantă aromatică la ghiveci, a ajuns să fie o afacere profitabilă pentru solariile de familie care îmbină cultura legumelor cu cea de plante medicinale sau cu flori.

    Cultivarea busuiocului grecesc nu diferă de cea a busuiocului obișnuit. Ce este însă aparte la această varietate este că dezvoltă foarte multe ramificații, iar după tăiere se regenerează repede. Frunza busuiocului este mică, iar planta poate să crească până la 25-30 de centimetri în înălțime, având caracteristica unei ”coroane” pe rotund.

    Busuiocul grecesc este apreciat mai ales pentru faptul că este mai aromat chiar decât busuiocul italian sau genovez, acela folosit și în celebrele rețete de pesto sau pentru alte bunătăți din Cizmă.

    Și acest tip de busuioc este o plantă anuală, adică rămâne verde până toamna târziu, după care se usucă și poate fi recoltat pentru a fi păstrat în această stare.

    Crescut la ghiveci, busuiocul grecesc se recomandă a fi achiziționat de primăvara. Dacă folosiți semințe și vă gândiți chiar la valorificarea acestei culturi sub formă de ghiveci, atunci trebuie să aveți în vedere ciclul de producție. Semințele se seamănă în răsadnițe din luna februarie – către sfârșitul ei, apoi se poate transplanta în grădină, solar sau direct în ghivece din luna aprilie.

    Germinarea semințelor de busuioc necesită între 14-30 de zile (ar trebui să aveți această informație de la furnizorul se semințe). Dacă optați pentru cultivarea în grădină, atunci aveți în vedere un spațiu de 30 de centimetri între plante, iar sămânța nu ar trebui așezată în pământ prea adânc.

    În cazul busuiocului grecesc la ghiveci, aveți în vedere și dimensiunea vasului, care trebuie să fie una potrivită. Planta nu este pretențioasă în privința solului, dar o fertilitate ridicată îi asigură o dezvoltare armonioasă.

    Udarea busuiocului la ghiveci se face cam o dată la două zile, dar în cantități care să nu ”inunde” planta.

    Aveți totodată în vedere că, la fel ca și la celelalte varietăți de busuioc, și la cel grecesc, tăierea inflorescențelor stimulează ramificarea. Niciodată nu recoltați mai mult de o treime din frunze și lăsați busuiocul să se regenereze înainte de un nou ”cules” puternic.

    Citește și:

    Cultivarea busuiocului: Dacă tai inflorescențele, vei avea mereu frunze verzi

    Idei de afaceri în spații mici: 7 plante medicinale care pot fi cultivate în ghiveci

    Cum alegi semințele de legume pentru grădina ta

     


    Te-ar mai putea interesa

    Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd Prețul roșiilor românești s-a prăbușit după sărbători. Cât costă acum un kilogram de tomate la fermieri Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro

    Ultimele știri

    Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre ANAF s-a răzgândit! Noua taxă pentru transport nu se va mai aplica pentru micii fermieri!