• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Taiwanezii au găsit secretul recoltelor record la ciuperci: Agaricus şi Pleurotus, cu 30% în plus

    agrointeligenta.ro -

    Cine nu îşi doreşte să descopere secretul recoltelor record? Şi mai ales când vorbim de o cultură profitabilă care aduce câştiguri?

    Cultura ciupercilor „asiatice” este considerată o „cultură profitabilă” mai peste tot în afara Asiei. Ciupercile shyitake, urechi de lemn sau altele le dau la o parte cu alura lor exotică pe neaoşele ghebe, hribi sau mânătărci. În esenţă nu au nimic deosebit faţă de celelalte – dar magia exotismului este la fel de importantă în bucătărie că în orice alt domeniu al gustului.

    Toţi vor să îi imite pe asiatici şi să le fure secretele – dar de reuşit s-a întîmplat de foarte puţine ori – chinezii, coreenii, niponii şi taiwanezii vin mereu cu ceva nou care le asigură recolte mai mari şi de o calitate mai bună.

    De această dată „secretul” lor este utilizarea ca „suport” a paielor de orez şi celuloza din trestia de zahăr – resturi pe care pînă acum le ardeau – reuşind să îşi mărească astfel recoltele de ciuperci cu 20-30%.

    Fermierii taiwanezi care au recurs la această nouă tehnică, ardeau pănă nu demult 1,3 milioane de tone de resturi paie de orez, nefiind capabili să le găsească nicio utilizare practică.

    Aşa au mers lucrurile pînă când nişte cercetători institutului taiwanez de cercetări agricole care au intuit potenţialul nutritiv al acestor resturi pentru culturile de ciuperci.

    Soiurile de ciuperci care răspund cel mai bine la noul mediu de cultură sînt ciupercile braziliene (o subspecie a agaricus bisporus, cunoscută şi ca „champinion) şi Oyster (ciupercile „stridie” – o varietate de pleurotus) foarte căutate şi apreciate.

    Taiwanul produce 140 000 de one de ciuperci anual recoltă care le aduce peste un sfert de miliard de dolari.


    Te-ar mai putea interesa

    Prețul cerealelor e sub presiune din cauza recoltelor. Fermierii, forțați să vândă mai ieftin S-a aprobat! Fermierii care încasează în acest an despăgubiri de 3.000 euro/hectar! Liliana Piron explică cum se va aplica degresivitatea la subvențiile APIA: ”Tot ce depășește 100.000 de euro se va opri la 61.250 de euro”

    Ultimele știri

    Mulțumiri partenerilor Sărbătorii Porumbului – De la plug la dronă: tradiție, emoție și inovație în câmp, pentru fermierii din Transilvania Veste bună pentru fermieri: Sorin Lucaci a fost demis din funcția de șef al Apelor Române Alertă meteo de vânt puternic și ploi de până la 40 l/mp până luni. Județe sub cod galben