• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FENOMEN NOU PE PIAȚA TERENURILOR AGRICOLE. Robert Rekkers, Agricover Credit: ”Sprijinim fermierii români SĂ PROFITE DE OCAZIE!”

    agrointeligenta.ro -

    Un fenomen nou pe piața terenurilor agricole dă peste cap multe dintre calculele făcute de către fermierii români în ultimii ani. Directorul general al Agricover Credit IFN, Robert Rekkers, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro că în ultimul an s-au remarcat oportunități de investiții pentru agricultorii români după ce investitorii străini au decis să scoată la vânzare suprafețele acumulate înainte sau după criza financiară.

    În ultimii ani, cetățenii strainii au cumpărat foarte mult teren. Din estimarea noastră, cam 20% din terenuri sunt deținute de străini. O parte speculanți, fonduri de investiții, dar sunt și oamenii care au venit să facă agricultură în România – nemți, austrieci, italieni, fermieri care lucrează terenul cumpărat. Sunt factori care au condus la creșterea cererii și a prețului pentru terenuri. Totuși, în ultimul timp am văzut din ce în ce mai multe dealuri în care străinii încep să vândă, să vândă la prețuri între 6.000 și 10.000 euro/hectar”, a spus Robert Rekkers, subliniind un fenomen nou apărut pe piața funciară din România, un fenomen din care fermierii români au de câștigat dacă profită de oportunitate.

    Fiecare fermier, mai ales după un an bun, își dorește și ar trebui să facă investiția în teren, iar noi ne dorim ca agricultorii români să profite de această ocazie, să nu rateze oportunitatea. Venim cu finanțarea, vrem să ajutăm, pentru că deși prețurile au crescut, noi credem că încă mai este potențial de creștere cu 30% în următorii trei ani. Ne așteptăm că în următorii trei ani, prețul per hectar va mai va crește cu în jur de 30%. Și știm foarte bine care este situația pentru că noi finanțăm fermieri din toate județele și fiecare zonă, bineînțeles, are un alt preț mediu, un preț diferit. Județele din Banat sau județul Ialomița, spre exemplu, sunt mai scumpe decât zona de munte sau de deal. Indiferent de situație, noi căutăm și mereu găsim o soluție pentru fermier să acceseze această finanțare”, a declarat Robert Rekkers pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Agricover Credit IFN are chiar un credit special pentru achiziția de terenuri agricole, iar condițiile sunt mult mai avantajoase și mai ușor de accesat decât în cazul creditelor bancare: ”Din păcate,  un teren bun nu stă mult mult pe piață. De aceea este important ca fermierul să aibă resursa financiară necesară pentru a profita atunci când se poate face tranzacția. Noi atunci suntem alături de fermier, când există nevoia de bani, de capital, suntem parteneri de încredere care acordăm finanțarea în timp util. Eu am încredere în această nouă tendință a pieței, una în care agricultorii români pot răscumpăra terenul achiziționat de speculanți, investitori care au cumpărat în anii trecuți și acum caută să obțină un profit din vânzarea la un preț mai mare”.

    Pentru fermierii care caută finanțare rapidă cu care să cumpere teren agricol, produsul Agricover Credit IFN pe care îl au la dispoziție se numește CREDITUL HECTAR PLUS:

    Avantajele CREDITULUI HECTAR PLUS:
    – Se acordă rapid și simplu;
    – Avans 15%;
    – Dobandă variabilă, plătibilă odată cu ratele de capital;
    – Credit în lei sau în euro;
    – Finanțare pe o durată de până la 5 ani;
    – Rambursare credit la recoltă.

    Cu ce poți garanta
    – Cu terenul pe care îl achiziționezi, dacă este intabulat;
    – Cu alte terenuri intabulate, aflate deja în proprietate.

    Mai multe detalii despre soluțiile de finanțare oferite fermierilor de către Agricover Credit IFN, precum și datele de contact ale reprezentanților companiei le găsiți pe www.agricover.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!