Prognoze meteoŞtiri agricole

COD GALBEN pentru NINSORI ȘI VISCOL! Lista cu cele OPT JUDEȚE unde AUTORITĂȚILE SUNT ÎN ALERTĂ!

Opt județe ale României au intrat în alerta meteo de tip Cod Galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru ninsori și viscol. Informarea a intrat în vigoare în această dimineață, joi –  30 noiembrie, și va expira la noapte, la orele 22.00.

Fenomene vizate de Codul Galben sunt intensificări susținute ale vântului și viscol la munte. Astfel, în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

În afară de Codul Galben emis pentru cele opt județe, ANM a emis și o informarmare pentru toate țara, o alertă pentru intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte, cantități moderate de apă. Conform acesteia, la munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60…65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu