Prognoze meteoŞtiri agricole

AVERTIZARE DESPRE IARNA ACEASTA: ”VA FI PRĂPĂD. FORȚA URAGANELOR VA CREȘTE”

”Iarna aceasta va fi prăpăd”, avertizează un specialist în meteorologie despre vremea care ne așteaptă în iarna care urmează. Președintele Societății Meteorologice Române, Ion Sandu, a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despre fenomenele meteorologice extreme care se produc tot mai des și care afectează și România. 

„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. Vor fi furtuni cu vânt de 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”, a declarat Ion Sandu.

Ninsoare în septembrie, în judeţul Caraş-Severin

În Munţii Ţarcu, din judeţul Caraş-Severin, a început deja să ningă de miercuri seara, iar stratul de zăpadă măsoară, joi, trei centimetri. Meteorologii spun că temperatura a scăzut puţin sub 0 grade.

Sursă foto: www.mediafax.ro
Sursă foto: www.mediafax.ro

Potrivit meteorologului de serviciu de la staţia meteo Ţarcu, Patrick Chiroiu, în Munţii Ţarcu a început să ningă de miercuri seara, în condiţiile în care temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius.

”A început să ningă miercuri seara, în jurul orei 20.30, şi a nins toată noaptea încet. Ninge şi acum în Munţii Ţarcu, iar pe vârf, stratul de zăpadă măsoară trei centimetri. Temperatura este minus 0,5 grade Celsius”, a afirmat Patrick Chiroiu. Meteorologul de serviciu de la staţie meteo Ţarcu a precizat că aceasta este prima ninsoare din Banat, din acest an.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu