Furaje, seminţe, îngrăşăminteŞtiri agricole

FERMIERI, s-a dat startul concursului de producții ”DEKALB 20t”! Ce premii vă aduce O SUPER-PRODUCȚIE DE PORUMB!

După un sezon cu rezultate excepționale, DEKALB îi provoacă pe fermierii din România să își depășească producțiile la porumb. Au început înscrierile în concursul de producții ”DEKALB 20t”.

Provocarea Monsanto România se adresează fermierilor care vor să atingă potențialul genetic al hibrizilor DEKALB. Pentru a se înscrie în competiția ”DEKALB 20t” fermierii trebuie să respecte câteva condiții de participare.

Aceștia trebuie să cumpere minimum un hibrid din cei trei: DKC4670, DKC5141, DKC5830, să cultive minimum 10 ha cu hibrizii aflați în competiție, să semene hibrizii în cele mai bune condiții pentru atingerea sau depășirea pragului de 20 de tone. De asemenea, rezultatul este valid doar dacă recoltarea se face în prezența reprezentantului DEKALB, minimum 1 ha.

Hibrizii DEKALB s-au bucurat de recolte de excepție și sezonul acesta. Cele mai recente rezultate ar fi producția de 17,7t/ha de la AGRISAN Buzău și, bineînțeles, producția de peste 15 t/ha, în condiții de neirigat, de la Ziua Porumbului, Ialomița. Miile de clienți care folosesc produsele DEKALB ne-au motivat să deschidem această competiție și să premiem cele mai bune rezultate de producție. Putem spune fără falsă modestie că avem cei mai buni hibrizi piață”, spune Daniel Stanciu, director de marketing și strategie Monsanto România.

La sfârșitul concursului, fermieri care ating sau depășesc producții de 20 de tone sunt premiați de DEKALB cu saci de porumb, o excursie în valoare de 4.500 de euro și premii în bani.

Premiile pentru irigat

• Locul 1 – 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător și o excursie în Africa de Sud
• Locul 2 -75 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător
• Locul 3 – 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător

Premiile pentru neirigat

• Locul 1 – 100 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător
• Locul 2 – 75 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător
• Locul 3 – 50 saci de porumb (80 mii) din hibridul câștigător

Participanții care au obținut o producție înregistrată de peste 20t/ha, în afara celor deja premiați, vor câștiga un premii în bani, în valoare de 1 Euro pentru fiecare kilogram de porumb peste limita de 20 de tone la hectar.

Despre hibrizii concursului DEKALB 20t

Hibridul DKC 4670 (RM 96)
Este noutatea sezonului în portofoliul DEKALB. Hibridul este pretabil și pentru condiții intensive, cu plus semnificativ de producție, pierde rapid apa din bob, fiind competitiv cu hibrizii timpurii din punct de vedere al perioadei de recoltare. Are rădăcini și tulpini sănătoase, înflorește timpuriu, evitând arșița din timpul polenizării. DKC 4670 este un hibrid universal cu un potențial de producție ridicat, cost de uscare redus și permite o recoltare târzie.

Hibridul DKC 5141 (RM 101)
Hibrid de super-producţie, destinat condiţiilor bune și intensive de cultură, care valorifică aportul de îngrășăminte. DKC 5141 este recomandat fermierilor care pot aplica o tehnologie medie, chiar intensivă, aducând sporuri de producţie mari pe terenuri cu aport freatic mai crescut sau în irigat, la densităţi ridicate şi în condiţii de tehnologie intensivă. Hibridul are o calitate fitosanitară a boabelor pe știulete excelentă, adaptabil la densități ridicate și tolerant la boli.

Hibridul DKC 5830 (RM 108)
Recomandat în special fermierilor care au terenuri cu un potenţial mai scăzut sau aplică o tehnologie medie, scăzută. DKC 5830 aduce sporuri de producţie şi în condiţii intensive de
cultură, are o vigoare excelentă la răsărire, pierde rapid apa din bob și suportă densități ridicate ducând la creșterea producției la hectar. Hibridul este adaptat și pentru semănatul timpuriu, are boabe curate și sănătoase și pierde rapid apa din bob.

*Maturitatea relativă (RM) este dată de numărul de zile cu temperaturi biologic active, de la răsărit până la maturitatea fiziologică (apariţia punctului negru).

Regulamentul concursului se poate accesa și pe pagina de internet www.dekalb.ro/concurs20t


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

 1. Bună ziua .
  Ar fi interesant ca domnii de la Monsanto să ne explice un pic care este costul cultivării la hectar cu Dekalb și profitul .
  De asemenea poate ne spune cineva ce se întâmplă când hibridul ajunge în culturile vecine .
  Vor fi acuzați de furt intelectual că hibridul a ajuns la ei ?
  Semințele modificate genetic nu sunt inventate de Monsanto , au fost luate după mii de ani de muncă a țăranilor din lume .
  Nu au dreptul de proprietate asupra lor .
  Mulțumesc .

Scrie un comentariu