RIELA vine la AGRALIM 2017: Clienţii noştri sunt ȘI PRIETENII NOȘTRI. Noi oferim fermierilor INSTALAȚIA DE CARE AU NEVOIE!
agrointeligenta.ro -AGRALIM 2017 – târgul pentru fermieri din Lețcani, județul Iași, își deschide joia aceasta porțile. Între companiile de marcă prezente la eveniment și care vor veni cu oferte speciale pentru toți agricultorii se află și RIELA, unul dintre cele mai mari branduri pe ce înseamnă depozitarea producției agricole.
Agri-events.ro: Cât de important este pentru micii dar și marii agricultori accesul la informații pentru dezvoltarea afacerilor, prin intermediul Târgului AGRALIM? Cu prilejul ediției din acest an a Târgului AGRALIM ce produse și servicii veți aduce în atenția fermierilor?
RIELA: „Având în vedere că RIELA este producător de instalaţii complete de depozitare şi de uscare cereale, scopul nostru este să proiectăm şi să construim instalaţii care să îndeplinească cerinţele şi nevoile clienţilor noștri. În acest sens, târgurile agricole reprezintă un prilej oportun ca să ne întâlnim cu potențialii beneficiari ai instalaţiilor noastre. Proiectarea, planificarea instalaţiilor RIELA începe la faţa locului, împreună cu investitorul, astfel soluţiile dezvoltate sunt diferite de la caz la caz. Faptul că suntem fabricanţi de tehnică cerealieră face posibilă personalizarea instalaţiilor RIELA şi plierea pe nevoile/solicitările fiecărui client în parte.
La Târgul AGRALIM din acest an vom prezenta pe lângă tehnologia RIELA producţia proprie de tubulatură din inox pentru instalaţiile de cereale. Şi, în acest fel, intenţionăm să le oferim beneficiarilor plusvaloare alegând tubulatură din inox la instalaţiile de cereale, deoarece durata de viaţă a tubulaturii de inox este mai mare, iar pe lângă economisire, greutatea redusă presupune montajul mai simplu.
Agri-events.ro: Cum au evoluat vânzările de tehnică post-recoltare pentru cereale în România în 2016 şi care sunt aşteptările pentru anul acesta?
RIELA: Vânzările de tehnică post-recoltare pentru cereale este fluctuantă, în funcţie de anul agricol.
Încă de la începuturi am păstrat tendinţa de creştere, marca fiind pe piaţa europeană de 45 de ani, iar pe piața românească din 1996. De la o firmă mică cu un birou în 2003, RIELA România a ajuns să deţină acum o hală de producţie şi montaj de 2.000 de metri pătrați, spaţii de birouri pe trei nivele, un parc auto considerabil pentru intervenţii, spaţiu expozițional şi, din 2013, o instalaţie de silozuri de 2.200 tone cu uscător la sediul firmei din Bonţida.
În această perioadă am construit circa 100 de uscătoare, 70 de instalaţii de depozitare, iar extinderile permanente ale instalațiilor RIELA ne arată periodic faptul că facem parte dintre cei mai de încredere furnizori. Aşadar, vom continua şi în viitor să fim un partener de nădejde pentru cei care vor alege produsele RIELA „Made in Germany” şi să rămânem un etalon în acest domeniu al tehnicii cerealiere.
Dar, indiferent de situaţie, noi mergem înainte respectând motto-ul RIELA:„totul dintr-o mână”: consultanţă + proiectare +fabricare + montaj + punere în funcţiune + şcolarizare + service + depozit de piese de schimb în ţară.
Agri-events.ro: Care sunt factorii care au determinat această evoluţie?
RIELA: Printre factorii care au contribuit la evoluţia firmei respectiv poziţionarea mărcii RIELA, primul ar fi faptul că grupul de firme RIELA s-a dezvoltat continuu până ce a ajuns un producător international de tehnică de cereale, păstrând totuşi atuurile unei afaceri de familie, unde relaţiile interpersonale sunt foarte importante.
Preocuparea noastră principală a fost și este satisfacția clienților și partenerilor noștri, de a le oferi utilaje performante, respectând conceptul de calitate la nivel internaţional „Made in Germany”.
În vederea prezentării fidele a investiţiei planificate, folosim tehnologie de proiectare CAD, iar fabricile RIELA se mândresc cu linii de fabricaţie laser 3D automatizate asigurând cele mai înalte standarde şi de precizie în fiecare detaliu.
Agri-events.ro: Care a fost evoluţia vânzărilor companiei dvs. în România în 2016 şi ce așteptări aveţi pentru 2017?
RIELA: Din privinţa vânzărilor, anul 2016 a fost un an sub aşteptări, lucru care de obicei se compensează în anul care vine, astfel odată cu începerea producţiei de tubulatură de inox pentru intalaţiile cerealiere (nu numai RIELA!), sperăm să putem acoperi o arie de piaţă şi mai mare.
Agri-events.ro: Ce tip de clienți aveți și ce soluții de finanţare le puteți oferi?
RIELA: Clienţii noştri sunt şi prietenii noştri, încercăm să oferim fiecăruia instalaţia care-i serveşte cel mai bine necesităţile. Împreună căutăm soluţiile potrivite, astfel am construit şi instalaţii de depozitare mai mici, ajungând până la capacităţi de depozitare de 24.000 tone, mărimea celulelor variind între 250 şi 4.000 tone. O relaţie de afaceri trebuie să fie benefică ambelor părţi, aşadar concepem instalaţii cu care beneficiarul să poată produce profit, astfel atât partea tehnologică, cât şi cea financiară este stabilită de comun acord, încât să fie acceptabilă ambilor parteneri.
Agri-events.ro: În momentul de față, cum ați descrie situația agriculturii din regiunea de Nord-Est a țării? Este o ramură economică aflată în plină dezvoltare comparativ cu anii precedenți?
RIELA: Din punctul nostru de vedere, analizând solicitările primite din regiunea de Nord-Est a țării, putem spune că este o zonă în continuă dezvoltare, iar relaţiile firmei RIELA încep încă din anul 2002, când în această zonă am construit primele silozuri.