• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BEDNAR TERRALAND TO, scarificatorul care BIRUIE SECETA!

    Roxana Dobre -

    Lipsa precipitaţiilor îi obligă pe producătorii agricoli să regândească tehnologia de prelucrare a solului. Este nevoie de utilaje agricole performante pentru a efectua atât o lucrare de calitate, cât şi să păstrezi umidatea. Un astfel de echipament este Terraland TO produs de Bednar, un utilaj care este disponibil fermierilor români și deja își face treaba pe solurile pârjolite din acest final de vară 2017. 

    Terraland TO din portofoliul Bednar este un scarificator tractat, proiectat pentru prelucrarea intensivă a solului până la o adâncime de 55 cm, având o lăţime de lucru de maxim 6 m. Prelucrarea perfectă este realizată de cele 2 rânduri de organe active şi de tăvălugii tandem cu colți.

    Anul acesta o mare parte din suprafața agricolă a României a fost afectată de secetă, secetă care îngreunează prelucrarea corespunzătoare a solului de către utilajele convenționale. Scarificatorul tractat Terraland TO cu lățimi de lucru de 4, 5 și 6 metri, echipat cu sistem de siguranță non-stop hidraulic pentru ancore cu o rezistență de până la 1.500 kg, este pregătit pentru a face față acestor condiții.

    Scarificatorul Terraland TO 6000 în agregat cu tractorul John Deere 9620 RX
    Scarificatorul BEDNAR Terraland TO 6000

    Scarificator impresionant

    Un astfel de scarificator lucrează în acest moment într-o fermă din județul Arad.

    Scarificatorul Bednar Terraland TO 6000 HM este o mașină impresionantă care face față oricăror condiții. În momentul de față avem închiriat un scarificator de la un alt producător însă acesta nu se poate compara cu cel produs de către Bednar. Celălalt scarificator este mult mai fragil, adâncimea de lucru precum și viteza este mult mai mică, fapte datorate proastei proiectări a ancorei care necesită o forță mai mare de tracțiune. Scarificatorul produs de către Bednar are un grad foarte mare de mărunțire a terenului ceea ce este foarte important deoarece umiditatea din sol se evaporă mult mai greu”, a declarat administratorul fermei, Jürgen Grinschgl.

    Terraland TO lucrând solul extrem de greu
    Grad ridicat de mărunțire datorat tăvălugului tandem cu colți

    Performant și ușor de utilizat

    Alte avantaje ale gamei de scarificatoare Bednar Terraland TO sunt ușurința în utilizare precum și productivitatea zilnică impresionantă datorită sistemului hidraulic de protecție non-stop a ancorelor care minimizează timpii morți.

    ”Să lucrezi cu aceste mașini este o adevărată plăcere, tractorul este echipat cu sistem de navigare GPS astfel încât nu trebuie să urmărești tot timpul pe unde mergi iar scarificatorul este dotat cu sistem hidraulic de protecție non-stop a ancorelor. Acest sistem de protecție este o necesitate mai ales în aceste condiții de teren foarte uscat unde scarificatoarele care au protecție cu șurub de forfecare se opresc foarte des pentru înlocuirea șuruburilor. Operatorii acestor mașini stau foarte mult timp în afara tractorului, ceea ce este foarte deranjant mai ales pe aceste călduri de 38-40* C la umbră! Chiar și în aceste condiții avem o productivitate de 4 ha/h la un consum de doar 20 l/ha, adâncimea maximă de lucru este de 25 cm, ceea ce este foarte mult ținând cont de condițiile extreme de lucru”, ne-a declarat unul din operatorii mașinilor.

    Echipa perfectă pentru condiții de lucru extreme
    Scarificatorul BEDNAR Terraland TO 6000

    Scarificatorul Bednar Terraland TO 6000 în plină acțiune

    Produsele Bednar FMT sunt disponibile în România prin rețeaua distribuitorului autorizat, IPSO Agricultură www.ipso.ro .

    Pentru mai multe detalii contactați:

    Petruș Darius
    Reprezentant vânzări
    0740.305.016
    darius.petrus@bednarfmt.com


    Te-ar mai putea interesa

    O fermă de 1.360 de hectare a fost scoasă la vânzare cu 20 de milioane de euro Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA

    Ultimele știri

    S-au emis derogările pentru tratamentele cu neonicotinoide la porumb și floarea-soarelui 2025 Plăți de 1,2 miliarde de euro în conturile fermierilor Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM a publicat lista oficială!