Prognoze meteoŞtiri agricole

GRINDINA a lovit ÎN MIEZ DE NOAPTE: ”N-ai cum să te aperi ÎN FAȚA NENOROCIRII!”

Foto: Facebook.com/Grupul Furtuni românia

Grindina a lovit în miez de noapte în mai multe județe ale țării. Oamenii s-au trezit din somn și tot ce au putut să facă a fost să privească cu gheața le-a pus munca la pământ. În fața acestui fenomen, fermierii se văd fără apărare și, în doar câteva minute, un astfel de episod le poate lua toată recolta. 

Foto: Facebook.com/Lilian Bratulea

Din Dâmbovița, Lilian Bratulea a postat pe Facebook imagini cu grindina căzută la miezul nopții. În Prahova, la Câmpina, același fenomen devastator, de data aceasta cu bucăți chiar mai mari de gheață. La Argeș a fost furtună, în timp ce în multe județe din Ardeal, fermierii au stat treji de teamă ca tunetele și fulgerele să nu se trasforme într-o vijelie cu grindină. ”N-ai cum să te aperi în fața nenorocirii”, spunea un agricultor pe Facebook, într-o discuție în care alt fermier se temea pentru cele 700 de hectare cu porumb încă aflat pe câmp.

Vă reamintim că de începând de ieri, de la ora 17.00, a intrat în vigoare o informare de la ANM valabilă până mâine noapte, pe 21 septembrie, la ora 23.00. Conform alertei, La munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu