Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

SUBVENȚII APIA! A început DEBLOCAREA PLĂȚILOR pentru FERMIERII LA CONTROL!

Veste bună pentru fermierii care așteaptă banii pentru subvențiile acordate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Un centru județean al agenției de plăți anunță că producătorii agricoli care au avut verificări vizând parcelele declarate primesc veşti îmbucurătoare.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani comunică faptul că a început deblocarea pentru plata finală, campania 2017, pentru fermierii care au avut control prin teledetecție și fermierii cu parcele declarate în blocuri fizice cu teledetecție, potrivit www.botosaneanul.ro. Scopul controlului prin teledetectie este de a verifica, pe un eşantion de cereri, conditiile în care este acordat ajutorul financiar solicitat în cererile de sprijin.

Vă reamintim că și  șeful APIA, Adrian Pintea, a confirmat pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro că autorizările vor începe de săptămâna aceasta.

Inițial se anunțase că aceste plăți vor fi deblocate pe 15 ianuarie.

”De săptămâna viitoare putem da drumul plăților și pentru fermierii care s-au aflat în Campania 2017 la control prin teledetecție”, ne-a precizat directorul agenției de plăți.

Fermierii care s-au aflat în control prin teledetecție au fost chemați în luna noiembrie la sediile APIA unde au depus cererea unică ca să semneze rapoartele de control întocmite de firma Gauss.

Acolo unde nu au fost neconformități între harta întocmită de Gauss și realitatea din teren în mare parte s-au putut face plățile către fermieri. Au fost și situații însă în care producătorii agricoli au refuzat raportul și au cerut o reinterpetare a datelor cu modificările cerute de ei. Astfel, APIA a cerut la firma Gauss o nouă reinterpretare care urmează să fie finalizată.

31 martie – termen pentru plata tuturor subvențiilor

Într-un interviu acordat pentru ZFLive, Adrian Pintea le-a transmis fermierilor care așteaptă banii din subvenții că zilnic APIA face plăți undeva în jurul valorii de 20 de milioane de euro.

”Automat, colegii de la nivelul centrelor locale, centrelor județene, trebuie să acorde o atenție la autorizarea dosarelor, facem plăți zilnic în jurul valorii de 20 de milioane de euro. Iar ne apropiem cu pași repezi și începem pe 1 martie demararea primirii cererilor unice pentru Campania 2018. Rugămintea mea este, disciplină și seriozitate, în sensul în care după cutumele APIA, toți acei fermieri care tu îi ai în baza de date, noi le transmitem o invitație acasă, să se prezinte în data x, la ora x, la funcționarul x. Acel funcționar răspunde fermier de la primirea cererii până în momentul în care are banii în cont”, a mai arătat șeful APIA.

Mai mult Pintea a amintit că agenția de plăți a plătit peste 1,512 miliarde de euro sumă aferentă Campaniei 2017, aici fiind incluse avans plus plățile finale.

”Plafonul de 1,8 miliarde de euro este plafonul alocat pentru anul 2018. Pentru anul 2017, plafonul pe care l-a avut APIA a fost de 1, 772 miliarde, plăți care au fost făcute și am avut o absorbţie de 99%, cele 1,772 miliarde care s-au și rambursat”, a conchis Adrian Pintea pentru sursa citată.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


15 comentarii

 1. In Dambovita cand se primeste a doua si a treia transa?Eu am primit numai prima transa si de atunci tot astept restul.Oare cine minte,dl.Daea sau este mintit de subalterni?Am aflat ca de la 5 ian 2018 nu s-a mai virat niciun leu catre agricultorii din judet si ca ceea ce se spune pe sticla ,cum ca s-au virat este o mare minciuna.RUSINEEEEEEEE!

 2. detin 5capete bovine adulte gestante si in lactatie de mai bine de 3 ani insist pe la toate usile pentru a obtine subventie pe cap de animal dar in zadar sunt mintit si pus pe drumuri in schimb mia venit acasa impozit pe venit este corect nu mai stiu unde sa ma adresez doctorul veterinar de mai bine de o luna ma tine cu vorba ca imi face controlul gestatiei am fost nevoit sa platesc alt doctor pentru rezolvarea problemelor omenie cinste corectitudine progres 0 traiasca baieti destepti si jmecheri la fel ca morcovu primavara halal oameni halal tara

 3. n.am nimic cu acest(ioan) care comenteza pe aici dar cred ca comenteza cam degeaba acesti bani sant dreptul nostru (daia) ai dam dracu pe toti guvernatii care ne mint….de samsarii care ne cumpara produsele si le revand cu cel putin 50% nu comenteaza nimic

 4. Mai mare bataie de joc ca la APIA Dolj nu am vazut. Numai mincinosi. Nu stiu de capul lor dsr o sa aiba salarii marite. Sa vedem ce or sa faca cand se va desfiinta APIA caci se va intampla si asta pana la urma. Niste aerieni cu aere! Dar de fapt niste prosti au luat forma scaunelor pe care stau.

 5. oare inainte de a se acorda subventiile cum faceau agricultura ceilalti ? acum odata cu aceste subventii ( care sunt ajutoare sociale incurajeaza nemunca) toti se fac agricultura. toti se plang ca agricultura nu e prifitabila dar toti isi cympara in fiecare an cate un tractor sau o combina sau o masina noua ori o casa noua ori pun ceva la banca de unde bani ? daca agricultura nu se merita de ce toti se plang de ce nimeni nu renunta ? cu subventii de peste 300 de € pe ha cum sa se lase ? scutiri de impozite ramburs de tva subventii la motorina scutiri de taxe si impozite . se fac productii record dar mancarea tot mai scumpa. banii din subventii nu ajung in agricultura . unde sunt locurile de munca din agricultura ? cum sa acorzi subventii fara niste criterii stricte sau niste conditii. “fermierul” se acopera de documente dar in teren e altceva.

  1. Ioan , ia citeste tata : “SUBVENȚII INEGALE! Fermierii români – 157 euro/ha, FERMIERII OLANDEZI SAU ITALIENI – 459 euro/ha!” .
   Intelegi ceva ? Si ei cumpara motorina direct la 54% din pretul de pompa , e o motorina colorata in rosu sa nu poata fi folosita in alte scopuri ( amenzile sunt uriase daca nu se respecta). Preturile la seminte , erbicide , insecticide , ingrasaminte , utilaje sunt la fel la ei sau chiar mai ieftine . Intelegi ceva din asta ?
   Daca nu intelegi , sterilizeaza-te cu un ciocan de 2 kg .

 6. Iar minciuni de cand ne tot aburiti ca se deblocheaza ca saptamana asta nu ca cea lalta si tot asa ba simtitiva si dativa demisia ca nu meritati locurile alea mai alea PETRE DAEA PESEDIST ORDINAR TOTI SUNT NISTE MINCINOSI JOS CU VOI

  1. Si cei cu solarii,cei care au plantatii de nuci,cei care fac agricultura ecologica? Astia ce sa faca cu ingrasamintele Ioane?Unde mai pui ca aici se discuta despre fermierii care s-au aflat în control prin teledetecție.

 7. Extras din ce scrie mai sus….Au fost și situații însă în care producătorii agricoli au refuzat raportul și au cerut o reinterpetare a datelor cu modificările cerute de ei. Astfel, APIA a cerut la firma Gauss o nouă reinterpretare care urmează să fie finalizată. Si eu va intreb…CAND URMEAZA SA FIE FINALIZATA?

Scrie un comentariu