• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum alegem O DRUJBĂ BUNĂ. Ghid de achiziție pentru UN MOTOFIERĂSTRĂU REZISTENT ȘI EFICIENT!

    agrointeligenta.ro -

    Motofierăstrăul este în ziua de astăzi ușor de achiziționat chiar și de către gospodarii cu venituri medii. Cei mai mulți dintre cei care locuiesc în mediul rural și nu numai au ajuns să folosească drujba pentru aproape orice lucrare ce solicită tăierea unui lemn: de la lemne pentru foc, până la lucrări de dulgherie sau tâmplărie, fiind o metodă de tăiere foarte eficientă în economisirea timpului de lucru, prin mărirea randamentului.

    Pentru gospodarii care iau în calcul achiziționarea unei drujbe, a unui motofierăstrău, sau înlocuirea echipamentului vechi, Agrointeligența – www.agrointel.ro vine cu câteva recomandări, precum și o listă de modele și prețuri care se ”plieze” pe orice buget.

    Dacă nu ați mai avut până acum un motofierăstrău, la achiziția unuia trebuie să vă gândiți la ce vreți să îl folosiți cel mai mult. Vă veți baza pe el pentru tăierea lemnelor, renunțați la o livadă veche sau tăiați un arbore din grădină? Dacă acest tip de lucrări se află pe lista cu priorități, atunci puteți alege un motofierăstrău electric (cu prelungitor sau cu acumulatori). Acesta este considerat mai simplu de utilizat, mai ușor și costă mai puțin. În schimb, lanțul se mișcă mai încet și veți fi dependenți de existența curentului electric în locul unde efectuați tăierea, chiar și în cazul modelelor cu acumulatori, la care autonomia nu este foarte mare.

    Drujba pe benzină este o soluție pentru persoanele care vor folosi mai mult motofierăstrăul. Sunt mașini de tăiat mai grele, dar mai durabile, ce presupun o mentenanță atentă ce include schimbarea uleiului, alimentarea cu benzină sau schimbarea filtrului de aer. Este bine de știut că aceste drujbe sunt și mult mai gălăgioase.

    Un alt element de luat în calcul este tipul lemnului pe care vreți să îl tăiați – ce tip de esență este, care este dimensiunea lui și, foarte important, greutatea drujbei. În funcție de acestele elemente s-ar putea să optați pentru un motofierăstrău cu o lamă mai mare mare. Pe de altă parte, dacă avem lemne subțiri, cu un diametru mic, nu are rost să cumpărați o drujbă cu lungimea lamei foarte mare. Tot tipul lucrărilor ar trebui să influențeze și capacitatea motorului pentru care optați.

    Prețul drujbelor este un alt aspect important la cumpărarea uneltei. Analizați atât oferta de pe site-urile de profil, din magazinele online, cât și cea din marile magazine de bricolaj sau chiar din hipermarketuri. Uneori, ceea ce arată a fi un echipament trainic într-o poză, cu un preț foarte mic, ar putea să vă dezamăgească la primire din punct de vedere al calității.

    Dacă aveți posbilitatea, alegeți un motofierăstrău nou. Acesta vine cu garanție, un serviciu care de multe ori poate fi prelungit cu un an sau doi în schimbul unei taxe modice.

    În cazul în care ați decis deja pentru un producător și un model anume, informați-vă cu atenție despre specificațiile produsului. Căutați pe internet păreri ale altor gospodari sau profesioniști care dețin deja un astfel de motofierăstrău, precum și clipuri în care drujba este pusă la treabă.

    Nu ratați nici o ofertă! Dacă nu sunteți presați să vă cumpărați un motofierăstrău și vă puteți permite să așteptați o reducere consistentă, profitați de economia pe care v-o poate aduce. Unealta nu este una ieftină, așa că dacă reușiți să o achiziționați la un preț minim, sunteți cu atât mai câștigați.

    Producătorul Makita are oferte pentru fierăstraie cu lanț cu acumulatori, fierăstraie electrice cu lanț și motofierăstraie. Uneltele se adresează atât profesioniștilor, cât și gospodarilor. Spre exemplu, modelul DUC302Z este un fierăstrău cu lanț compatibil cu acumulatori de 18 V și este recomandat pentru utilizarea în gospodărie sau în spații în care zgomotul trebuie să rămână redus. Al doilea fierăstrău cu lanț cu acumulatori – DUC353Z este un utilaj puternic, destinat utilizării în regim profesional. Pe partea de motofierăstraie, oferta de la Makita este una bogată începând cu modelul DCS4630, cel mai ușor motofierăstrău profesional, ideal pentru doborât, cepuit și fasonat arbori de dimensiuni medii. Pe magazinele online, un motofierăstrău de la Makita are un preț de pornire de circa 400 de lei pentru modelul electric cu lanț și lamă de 40 cm, mai scumpe fiind modelele pe benzină, care se vând cu peste 4.000 de lei.

    Ruris este cel mai cunoscut producător român care are în portofoliu și motofierăstraie. La ofertele de sezon de pe magazinele online, cea mai ieftină drujbă de la Ruris am găsit-o cu un preț de aproape 300 de lei, fiind vorba despre un fierăstrău electric de 1600 W și lamă de 35 cm. Varianta cu acumulator poate să ajungă la 1.800 de lei.

    Husqvarna este un alt producător cu notorietate pe piața din România. Drujbele de la Husqvarna nu sunt însă foarte accesibile gospodarilor și se adresează mai mult profesioniștilor sau celor care doresc să lucreze cu un echipament creat pentru profesioniști. Spre exemplu, pe emag.ro, cea mai ieftină drujbă de la Husqvarna se apropie, la oferă, de prețul de 800 de lei. Este, însă, un echipament care funcționează pe benzină, la fel ca și modele mai grele care au pornirea pe sfoară, motor în doi timpi și un preț de circa 3.500 de lei.

    Drujbele de la Bosch sunt o alternativă bună pentru gospodari. Aceste motofierăstraie electrice cu lanț au prețuri de la circa 400 de lei în sus, iar un model apreciat ca fiind trainic costă în jur de 800 de lei pe site-urile de profil.

    IMPORTANT! Nu uitați de echipamentul de protecție pe care trebuie să îl purtați când lucrați cu drujba. În afara ochelarilor speciali, aveți nevoie de mănuși, de cască și de haine de lucru. Și, esențial, de mare atenție!


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”