• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Francezul care a adus productivitatea în Bărăgan

    agrointeligenta.ro -

    Arnaud Perrein este pe locul 48 în topul fermierilor bogaţi din România, cu o avere de 8-10 milioane de euro.

    Arnaud Perrein lucrează 4000 de hectare în judeţul Ialomiţa, la Mihail Kogălniceanu. Provine dintr-o familie de fermieri, iar în România a ajuns în primii ani de după Revoluţie, în calitate de salariat al unei firme străine care încerca să pună pe picioare o afacere în industria zahărului. Ulterior, a decis să-şi creeze o companie, devenind în patron în 1994. A început cu prestări de servicii pentru agricultură – avea două combine de recoltat cereale şi două combine pentru sfeclă. Apoi a început să cumpere şi să arendeze terenuri.

    În 2012, francezul a fost ales preşedintele al Asociaţiei Producătorilor de Porumb din sudul ţării. Nu pentru că vine din Hexagon, ci deoarece a arătat românilor că se pot obţine producţii bune şi la noi, duble chiar faţă de media obişnuită.

    “În România, producţiile la poumb se ridică în general la 3-4 tone la hectar. Putem să le dublăm fără probleme. Cea mai mare problemă este clima, pentru că iarna este rece, iar vara este cald şi avem trei luni pe an în care nu plouă. Chiar şi cu cea mai bună tehnologie, avem probleme”, spune Arnaud Perrein.

    Dacă are noroc, obţine producţii bune, dacă nu, e “nenorocire”. La porumb, de exemplu, în condiţiile unui sol mai slab, cum lucrează el, producţia merge de la zero la 11 tone/ha, dacă se irigă, spune Arnaud.

     


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români