Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

PLĂȚI FERMIERI 2017. TERMENUL PROPUS pentru FINALIZAREA PLĂȚILOR la AVANSUL APIA!

Termenul propus pentru finalizarea tuturor plăților pentru avansul APIA 2017. Ministrul agriculturii Petre Daea a înaintat în spațiul public o dată până la care funcționarii agenției vor încerca să achite integral prima tranșă din subvenții pentru toți fermierii eligibili la această fază de plăți.

APIA trebuie să finalizeze plățile până la 30 noiembrie, însă cu siguranță, prin organizarea noastră, prin eforturile și angajarea specialiștilor, dar și prin dorința de a da la timp subvențiile, ne propunem să finalizăm plata avansului cât mai repede cu putință, respectiv până la începutul lunii noiembrie. Avem toate fondurile necesare, banii sunt asigurați, sunt în cont la APIA și vorbim de câteva sute de milioane de euro. Totul este organizat, dar este important să avem răbdare pentru că nu putem da banii într-o singură zi pentru toți fermierii”, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru Agerpres.

Vă reamintim că începând de luni, 16 octombrie, APIA a demarat plata avansului APIA către fermieri. Se achită 70% din schemele de plăți directe și 85% din măsurile de plăți compensatorii. În această dimineață, ministrul agriculturii a anunțat și care au fost primele plăți efectuate.

Azi noapte, la orele 00:00, am dat drumul la plata avansului pe suprafață pentru anul 2017. Toată rețeaua APIA a funcționat de la miezul nopții în toată țara și până în prezent au primit avansurile 24.464 de fermieri dintr-un total de 885.000, iar suma plătită se ridică la peste 42,1 milioane de euro. Avansurile reprezintă 70% din plata nominală pe suprafață din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a spus Daea.

Citiți și:

PLĂȚI APIA 2017. Ministrul PETRE DAEA: ”Au primit AVANSUL 24.464 FERMIERI! Suma virată: 42,1 MILIOANE DE EURO”

PLĂȚI AVANS APIA 2017: În cât timp ajung banii ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

AVANS APIA 2017: Ordinea în care JUDEȚELE AU INTRAT LA PLATĂ pentru ca SISTEMUL SĂ NU FIE SUPRASOLICITAT!

FOTO-EXCLUSIV! APIA A ÎNCEPUT PLĂȚILE! Ministrul PETRE DAEA, alături de funcționari LA MIEZUL NOPȚII!

DIRECTOR APIA anunță cine sunt FERMIERII CARE NU INTRĂ LA PLATA AVANSULUI!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


3 comentarii

  1. Dl.Ministru și Directorasii dv.cum puteți sa trambitati toată ziua ca o sa plătiți voi sume enorme,cand aveați posibilitatea sa faceți plata cu un simplu click din birourile Apia într-o singura zi la toți Fermierii fără DICRIMINARI,nu uitați ca pleava se da la foc și va arde, iar graul merge la moara și se va face pâine, care va hrăni săracii și imparatii.

Scrie un comentariu