• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • SOȚUL LUI SEVIL SHHAIDEH, POZIȚIE-CHEIE ÎN MINISTERUL AGRICULTURII!

  agrointeligenta.ro -

  Mișcare neașteptată la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Soțul actualului vicepremier Sevil Shhaideh, mâna dreaptă a președintelui PSD Liviu Dragnea, a primit o funcție cheie în cadrul MADR. Akram Shhaideh a fost numit director al cabinetului secretarilor de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

  Informația a fost publicată de către portalul infoialomita.ro, împreună cu declarația de avere depusă de soțul lui Sevil Shhaideh după instalarea sa la Ministerul Agriculturii.

  Numirea lui Akram Shhaideh vine ”la pachet” cu o serie de numiri interesante la MADR. Mai exact, este vorba despre persoane pe care CV-ul nu le recomandă pentru o poziție în instituția care gestionează activitatea din sectorul agricol.

  Cel mai răsunător caz este cel al Larisei Maria Popa, o tânără de 30 de ani ajunsă consilier personal al secretarului de stat Alexandru Potor după ce mai ocupase funcţii publice şi în Ministerul Transporturilor. ”Olteanca născută în Slatina a apărut în lumea bună a politicii social-democrate pe filiera Darius Vâlcov, ea fiind chemată în dese rânduri să declare cu subsemnatul în dosarele celebrului său protector, fost primar al oraşului Slatina şi din 2016 unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD. Tânăra care a lucrat într-un centru de înfrumuseţare până s-o găsească Alexandru Dănuţ Potor, pe post de C.I.M. (nu știm ce înseamnă dar sperăm să nu fie o prescurtare în engleză!) şi s-o aducă în echipa sa de încredere, se mândreşte cu un titlu de Miss Universe România obţinut în anul 2011”, scriu jurnaliștii de la infoialomita.ro.

  Întrebat telefonic de www.infoialomita.ro dacă i-a dat postul prin concurs sau prin atribuire directă secretarul de stat Potor mai întâi a oftat după care a precizat: „Regimul de angajare la nivelul consilierilor este la dispoziţia demnitarului, deci practic nu se face un concurs pentru aşa ceva. A vorbi despre un concurs nu are rost, consilierul este ales de către cel care ocupă funcţia respectivă. Este un om care are capacităţi profesionale ok. E un om tânăr care merită o şansă, un foarte bun vorbitor de limba engleză, pe partea de relaţii internaţionale îşi face treaba corespunzător şi vreau să spun că nu am de ce să mă plâng de omul ăsta.”

  O altă consilieră personală aflată pe statul de plată al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este slobozeanca Eliza Gheorghe, cea care se află la dispoziţia secretarului de stat Dumitru Daniel Botănoiu. ”Cum domiciliul asumat sub semnătură în declaraţia de avere este în Slobozia, judeţul Ialomiţa, ne-am gândit imediat că alegerea sa, tot fără concurs, normal, este făcută tot pe filiera lui Alexandru Dănuţ Potor. Şi nu ne-am înşelat, fostul candidat PSD Ialomiţa la Senat recunoscând că a lucrat în trecut cu aceasta: „Eliza este o colaboratoare de mea şi nu cred că asta ar trebui să fie o problemă că este consilier personal al altui secretar de stat, coleg cu mine în Minister.”, scriu jurnaliștii ialomițeni.

  Pe lista de consilieri personali mai apare şi bucureşteanul Constantin Trifu, cel care deţine o casă de vacanţă în comuna Sineşti, unul dintre beneficiarii celebrelor pensii speciale, cel care a încasat în anul 2016 dintr-o pensie militară suma de 61.000 lei şi care, iată, mănâncă şi o pâine albă şi gustoasă de la bugetul de stat din postura de consilier personal. Pe acesta Potor susţine că nu-l cunoaşte şi că nu a fost adus de el în Minister.


  Te-ar mai putea interesa

  Analiză: Porumbul pleacă din Ucraina cu 120 euro/tonă și se vinde în România cu 200 euro/tonă Cea mai scumpă brânză din lume! Este produsă în brânzăria unui fermier și s-a vândut cu 30.000 de euro Subvenția APIA care ajunge acum în conturi! Suma transferată către beneficiari!

  Ultimele știri

  Plățile pentru Tomata, aproape de start. Guvernul a aprobat banii fermierilor CICh Năvodari: soluții eficiente pentru deblocarea fosforului și pierderile de azot Titluri de proprietate pentru proprietari și moștenitori. Termen limită: 20 noiembrie, la primării