• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CONFERINȚA AGRICOVER – ORA EXACTĂ ÎN AGRICULTURĂ și pentru 2018! Ce s-a discutat la EVENIMENTUL CU 1.000 DE INVITAȚI ÎN SALĂ!

    agrointeligenta.ro -

    Conferința Anuală Agricover a dovedit și în acest an că reprezintă cel mai mare și cel mai important eveniment organizat de o companie de agribusiness în România. ”Tendințe și inovație în agricultură” a devenit locul unde, an de an, în ianuarie, un număr impresionant de fermieri, specialiști și reprezentanți din companiile partenere Agricover se reunesc într-un cadru distins, dar cald, cu noutățile pentru fermele românești.

    Ediția 2018 a Conferinței Anuale Agricover – Elita Fermierilor a reușit să se impună din nou prin numărul mare de participanți – circa 1.000, dar și prin calitatea prezentărilor, a informațiilor prezentate de către companii.

    În ultima zi din ianuarie, în sala Centrului de Conferințe Casino Sinaia s-au aflat fermieri de top printre care Nicușor Șerban sau Mihai Afiliu, dar și prezențe inedite, agricultori pe care mai rar îi vezi la evenimente corporate – am enumera aici doar două nume ”grele” venite taman de la Timiș: Stelică Mălăeștean și Ianko Zifceak. Nu au lipsit nici ”vârfurile” tehnice ale marilor furnizori de inputuri din România, dar nici soluțiile nou lansate care, din acest an, ajung și-n fermele românești.

    Când vorbim despre Agricover nu ne putem referi doar la entitatea Agricover. Agricover înseamnă parteneriatul cu dumneavoastră, parteneriatul cu furnizorii, parteneriatul cu beneficiarii. În aproape 20 de ani, cifrele noastre se datorează dumneavoastră și fermierilor parteneri cu care lucrăm. În 2017 am depășit cifra de 4.500 de fermieri care însumează 1,9 milioane, aproape 2 milioane de hectare cu care colaborăm și pe care încercăm să le servim, să le înțelegem nevoile și cărora să le fim aproape cu toate produsele și serviciile noastre”, a declarat în deschiderea evenimentului Ghiță Pinca, Directorul General Agri-business Agricover.

    Despre anul 2017, reprezentanții Agricover au vorbit ca despre un an bun pentru afacerile fermierilor români. Cifrele frumoase au avut la bază producții bune, dar și o pondere mare a produselor noastre agricole la export.

    Nu doar producția brută a fost o prioritate pentru Agricover în anul trecut, ci și procesarea și chiar comercializarea directă către consumator.

    Ce e cel mai important, am reușit în toți acești ani să formăm o echipă, o echipă care să fie dedicată dumneavoastră, să fie dedicată companiei, să fie dedicată businessului. În 2017 s-a finalizat proiectul de investiții în abatorul Periș, astfel am devenit cel mai important procesator de carne de porc din sudul României. Este a doua unitate la nivel național după Smithfield și capacitatea la care am ajuns datorită investițiilor – 500.000 de capete pe an, este impresionantă. Am intrat și în domeniul desfacerii, am deschis magazine proprii – zece magazine în 2017, și ce e foarte important, partenerii furnizori, fermierii, ne consideră un partener corect și un partener de lungă durată”, a vorbit Ghiță Pinca despre investițiile Agricover în industria cărnii.

    Cireașa de pe tort și rezultatul muncii celor aproape 20 de ani s-a concretizat în parteneriatul cu BERD. Faptul că o instituție financiară internațională a ales să devină acționar în Agricover este o onoare, în același timp este o foarte mare responsabilitate. Prin acest pas sperăm și avem încredere că vom putea fi mult mai aproape de dumneavoastră în ceea ce privesc serviciile financiare și nu numai. Agricover este ce este astăzi mulțumită dumneavoastră și vă mulțumim!”, le-a transmis Ghiță Pinca fermierilor aflați în sală, dar și reprezentanților companiilor partenere.

    Citiți și: 

    BERD devine acţionar AGRICOVER HOLDING!

    Pe partea de inputuri, fermierilor le-au fost prezentate o serie de noutăți – inclusiv produse pe care le pot găsi numai la Agricover și despre care le-a vorbit fermierilor atât directorul general al companiei, cât și Bogdan Dimcea, Director Divizia Distribuție Inputuri Agricover.

    În plus, prezentările companiilor partenere au venit cu informații utile despre noi soluții, dar și cu explicații tehnice despre modul de acțiune a acestora în culturile agricole. Prezentările tehnice au fost susținute de reprezentanții companiilor BAYER, Intermag, Adama, Arysta, Belchim, KWS, Syngenta, Bunge și DowDuPont. De remarcat prezența la eveniment și prezentarea susținută de Vasile Iosif, în prima sa apariție oficială în noua sa calitate, cea de Director General al FMC.

    De mare interes a fost și prezentarea ”România – poziție și context în piața cerealelor” susținută de Cezar Gheorghe, Head of Trading Agricover. Un prilej pentru analiză cu privire la evoluția prețurilor cerealelor și oleaginoaselor, dar mai ales a tendințelor din piață.

    Ca în fiecare an, fermierii veniți la Conferința Anuală Agricover au avut ocazia de a avea o veritabilă întâlnire de business cu cel mai bun specialist în finanțe…agrare – Robert Rekkers, Director General Agri-Finance Agricover.

    Noi nu suntem o bancă, suntem mai buni decât o bancă pentru că știm exact ce se întâmplă la dumneavoastră în fermă, în afacere, și cum puteți crea valoare adăugată”, a declarat Robert Rekkers, arătând, în prezentarea sa, că Agricover Credit IFN a ajuns la un număr de 2.500 de clienți în 2017 și are o cotă de piață de 4,5%, din care 15% este cota pe piața creditelor pentru achiziția de terenuri.

    Un sprijin important pe care Agricover l-a inițiat anul trecut este produsul ”Motorina la recoltă” prin care fermierii primesc carburantul când au nevoie și achită costurile acestuia la valorificarea producției agricole. În 2017, acest produs Agricover a ajuns în 1.600 de ferme pentru care s-au livrat 55.000 de metri cubi, echivalentul a 180 de milioane de lei.

    Conferința Anuală Agricover – Elita Fermierilor a inclus, pe lângă evenimentul principal, și o zonă expozițională. Amenajată la Hotel Internațional Sinaia, aceasta a fost locul interacțiunii directe dintre reprezentanții companiilor partenere și fermierii invitați la evenimentul Agricover.

    La fel ca și anul trecut, Conferința Anuală Agricover  – Elita Fermierilor a fost transmisă LIVE de către Agrointeligența pe Facebook și pe www.agrointel.ro.

    TRANSMISIE LIVE: Conferința Anuală AGRICOVER – ELITA FERMIERILOR 2018


    Te-ar mai putea interesa

    Când se seamănă semințele de roșii Subvenții APIA: Terenurile tăiate de la plata pe suprafață începând cu acest an Vremea se schimbă brusc. Alertă meteo de ploi, vânt puternic și ninsori în 22 de județe

    Ultimele știri

    Rezultate solide pentru Agricover în 2023 și peste 10.000 de fermieri în portofoliu O dronă militară a căzut în zona fermei Filipoiu din Insula Mare a Brăilei – primele imagini Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii