• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SĂRBĂTOREA CÂMPULUI, un nou succes SAATEN-UNION și RAPOOL: ”Suntem compania cu CEL MAI BOGAT PORTOFOLIU”

    agrointeligenta.ro -

    Sărbătoarea Câmpului a devenit un eveniment consacrat în agricultura românească. Fie că este vorba despre ediția anuală dedicată culturilor de toamnă – în special rapiță și grâu, sau că vorbim despre ediția în care porumbul și floarea-soarelui sunt vedetele spectacolului în câmp, SAATEN-UNION și RAPOOL RING reușesc de fiecare dată să stârnească interesul și aprecierea fermierilor români prin hibrizii și tehnologiile agricole prezentate.

    Ionuț Paraschiv (Director Regional Saaten-Union Ilfov, Giurgiu și Teleorman), alături de unul din grupurile de fermieri de la Sărbătoarea Câmpului

    Recenta ediție a Sărbătorii Câmpului de la Drajna a avut loc săptămâna trecută, pe 11 august, în deja cunoscuta locație de la Drajna, județul Călărași. Amfitrionul evenimentului a fost directul general al SAATEN-UNION și RAPOOL RING România, dr. ing. Mihai Mirițescu. Specialistul s-a arătat mulțumit atât de participarea agricultorilor la eveniment, cât și de rezultatele oferite de genetica Saaten-Union în contextul secetei din acest an, secetă care nu a ocolit nici loturile demonstrative de la Drajna.

    Dr. ing. Mihai Mirițescu – Director General Saaten-Union și Rapool Ring România

    ”În fiecare an, SAATEN-UNION și RAPOOL RING organizează în acest câmp de la Drajna două evenimente importante: unul pe cereale și rapiță și unul pe floarea-soarelui și porumb. În acest moment, noi suntem la evenimentul care se desfășoară pe porumb și floarea-soarelui. De ce facem aceste evenimente separat? Pentru că SAATEN-UNION, față de alte companii, are un portofoliu foarte larg de varietăți – avem în portofoliul nostru 16 varietăți. Suntem compania din România cu cele mai bogat portofoliu de varietăți, referindu-ne la grâu, orz orzoaică, triticale, secară, ovăz, soia, mazăre, floarea-soarelui, porumb și altele, inclusiv avem, începând cu anul acesta, culturi verzi destinate fermierilor pentru subevenția pe hectar mărită. În acest fel, compania SAATEN-UNION România prezintă fermierilor un număr foarte mare de hibrizi și soiuri. În total, pentru toate culturile, avem peste 70 de hibrizi și soiuri, dacă ne referim numai la porumb și la floarea-soarelui, unde avem peste 50 de hibrizi. În condițiile acestea vă dați seama că avem portofoliul foarte larg”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro dr. ing. Mihai Mirițescu, director general SAATEN-UNION și RAPOOL RING ROMÂNIA.

    Ionuț Bălan – Director Regional Saaten-Union Buzău-Vrancea

    La Sărbătoarea Câmpului au fost invitați circa 300 de fermieri care au cultivat sau vor cultiva hibrizii SAATEN-UNION.

    ”Avem prezentări pentru hibrizi de floare, hibrizi de porumb și nu în ultimul rând soiuri de soia. În câmpul din spatele meu se văd foarte bine: avem în jur de 22 de hibrizi de floarea-soarelui și 22 de hibrizi de porumb, care au grupe și timpurietăți diferite. De asemenea, în acest câmp au fost semănați hibrizi cu densități diferite în funcție de timpurietatea lor. Dacă ne referim strict la porumb, unde avem hibrizi din grupa FAO 230 până la grupa FAO 450, densitatea la hibrizi din grupa FAO 230-300 este undeva la 70.000-72.000 de plante la hectar, iar la hibrizii mai tardivi, undeva la 60.000-62.000 de plante la hectar. La floarea-soarelui avem hibrizi din sistemul Clearfield, avem hibrizi clasici cu rezistență la Orobanche și avem hibrizi cu rezistență la Sulfonylureas. În condițiile acestea, SAATEN-UNION are toată gama de tehnologie pentru fermieri. În momentul de față avem doi hibrizi sulfonilureici, avem 8 hibrizi Clearfield, 4 hibrizi Clearfield Plus și 3 hibrizi clasici, dar cu rezistență la Orobanche, până la rasa F”, ne-a vorbit directorul general SAATEN-UNION  despre oferta de hibrizi la porumb și floarea-soarelui.

    Un element care asigură succesul evenimentelor, dar și geneticii SAATEN-UNION este accesibilitatea, faptul că hibrizii se pretează și la tehnologia foarte performantă, cât și la cea medie, cu rezultate comparabile. Această calitate este, de altfel, evidențiată și la Sărbătoarea Câmpului.

    ”Noi prezentăm hibrizii din acest câmp în condiții normale de cultură, condiții de neirigat, pentru că suprafețele irigate în România sunt destul de reduse în acest moment (…) Nu investim foarte mult, nu cheltuim foarte mult pe hectar, dar vrem să avem maximul de profit. Practic, acesta a fost și scopul acestui câmp, unde întâlnim condiții de secetă. Dacă un hibrid performează foarte bine în aceste condiții, oricând în condiții cu umiditate mărită poate da producții mult mai mari”, explică dr. ing. Mihai Mirițescu.

    Viorel Dincă – Director Dezvoltare floarea-soarelui și porumb Saaten-Union

    Directorul general al SAATEN-UNION ne-a vorbit despre hibrizii-vedetă pentru acest an.

    ”În cadrul portofoliului nostru de hibrizi de porumb, avem hibrizi care pot fi folosiți special pentru morărit, pentru mălai. Avem un hibrid care se numește Sum 402 care poate da producții de 7.000-8.000 de kilograme la hectar. Este din categoria hibrizilor sticloși, dar ceea ce este mai important este că are un bob extraordinar de frumos, portocaliu. Așa că mălaiul obținut din acest tip de hibrid este portocaliu, are un aspect nemaipomenit.  Pe lângă acest hibrid avem și alți hibrizi care sunt mai toleranți la secetă și avem SUM 305, SUM 405, care sunt hibrizi cu o toleranță mărită la condiții de lipsă a precipitațiilor. De asemenea, avem și hibrizi intensivi care vin din grupa FAO 230 – FAO 250 la care putem merge cu 75.000-80.000 de plante la recoltare și cu producție de peste 12 tone/hectar”, ne-a spus dr. ing. Mirițescu.

    Marius Crețu – Director Comercial Saaten-Union România

    La floarea-soarelui, oferta SAATEN-UNION include de la hibrizi extratimpurii până la hibrizi semitardivi.

    ”Nu avem în portofoliul nostru hibrizi tardivi pentru că aceștia, la condițiile din România, înfloresc de cele mai multe ori când avem secetă. Căutăm să obținem un profit maxim pe hibrizii timpurii și semitimpurii. Referitor la conținutul de acizi grași, pot spune foarte clar că în cadrul ameliorării se urmărește această componentă: avem hibrizi care pot avea în compoziție peste 50% acid linoleic, pentru că discutăm de hibrizi linoleici. În schimb avem și un hibrid High Oleic, care are un procent de peste 85% acid oleic în componența uleiului. Suntec HO este un hibrid care se pretează foarte bine pentru condițiile din sud-estul României”, ne-a vorbim dr. ing. Mihai Mirițescu despre vedeta de anul acesta la floarea-soarelui.

    Cornelia Pistol – Director Dezvoltare Cereale Păioase și Leguminoase Saaten-Union
    Carmen Mocian – Director Regional Saaten-Union Tulcea și Constanța

    În condițiile în care fermierul dorește un anumit hibrid în funcție de locul unde o cultivă, în funcție de gradul de îmburuienare pe care îl are, noi îi putem pune la dispoziție orice tip de tehnologie. Ca atare, cei care au venit în acest câmp astăzi, au putut vedea cum se prezintă în condițiile de secetă de la Drajna, hibrizii de porumb și hibrizii de floarea soarelui ai companiei Saaten Union - dr. ing. Mihai Mirițescu, Director General Saaten-Union și Rapool Ring România


    Te-ar mai putea interesa

    Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Prima tranșă din subvențiile-bonus achitate fermierilor. Sumele virate în conturi Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!