• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • METEOROLOGII ANUNȚĂ! Ce se întâmplă cu VREMEA ÎN PERIOADA URMĂTOARE!

    agrointeligenta.ro -

    Prognoza meteo pentru perioada următoare: ce se întâmplă cu vremea în intervalul 1-12 noiembrie! Meteorologii anunță temperaturi peste normele climatologice normale adică mai cald decât a fost în ultimele decenii – în medie, temperaturi de peste 15 grade. Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a declarat că luna noiembrie nu va fi aproape deloc friguroasă, ci din contră, temperaturile pot depăşi chiar şi 15 grade Celsius. Specialista de la ANM a declarat că astfel de temperaturi în luna noiembrie nu au mai existat de câteva decenii şi că de fapt, iarna îşi va face simţită prezenţa din luna ianuarie. 

    „De miercuri, vremea intră într-un proces de ameliorare. Precipitațiile vor fi mai puține, iar vântul va slăbi în intensitate. (…) Diminețile vor fi foarte răcoroase. În depresiuni e posibil ca temperatura să scadă sub minus 5 grade. Vestea bună este că pe parcursul următoarelor zile, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate. Pe partea de sud a țării noastre, este posibil ca luna noiembrie să aibă o temperatură medie peste normele climatologice, mai cald decât a fost în ultimele decenii – în medie, temperaturi de peste 15 grade. În Capitală, vremea este în încălzire. Diminețile vor fi reci. După 3 noiembrie sunt așteptate schimbări ale climei. Iarna cu manifestările cela mai severe va fi în lunile ianuarie și februarie”, a spus Florinela Georgescu, conform Antena3.

    Meteorologii au emis și o prognoză pentru următoarele două săptămâni, 1-12 noiembrie, valabilă pentru toate regiunile.

    BANAT

    Scăderea valorilor termice va determina, la începutul săptămânii, o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Cele mai scăzute minime vor fi în dimineața de 1 noiembrie cu o medie spre zero grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 2-7 noiembrie se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15…17 grade și de 4…6 grade a celor minime. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, iar minimele se vor situa în jurul mediei regionale de 4 grade.

    Se vor semnala ploi în general slabe pe 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cel mai probabil în jurul datei de 7 noiembrie.

    CRIŞANA

    Pe 1 noiembrie vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 8…10 grade iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 3 grade spre -1 grad. Ulterior, în intervalul 2 – 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice
    normale pentru începutul acestei luni, respectiv 13….15 grade, ziua și 5…6 grade, noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile temice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 11 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la
    sfîrșitul primei săptămâni, respectiv 3…5 grade.

    Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare în intervalele 2-4 noiembrie și 5-8 noiembrie.

    TRANSILVANIA

    Prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 5…7 grade, iar a celor minime de -4…0 grade, cea mai rece dimineață fiind pe 1 noiembrie. În intervalul 2 – 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12…13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între
    2 și 4 grade. Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât spre sfârșitul celei de-a doua săptămîni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade și minime de 0…2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

    Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

    MARAMUREŞ

    În intervalul 2 – 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 12….14 grade, ziua și 4..5 grade, noaptea. În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile temice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 10 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfârșitul primei săptămâni, respectiv 2…4 grade.

    Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie și în intervalele 2-4 noiembrie, 5-7 noiembrie și posibil 10-12 noiembrie.

    MOLDOVA

    Prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 7…9 grade, iar a celor minime de -2…0 grade, cu cea mai rece dimineață pe 1 noiembrie. În perioada 2 – 7 noiembrie valorile termice vor crește de la o zi la alta, astfel încât mediile diurne vor atinge 12…13 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jur de 3 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, urmând ca spre sfârșitul celei de-a doua săptămîni media maximelor termice să ajungă la 8 grade, iar cea a minimelor la 1…2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

    Trecător vor fi ploi slabe și local lapoviță, în prima zi a intervalului. Apoi, va mai ploua în 3 noiembrie și cu o probabilitate destul de ridicată și în unele zile ale intervalului 7-12 noiembrie.

    DOBROGEA

    Procesul de răcire a vremii va continua la începutul primei săptămâni și astfel pe 1 noiembrie, se vor înregistra valori termice sub mediile multianuale, maxime în jur de 9 grade și minime de 1…2 grade. Ulterior vremea se va încălzi, astfel în perioada 3-7 noiembrie, media temperaturilor maximelor va urca la 14…15 grade, iar a celor minime la 6…8 grade. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar minimele se vor situa în jur de 5 grade.

    Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie și cu o probabilitatea de apariție în creștere după data de 7 noiembrie.

    MUNTENIA

    Răcirea vremii se va resimți în primele două zile, când la nivelul regiunii, maximele vor scădea la numai 8 grade și îndeosebi în dimineața zilei de 1 noiembrie vor fi minime preponderent negative, media acestora urmând a fi în jur de -2 grade. După acest interval, vremea se va încălzi treptat și astfel, media maximelor va ajunge la 14…16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 5 grade, aceste temperaturi urmând să caracterizeze o vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru perioada 3 – 7 noiembrie. La finalul intervalului, cel mai probabil după 8 noiembrie, vremea se va răci din nou până la o medie a valorilor maxime de 10…12 grade și în jur de 3 grade a valorilor minime.

    Ploi slabe vor fi posibile în jurul datei de 3 noiembrie. În a doua săptămână de prognoză, probabilitatea pentru ploaie va fi în creștere, mai ales după data de 7 noiembrie.

    OLTENIA

    Procesul de răcire va continua la începutul săptămânii, vremea devenind rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media va fi în jur de 8 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi diminețile de 1 și 2 noiembrie, cu o medie a acestora de -1…0 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar în perioada 3-7 noiembrie, se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15…16 grade și de 4…5 grade a celor minime. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat și astfel, spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 10…11 grade, iar minimele se vor situa în jurul
    valorii de 3 grade.

    În prima săptămână de prognoză condițiile pentru ploi slabe vor fi foarte reduse. În a doua săptămână, cel mai probabil în jurul datei de 9 noiembrie, probabilitatea pentru ploaie va fi mai ridicată.

    Nu uitați de lucrări de sezon care trebuie efectuate : 

    -Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale şi efectuarea arăturilor de toamnă;
    -Finalizarea lucrărilor de pregătire a patului germinativ şi a semănatului la grâul de toamnă;
    -Aplicarea îngrăşămintelor pe bază de azot şi fosfor la culturile de toamnă înfiinţate în perioada optimă;
    -Efectuarea lucrărilor de întreţinere (tratamente fito-sanitare, tăieri de întreţinere, arături, etc.) în plantaţiile pomi-viticole.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal Tic-tac, tic-tac cu avansul APIA. Termen urgent pentru plata primei tranșe din subvenții Rabla pentru tractoare – ghid final. Condiții, acte necesare, procedură de înscriere

    Ultimele știri

    Avans APIA 2024 – ultima oră! Prag depășit pentru plățile către fermieri! ANSVSA – 20 de ani de activitate. Adrian Pintea, MADR: Autoritatea și-a câștigat încrederea nu doar pe plan național, ci și pe scena europeană Auchan și Cora – amenzi uriașe de la Consiliul Concurenței! Judecătorii le-au respins contestațiile!