• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Fermierul SAMSON POPESCU face agricultură în regiunea cu CEL MAI SCUMP TEREN DIN ROMÂNIA!

  agrointeligenta.ro -

  Fermierul timișean Samson Popescu de la Cărpiniș administrează societatea Semislend Company. La cei 66 de ani ai săi, Samson Popescu este recunoscut ca unul dintre fermierii care aplică mereu tehnologii noi și studiază mereu pentru a reuși să își sporească producții la hectar. 

  În 2017, Samson Popescu ne-a declarat că a avut ”cam 75 hectare de grâu, 25 hectare de rapiță, 15 hectare de soia, 10 hectare floarea soarelui și cred că vreo 130 hectare de porumb sau așa, până la 300 hectare și mai am 5 hectare de lucernă”.

  Iar la producții spune că s-a simțit seceta puternică. ”La grâu, producția a fost în jur de 6.500 kilograme la hectar, orz nu am avut, la floarea-soarelui am obținut 3.000 kilograme la hectar, la soia 2.000 kilograme la hectar, iar la porumb 6.800 kilograme la hectar. Anul ăsta am avut o producție slabă de porumb, a fost secetă. Ah, și să nu uit: am cultivat 25 hectare de rapiță și am făcut la ea 3.600 kilograme la hectar”, ne-a spus timișeanul.

  Oful lui Samson Popescu este legat mai ales de schimbările climatice. ”Pentru culturile de toamnă a fost bine, însă culturile semănate în primăvară și recoltate în toamnă, în special porumbul, au fost afectate. Am avut o producție slabă, zic eu, și la floarea-soarelui care a fost destul de afectată, a suferit. Noi, în colțul ăsta de țară, nu prea am avut precipitații, Aradul, Timișul și Carașul. În Bihor, Satu Mare au făcut producții bune, au primit precipitații și în restul țării, sudul ca niciodată, ce a fost anul ăsta. S-au scos până la 14-15 tone la hectar la porumb în sud”, analizează fermierul.

  Nu trece an fără ca Samson Popescu să nu investească în ferma sa

  Acum a venit rândul unui tractor de 110 CP pe care l-a luat în leasing, la fel ca și o nouă presă de balotat. Despre extinderea suprafeței fermei sale, Samson Popescu vorbește pe un ton pesimist din cauza prețurilor foarte ridicate pentru terenul agricol din Timiș.

  ”De extins va fi destul de greu, să vedem. Singura idee pentru viitor e dacă aș putea să mai cumpăr din pământul pe care îl am în arendă. Ar fi singura investiție pe care mi-aș dori să o fac pentru că la utilaje mi-am completat gama, că am avut și un proiect acum câțiva ani. Să vedem ce va fi în viitorul apropiat. Am și combină. Am avut un proiect european și atunci mi-am luat utilajele de care aveam nevoie”, explică agricultorul.

  Ca o concluzie, aproape de finele anului 2017, Samson Popescu a tras linie și se bucura că nu a avut probleme majore în exploatație. Exceptând lipsa precipitațiilor. ”Nu am avut probleme deosebite. Singura problemă a fost lipsa precipitațiilor, care ne-a dat puțin peste cap producția și afectează într-un fel profitul din 2017. Un sistem de irigații ar fi o investiție bună, dar deocamdată, având în vedere că nu prea avem surse de apă, e mai complicată puțin povestea”, apreciază Popescu.

  Agricultorul mai are în lucru un proiect – poate cel mai important pentru ferma sa. Acela de a transfera afacerea către fiii săi.

  Acest material face parte din proiectul special Agrointeligența – FERMIERII ROMÂNIEI: TOP 300

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum vor actualii lideri ai fermierilor să fugă de răspundere pe tema despăgubirilor: Trimit scrisori deschise către Orban și Cîțu. Am uitat, și către Oros, ce glumă bună! Scandalos! Fermier amendat pentru că își irigă culturile! Ce șanse are cercetarea românească să țină pasul cu marile concerce? Rezultatele obținute la ITC de Gheorghe Nedelcu ne dau speranță!

  Ultimele știri

  Subvenția de 5 lei i-a înfuriat pe mulți oieri! ”Să vă fie rușine tuturor celor care ați hotărât acești bani pentru ciobani!” Soluția cu bor și zer: rețeta pentru îngrășământul cu care poți stropi toate legumele! Revoltă în vestul țării! Fermierii și primarii se luptă să blocheze o firmă care ar vrea să extragă gaze de șist pe ascuns!

  Căutare în articole