• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NU LĂSAȚI APA să se irosească! IRIDEX GROUP PLASTIC propune CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE pentru LACURILE ARTIFICIALE!

  agrointeligenta.ro -

  Apa este vitală pentru dezvoltarea culturilor agricole și nu numai! Din acest motiv nu ar trebui să lăsați nici o oportunitate să treacă pe lângă ferma dumneavoastră atunci când vine vorba de managementul inteligent al resurselor de apă. Pentru fermierii care se gândesc în avans să stocheze apa din surse naturale, compania Iridex Group Plastic vine cu cea mai la îndemână soluție: bazine de apă pe pământ etanșate cu geomembrană din polietilenă de înaltă densitate. 

  Nevoia crescută de apă în agricultură, pe fondul secetei tot mai prezente în ultimii ani, este un fenomen cu care majoritatea fermierilor s-au confruntat. Suprapusă peste perioada de vârf a dezvoltării plantelor, seceta are, pe de o parte, impact negativ direct asupra acestora, impunând adesea irigarea, iar, pe de altă parte, se manifestă prin reducerea cantităților de apă disponibile, și așa insuficiente, prin scăderi de debite până la secarea puțurilor și cursurilor minore de apă.

  Iridex Group Plastic vine în întâmpinarea fermierilor cu cel mai economic și durabil sistem pentru realizarea etanșării bazinelor de apă pe pământ, și anume aplicarea geomembranelor din polietilenă de înaltă densitate.

  Lac artificial cu geomembrane IRIDEX

  Irigațiile sunt, într-adevar, o soluție viabilă, însă, pentru a fi eficiente, trebuie gândite întotdeauna în raport cu asigurarea necesarului de apă pentru irigare. Acolo unde nu există acces direct facil la surse naturale (râuri, lacuri, puțuri) cu capacitate suficientă, soluția o reprezintă asigurarea rezervelor sub formă de lacuri artificiale sau bazine.

  Un lac artificial sau o rezervă de apă poate fi realizată printr-o construcție din beton, metalică sau sub forma unei excavații în pământ. Cea din urmă variantă este cea mai rapidă și economică, atunci când există suprafețe disponibile de teren. O greșeală des întâlnită însă este aceea de a nu lua în calcul, din neștiință sau din considerente economice, și impermeabilizarea bazinului excavat. Pentru prevenirea pierderii, prin infiltrare, a apei din respectivul bazin, realizarea unei etanșări este vitală.

  Iridex Group Plastic vă propune cel mai economic și durabil sistem pentru realizarea etanșării bazinelor de apă pe pământ, și anume aplicarea geomembranelor din polietilenă de înaltă densitate.

  Ce este geomembrana?

  Geomembrana este un produs polimeric plan, subțire, sub formă de folii, utilizat pentru etanșare (impermeabilizare), în contact direct cu pământul, fără a mai fi necesar beton. În prezent există o gamă largă de tipuri și sortimente de geomembrane pe care Iridex Group Plastic le comercializează, printre care geomembrana din polietilenă de înaltă densitate cu rezistențe remarcabile la radiațiile UV, și cu opțiunea de a fi rugoasă pe o față sau pe ambele fețe pentru a facilita instalarea pe pante abrupte, sau geomembrane din polietilenă de joasă densitate cu flexibilitate ridicată.

  Avantajele folosirii sistemului de etanșare cu geomembrane sunt multiple, în condițiile în care investiția este, cum am spus, una rentabilă, care se amortizează repede datorită plusului de producție obținut prin asigurarea necesarului de apă pe parcursul evoluției culturilor.

  Pe lângă aspectul economic, subliniem:

  – Eliminarea pierderilor de apă din bazin;
  – Controlul îmbunătățit al calității apei (geomembranele nu conțin aditivi sau substanțe chimice ce pot contamina apa);
  – Rezistențe mari la factorii de mediu;
  – Instalare ușoară;
  – Durată de viață îndelungată;
  – Rezistență chimică ridicată.

  Pe lângă aplicațiile din domeniul agricol, ca modalitate de etanșare a rezervoarelor și canalelor pentru irigații, geomembranele sunt utilizate cu succes și la realizarea și impermeabilizarea rezervoarelor de apă potabilă sau a celor pentru combustibil, precum și a bazinelor de stocare, tratare și epurare a apelor reziduale.

  Nu în ultimul rând, cu ajutorul lor pot fi construite acumulări de apă, lacuri artificiale sau heleștee mai mari sau mai mici cu scop ornamental, care să dea un plus de farmec zonelor (agro)turistice și de agrement.

  Pe măsură ce sursele de apă devin din ce în ce mai rare, sistemul de etanșare cu geomembrane oferă o excelentă soluție pentru conservarea acestei resurse vitale care este apa. Conservarea apei și protejarea apelor subterane de deșeurile animale sau scurgerile chimice pot fi obținute cu ajutorul acestui sistem.

  Iridex Group Plastic poate realiza la cheie proiecte de lacuri artificiale și vine în sprijinul dumneavoastră cu servicii de:

  – Asistență tehnică la proiectare gratuită;
  – Transportul materialelor achiziționate la locul punerii în operă;
  – Instalare a materialelor furnizate;
  – Construirea propriu-zisă.

  Pentru mai multe detalii, nu ezitați să contactați reprezentanții companiei la dmc@iridexgroup.ro și să vizitați www.iridexplastic.ro!


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Apan Agriculture Equipments – Unic Importator Agrifac în România! Pallas™ si Floramix ™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu! Grâu atacat de melci pe câmpurile din sudul ţării. Combaterea dăunătorului – peste 600 lei/ha!

  Ultimele știri

  FORȚA FERMIERILOR cu Vlad Macovei – 27 ianuarie 2021 Legea ambroziei. Fermierii – controlați de Primărie, Poliția Locală sau Garda de Mediu; amenzi majorate! Ajutor de minimis Legume 2021. Culturi eligibile și cuantumuri propuse pentru plata legumicultorilor