• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • AGRONOMIC DESIGN a ajuns la A TREIA EDIȚIE! Turul TITAN MACHERY și CASE IH a adus SPECTACOLUL COMBINELOR!

    agrointeligenta.ro -

    Aflat la a treia ediție, turul Agronomic Design organizat de Titan Machinery și CASE IH s-a bucurat anul acesta de un real interes din partea fermierilor. Dacă subiectul de anul trecut a fost reprezentat de tractoarele șenilate CASE IH, discutându-se și testându-se avantajele utilizării acestora în măsura minimizării compactării solului, anul a fost schimbat puțin trendul, viziunea fiind orientată către aspectele legate de recoltare. Astfel, vedetele au fost combinele CASE IH Axial-Flow® și au fost dezbătute avantajele roturului cu flux axial, marcă înregistrată CASE IH. 

    Anul acesta, turul Agronomic Design a început în data de 22 iunie în localitatea Ulmeni, județul Călărași, continuând în data de 1 iulie în localitatea Vișina, județul Olt și s-a încheiat în data de 4 iulie în vestul țării, în localitatea Periam, județul Timiș. Așa cum compania și-a obișnuit invitații, conceptul Agronomic Design a fost structurat pe 2 sesiuni: una teoretică, desfășurată în deja celebrul camion CASE IH, construit special pentru astfel de evenimente și o alta practică, desfășurată în câmpul de demonstrații unde s-a recoltat grâu și orz. Ambele sesiuni au fost întreținute de ingineri români și austrieci ai Titan Machinery și CASE IH care au promovat bunele practici în agricultură sub titulatura de “Agronomic Design” și au reliefat cu lux de amănunte, în special avantajele roturului cu flux axial de care dispun combinele CASE IH și complementar, întreaga tehnică modernă și sistemenele pentru agricultura de precizie de care dispun aceste combine, dar și despre rețeaua RTK+ a Titan Machinery.

    Sesiunea teoretică a fost întreținută de George Stanson, Business Manager Case IH & Steyr pentru România, Bulgaria, Serbia și Croaţia și de Vasile Morariu, Product Manager al Titan Machinery pe zona de sud-est a Europei și Balcani.

    Experiența impresionantă de aproape 200 de ani pe care constructorul american CASE IH o are în tehnica agricolă mondială, îi permite să ofere fermierilor cele mai performante produse, creând trenduri și gândindu-se foarte mult la prezent și la viitor.

    Cei aproximativ 25 de fermieri prezenți la fiecare eveniment, au avut oportunitatea să cunoască flexibiliatea recoltării cu ajutorul combinelor Axial-Flow® din serile 140 și 240, capabile să recolteze cu ușurință toate tipurile de culturi, cu pierderi minime de semințe, sub 1%, caracteristică deja cunoscută a acestor combine.

    „Am avut onoarea să dezvolt câteva piețe din lume pentru o mare companie daneză care se numește DLF Trifolium, care produce semințe de trifoi, lucernă etc. În Danemarca, combinele noastre sunt singurele utilaje aprobate de către DLF să recolteze sămânță de iarbă. Acum un an am descoperit inclusiv un producător bulgar care recoltează sămânță de lavandă cu combina Axial-Flow®. Ce modificări a adus combinei Axial-Flow®? Nici noi nu știm. S-a jucat cu un aparat de sudură și niște tablă, iar acum recoltează sămânță de lavandă! De acolo și până la fasole vorbim de o plajă foarte mare de produse agricole și, cu cât bobul este mai mare (iar fasolea este mai mare) și spărtura este mai mare, iar produsul final, financiar, al fermierului este mai redus; nici măcar fasolea sau mazărea nu sunt sparte, datorită sistemului centrifugal axial”, a declarat în deschiderea conferinței George Stanson.

    Pierderile de boabe reduse la minimum, chiar și în timpul recoltării la viteze ridicate

    Datorită optimizării productivității de lucru, pierderile de boabe sunt reduse la minimum, chiar și în timpul recoltării plantelor la viteze ridicate. Mai exact, în cazul combinei axiale, respectiv al principiului de rotor, constructorul a eliminat orice fel de lovire a boabelor prin stres mecanic.

    George Stanson a trecut în revistă și avantajele majore pe care le prezintă combina axială. ”Acesta prezintă mai multe avantaje majore din punctul de vedere al calității materiei prime recoltate. În primul rând, vorbim de cantitatea redusă de boabe sparte. În momentul în care se prelevează o mostră din tanc, aproape că nu se găsește un bob spart, indiferent care este umiditatea sa. În al doilea rând, discutăm de avantajul germinației deosebit de ridicate. Este o corelație foarte simplă: dacă există o cantitate scăzută de spărtură în tanc, în cazul producției de sămânță, materialul semincer care urmează să fie comercializat, tocmai datorită absenței spărturii, acesta va germina mai mult. Există un nivel de cinci la sută spărtură în tanc, tona de grâu de sămânță vândută germinează cu 5% mai puțin. Cinci procente la o suprafață de 10.000 ha, spre exemplu, înseamnă foarte mulți bani”, a subliniat George Stanson.

    Combinele Axial-Flow® 8240 au un design simplu și eficient

    În ceea ce privește simplitatea în utilizarea utilajele Case IH, în acest caz combinele Axial-Flow® 8240, beneficiază de un design simplu și eficient, și anume absența aproape totală a curelelor de transmisie.

    Specialist în materie tehnică, Vasile Morariu a explicat invitaților, mecanismul de funcționare al acestor utilaje, evidențiind punctele forte, caracteristice ale utilajelor constructorului american. Operațiunile zilnice de mentenanță pot fi efectuate rapid, deoarece toate componentele și zonele critice pentru funcționarea combinei sunt ușor accesibile de la nivelul solului.

    Postul de comandă al combinelor Axial-Flow® din seriile 140 și 240 beneficiază de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuală pe piață pentru a crea un mediu de lucru cât mai confortabil pentru operator, astfel încât acesta să se concentreze mai bine asupra operațiunilor de recoltare care trebuiesc efectuate.

    Inginerii Case IH au înţeles faptul că, deşi aducerea cerealelor în hambar este factorul-cheie de care depinde maximizarea profitului, cheltuielile de exploatare ale combinei reprezintă unul dintre cele mai importante costuri suportate de către fermier şi că procesul de recoltare nu înseamnă nimic dacă acest lucru se face cu preţul unui consum ridicat de motorină, a unor cheltuieli ridicate de mentenanță sau a unor pierderi însemnate de boabe.

    La baza combinelor Axial-Flow® din seria 140 stau două componente excepţionale – motorul şi rotorul compact – care, împreună cu cabina confortabilă, echipată cu un sistem îmbunătăţit AFS (pentru Agricultura de Precizie), îi permit operatorului să utilizeze toată puterea disponibilă a propulsorului, extrasă din fiecare strop de motorină consumată, asigurându-se în același timp fiabilitatea pe termen lung a fiecărei componente a utilajului. Aceasta reprezintă dovada potrivit căreia Case IH caută permanent să reducă impactul utilajelor sale asupra mediului şi costurile de exploatare ale acestora.

    Fiind echipate cu motoare mai puternice, toate modelele de combine din seria 240 pot îndeplini cu succes cerințele fermelor moderne mari și ale celor mai exigenți fermieri, având o viteză de recoltare sporită și o capacitate de batere și separare superioară. Ele vor continua să lucreze cu eficiență maximă chiar și în cele mai dificile condiții. Sistemul de alimentare, rotorul, buncărul și tubul de descărcare au fost proiectate pentru a face față celor mai productive culturi.

    Puterea motorului fiecărui model de combină Axial-Flow® corespunde competitivelor cerințe actuale de recoltare a plantelor în condițiile unui consum de carburant cât mai redus. În plus, volumul mai mare al buncărului de colectare a boabelor determină golirea sa mai rară.

    Postul de comandă al combinelor Axial-Flow® din seria 240 beneficiază de cele mai moderne tehnologii disponibile la ora actuală pe piață pentru a crea un mediu de lucru cât mai confortabil pentru operator, astfel încât acesta să se concentreze mai bine asupra operațiunilor de recoltare care trebuiesc efectuate.

    Pe o vreme călduroasă de vară, sesiunea demonstrațiilor practice, a dispus câte o combină din fiecare serie la recoltarea fie a orzului, fie a grâului, proces prin care inginerii austrieci și români au demonstrat că pierderile semințelor recoltate au fost sub 1%. Pentru a afla acest lucru s-a recurs la la sistemul profesional de măsurare a pierderilor FEIFFER, împreună cu aplicația pentru mobil dedicată. De asemenea, a fost testată și delicatețea de separare a semințelor, printr-un prosop foarte bine înnodat care a fost aspirat de combină, apoi eliberat odată cu paiele, complet deznodat și nealterat. Datorită baterii ușoare a plantelor asigurată de rotorul axial compact al combinelor Axial-Flow®, se observa un aspect distinctiv, când vine vorba de calitatea boabelor obținute. Rotorul axial compact asigură o batere mai ușoară a plantelor comparativ cu un rotor convențional.
    Totodata s-a efectuat și o comparare a calității de paie rezultate din recoltatea cu 3 combine diferite. A rezultat faptul că paiele rezultate din recoltarea cu combinele Axial-Flow® formează baloți cu o densitate mai mare, ceea ce înseamnă mai puțini baloți din aceeași cantitate de paie. Datorită faptului că paiele în urma recoltării plantelor cu ajutorul combinelor Axial-Flow® au o capacitate absorbantă ridicată, condițiile de igienă din grajduri vor fi mai bune. Paiele produse de aparatele rotative de treier ale combinelor Axial-Flow® sunt folosite și ca supliment în nutrețul animalelor. De asemenea, paiele obținute în urma recoltării plantelor cu ajutorul combinelor Axial-Flow® determină accelerarea procesului de formare a humusului în sol.

    Titan Machinery – singurul dealer cu acoperire 100% de semnal pentru sisteme GPS pe teritoriul României

    În ceea ce privește noutățile, Titan Machinery este singurul dealer cu acoperire 100% de semnal pentru sisteme GPS pe teritoriul României, iar la acest proiect s-a lucrat timp de trei ani.

    În materie de inovație, anul trecut CASE IH a lansat tractorul complet autonom, iar în momentul de față, în ciuda părerilor conform cărora acest tractor vine prea devreme pentru România, există deja două cereri concrete de achiziționare a acestora. Totodată, a fost recent lansată pe piață din România cea mai mică combină construită vreodată de CASE IH, combina Axial-Flow® 4130, destinată fermierilor ce exploatează suprafețe mici și mijlocii și care își doresc o combină cu rotor cu flux axial, autentic.

    Titan Machinery și CASE IH le mulțumește tuturor fermierilor și jurnaliștilor prezenți la eveniment și le promite ca va rămâne aproape de ei, asigurându-le tot suportul necesar. Totodată rămâne aproape de toți fermierii parteneri, care utilizează combinele CASE IH în această campanie de recoltat și nu numai, prin tot suportul tehnic de care au nevoie.


    Te-ar mai putea interesa

    Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Răspunsul APIA pentru fermierii care așteaptă să încaseze subvențiile pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar Vești excelente pentru salariații din agricultură! Guvernul a modificat Ordonanța ”trenuleț” Subvenții APIA. Fermierii – chemați să depună deconturile pentru plățile-bonus pe cap de animal