Furaje, seminţe, îngrăşăminte

Marijuana este un nutreţ minunat pentru porci, face friptura mai gustoasă

Să hrăneşti porcii cu canabis pare la prima vedere cel puţin o extravaganţă ilegală – şi totuşi este o soluţie economică foarte legală la care au recurs fermieri din SUA confruntaţi cu problema creşterii preţurilor la furajele clasice.

În aşteptarea noii recolte de porumb şi soia, preţurile celor mai importante plante furajere sînt trase în sus de stocurile din ce în ce mai subţiri. Confruntaţi cu această evoluţie  care la umflă costurile de producţie la un nivel care  îi duce spre faliment – dat fiind preţurile diferitelor sortimente de carne, mulţi fermieri americani au renunţat la aceste furaje clasice orientându-se spre alternative mai ieftine. Multe astfel de “încercări” s-au arătat a fi “lozuri câştigătoare”, dovedind calităţi nutritive comparabile sau chiar superioare.

În statul Washington, un furaj alternativ încercat în creşterea porcilor a fost canabisul, acesta dovedindu-se extrem de promiţător în ce priveşte utilizările ulterioare.

Porcii hrăniţi cu canabis au luat în greutate mai repede şi mai mult decât “confraţii” lor care au fost trataţi cu alte bunătăţi porcine – cam 9-13 kilograme. “Aveau o poftă de mâncare de nu vă puteţi închipui” spune Susannah Gross, un fermier local, citată de AllAboutFeed.com

Statul Washington urmează să legifereze în curând consumul de canabis în scop recreativ, fiind al 21-lea stat american care va face acest lucru.

În Uniunea Europeană cânepa, o plantă înrudită cu canabisul este acceptată în furajarea vitelor de lapte.

marijuana


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!