• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EXCLUSIV! FONDURI EUROPENE pentru APICULTURĂ: Situația accesării banilor ÎN FIECARE JUDEȚ!

    Roxana Dobre -

    Programul Național pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 a oferit posibilitatea finanțării pentru afacerile apicole aflate la început de drum. Prin Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, crescătorii de albine au putut cere sprijin nerambursabil de la AFIR de 15.000 de euro.  Potrivit unui clasament realizat de Agrointeligența -www.agrointel.ro pe baza datelor furnizate de AFIR, pe primul loc în topul județelor unde s-au luat bani europeni pentru apicultură se află Tulcea cu 68 de proiecte, urmat de județul Iași cu 60 de proiecte, de Hunedoara cu 56 de proiecte, Argeș cu 49 de proiecte și Teleorman cu 48 de proiecte.

    Potrivit datelor transmise de AFIR pentru Agrointeligența -www.agrointel.ro de la demararea Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), în anul 2015 și până în prezent, AFIR a primit 5.645 de cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 85 de milioane de euro, prin submăsura (sM) 6.3. Dintre acestea, 748 de solicitări au fost depuse pentru a obține finanțare în sectorul apicol.

    Iată clasamentul județelor unde au mai mers bani europeni:

    În 2017, fermierii beneficiază de unele modificări care ar putea face mai ușoară accesarea banilor europeni. Astfel, față de sesiunile anterioare, 2015 și 2016, Ghidul solicitantului valabil pentru sesiunea anuală 2017 prevede mai multe modificări și simplificări. Cea mai importantă modificare vizează dimensiunea economică a fermei eligibilă pentru finanțare, care s-a diminuat de la 8.000 S.O. – 11.999 € S.O. (valoare producție standard) la 4.000 – 11.999 € S.O. Modificarea dimensiunii economice a fermei permite și celor care au exploatații de dimensiuni economice mai mici să solicite și să obțină finanțare.

    De asemenea, începând cu acestă sesiune, depunerea cererilor de finanțare pentru sM 6.3 se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info. Această modalitate de depunere a proiectelor vine în sprijinul solicitanților, care nu mai sunt nevoiți să meargă la sediul Oficiilor Județene din țară să depună întreg Dosarul cererii de finanțare.

    O altă modificare vizează acceptarea de către AFIR a unei adeverinţe din care să reiasă toate datele necesare îndeplinirii condiţiilor eligibilitate şi de selecţie aferente sM 6.3, care implică înscrieri la APIA, în cazul în care în sistemul electronic al APIA nu se pot vizualiza înregistrările efectuate de solicitant în timpul campaniei de depunere a cererilor unice de plată.

    Vă reamintim că termenul limită de depunere al proiectelor pe sM 6.3, prevăzut în Anunțul de lansare a sesiunii anuale este 31 iulie 2017. Momentan solicitanții interesați să depună proiecte mai au la dispoziție fonduri europene în valoare de aproximativ 186 milioane de euro (valoare pentru depunere raportată la plafonul de 200% din alocarea financiară).

    De precizat că sprijinul acordat pentru această submăsură este 100% nerambursabil, iar finanțarea acordată unui proiect este de 15.000 de euro. Astfel, depunerea unei cereri de finanțare pe sM 6.3 nu presupune cofinanțare din partea solicitanților prin intermediul PNDR 2020.

    Citiți și:

     FONDURI EUROPENE pentru APICULTORI. Sprijinul de 15.000 de euro, accesibil acum și STUPINELOR CU 76 DE FAMILII DE ALBINE!


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare bate pasul pe loc. Ce șanse mai sunt să se dea finanțările anul acesta S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!