REGINA CÂMPULUI – ÎN ROMÂNIA! Ce spun fermierii despre NOUA SERIE DE COMBINE JOHN DEERE!
agrointeligenta.ro -Regina Câmpului – S700, noua serie de combine a constructorului de utilaje John Deere, și-a făcut, oficial, intrarea pe piața agricolă românească. În cadrul unui eveniment festiv organizat joi – 15 februarie, de dealerul IPSO Agricultură în București, noua mașină de recoltat a fost vedeta unui spectacol pus în scenă în fața a numeroși fermieri importanți din țara noastră.
La evenimentul IPSO au fost invitați mai ales fermieri care au deja echipamente achiziționate prin IPSO Agricultură și dintre care o parte s-au arătat interesați și de achiziționarea unei noi combine din seria S700.
Supranumită Regina Câmpului, mașina de recoltat a fost pusă în valoare printr-un spectacol de lumini, dar și prin prezentarea caracteristicilor sale tehnice care o fac ușor de operat de către orice fermier.
Înainte de a fi lansată oficial, combina S700 a făcut un tur demonstrativ de forță în vara trecută, IPSO Agricultură primind prima comandă pentru acest echipament încă înainte de prezentarea lui la Agritechnica, expoziția de utilaje agricole de la Hanovra din noiembrie.
”Prima combină pe care am avut-o, a fost vorba de o serie limitată de combine, pe care le-am adus pentru a fi încercate în România. (…) Am început lucrul cu ea la începutul lunii iulie, undeva, să spunem la granița județului Brăila cu Buzău. A lucrat acolo cam trei săptămâni, după care combina s-a deplasat alternativ Fetești, zonele Călărași, Ialomița, Timișoara, Oradea și Botoșani, Suceava, Vaslui. (…) În momentul în care combina era prezentată în luna noiembrie la Hanovra, noi semnasem deja contractul pentru această combină”, ne-a declarat Radu Meșină, specialist în vânzarea combinelor din cadrul companiei IPSO Agricultură.
În acest moment, S700 reprezintă vârful de gamă pentru combinele John Deere și pentru portofoliul IPSO Agricultură în materie de astfel de utilaje. ”Este vârful de gamă, este combina destinată fermelor mari, este combina destinată fermierilor care vor să producă mult, care vor să producă semințe de calitate și mai ales, cu costuri foarte reduse”, ne-a explicat Radu Meșină.
De unde vine supranumele de Regina Câmpului?
Am fost curioși să aflăm și de unde vine supra-numele de Regina Câmpului. Tot Radu Meșină ne-a dat răspunsul: ”Seria de combine limitate a avut fiecare câte un nume. În România a ajuns Regina. De ce? Simplu. Acum câțiva ani, în 2012, a fost introdusă pe piață combina axială cu noul rotor, Variabil Stream. Această combină a fost una dintre cele mai mari realizări ale IPSO. A fost lansată în premieră mondială în România. De aceea noi am avut dreptul la o Regină. Au spus unii clienți că Regele conduce o țară. Noi am spus că orice rege ascultă de o regină, iar cardul rămâne tot la regină”.
Despre noua combină și nu numai, fermierii prezenți la eveniment au avut numai cuvinte de laudă. Cunoscutul agricultor ieșean Vasile Lungu de la Trifești s-a arătat încântat de spectacolul serii, dar și de mașina care, deși i-a picat ”cu tronc”, recunoaște că nu și-ar găsi locul în ferma sa. Asta pentru că fermierul lucrează 2.000 de hectare și deja are parcul ”utilat” să facă față încărcăturii. Astfel, pe lângă un total de 16 tractoare ”verzi”, dintre care 6 tractoare de 100 CP, dar și modele mai puternice: de 130 CP, 170 CP, de 335 CP și 360 CP, Vasile Lungu are și o combină John Deere de care este foarte mulțumit. ”Este o combină din gama 600 pentru că atunci când am cumpărat-o nu exista gama S700 prezentată astăzi, o gamă pe care o apreciez ca fiind performantă și foarte puternică, pentru ferme cu suprafețe mult mai mari față de ce avem noi. (…) Anul trecut am cumpărat prin IPSO și o combină pentru recoltat strugurii, o combină marca Pellenc”, ne-a declarat fermierul.
Sergiu Brăguță, directorul Comcereal Vaslui, ne-a spus că ar vedea combina cea nouă de la John Deere în portofoliul societății. Pe cele 32.000 de hectare de teren agricol, la Comcereal se lucrează deja cu o flotă de utilaje puternice din care fac parte două tractoare John Deere RX 9620 și două tractoare John Deere 8400. ”Mă bucur să particip la acest eveniment. Pentru John Deere am un respect deosebit – ne-a fost alături și la bine, și la rău. Au utilajele cele mai bune”, a vorbit agricultorul despre colaborarea cu brandul de utilaje și cu dealerul IPSO Agricultură.
Anul trecut, la Vaslui, Sergiu Brăguță a văzut în câmp și a testat forța noii serii de tractoae John Deere. ”Le-am folosit în câmp – am avut două combine la lucru în câmp și pot să vă spun că au înlocuit cam 10 combine pe care le avem noi, deci foarte performante”, a declarat directorul Comcereal Vaslui.
Serie nouă cu cinci modele pentru o recoltarea automatizată
Seria de combine John Deere cuprinde cinci modele (S760, S770, S780, S785 și S790), cu îmbunătățiri notabile atât pe partea de conectivitate, cât și în ceea ce privește îmbunătățirile aduse pentru o recoltare automatizată a culturilor.
Seria S700 este rezultatul a peste 8 ani de perfecționare a modelelor de combine cu rotor unic. La proiectarea noii serii de combine, inginerii au ținut cont de sugestiile și nevoile fermierilor. Au îmbunătățit semnificativ performanțele mașinii, productivitatea operatorului și calitatea boabelor și au redus costurile de funcționare. În același timp, echipele de cercetare și dezvoltare au creat noi instrumente de monitorizare și comunicare. Astfel, au simplificat optimizarea și gestionarea operațiunilor de recoltare.
Reglajele manuale periodice, înlocuite de reglarea integrată, din cabină
Seria S700 de la John Deere este, prin excelență, combina cu adevărat automată disponibilă în prezent pe piață. Reglarea integrată a combinei (AIC2- ajustarea integrată a combinei) garantează automat un randament constant al procesului de recoltare, indiferent de condiții. Deoarece reglajele manuale periodice nu mai sunt necesare, operatorii se pot baza pe eficiența maximă a combinei lor.
Camerele digitale din elevatoarele de boabe curate și de reziduuri măsoară permanent cantitatea de boabe sparte și de murdărie și realizează reglaje automate în timp real pentru a menține nivelurile presetate anterior fără intervenția operatorului.
Managementul activ al randamentului este o altă inovație automatizată adusă de John Deere, care le permite fermierilor să economisească timpul și să crească performanțele la recoltare. Cu combinele John Deere din seria S700, nu mai sunt necesare calibrările manuale și nici cântărirea dublă a remorcilor, care consumă timp.
Gestionarea mai bună a randamentului la recoltare
Trei senzori din interiorul buncărului măsoară automat modificările de greutate pe măsură ce buncărul de boabe se umple. Sistemul compară aceste măsurători cu cele ale senzorilor de randament și umiditate pentru a calibra permanent senzorul de randament. Cel mai important avantaj adus de sistem este generarea curbei de calibrare la viteze și niveluri de randament variate utilizând mai multe puncte de calibrare, aceasta fiind o operațiune pe care operatorii o efectuează, de obicei, manual pe teren. Datorită acurateței datelor privind randamentul, fermierii știu exact câte tone vor recolta.
Confort sporit pentru operator
Nici cabina nu a fost neglijată atunci când s-a gândit proiectarea combinelor John Deere din noua serie S. Automatizarea combinei aduce cu sine și un confort sporit pentru operator. Astfel, scaunul este prevăzut cu suspensie pneumatică cu pivot și amortizare față-spate și lateral, iar în configurarea standard cabina este prevăzută cu un monitor cu afișaj cu ecran tactil CommandCenter Gen 4 de 10 inci, Joystick multifuncțional CommandPRO cu șapte butoane programabile, un frigider și aer condiționat și sistem de încălzire automatizate. Datorită conceptului ergonomic, fiecare buton este accesibil imediat. Astfel că, operatorul nu trebuie să dea drumul manetei în timp ce își concentrează atenția asupra hederului. Noua manetă este intuitivă și mai subțire decât modelul precedent.
Nouă identitate vizuală pentru IPSO Agricultură
Începutul de an, aduce pentru IPSO Agricultură o nouă identitate vizuală ce marchează angajamentul pe termen lung asumat în cei peste 20 de ani de activitate în România. Respectul pentru fermieri, pentru activitatea lor și pentru eforturile pe care le depun zilnic pentru cultivarea pământului au fost elementele care ne-au ghidat în conturarea imaginii IPSO Agricultură.
Prezentarea noi identități vizuale a companiei s-a făcut în cadrul unui eveniment exclusivist organizat în București. Evenimentul a reunit fermieri ce își desfășoară activitatea în cele mai importante regiuni agricole din țară.
Noua identitate vizuală intitulată sugestiv ”Cea mai de preț moștenire este pământul. Bine lucrat” a fost gândită prin prisma relației speciale ce există între fermier și copii acestuia.
”Când am demarat această campanie ne-am gândit, în primul rând, la cel ce lucrează solul, la activitatea lui zilnică și la moștenirea cea mai de preț- pământul. Utilajele noastre sunt proiectate pentru o prelucrare responsabilă a solului, astfel încât, la sfârșit de campanie, fermierul obține o recoltă bogată cantitativ și calitativ, dar are grijă și de pământul pe care îl va lăsa moștenire generației viitoare. Ne-am asumat un angajament pe termen lung față de producătorii agricoli și încercăm, în permanență, să susținem eforturile lor în asigurarea necesarului de produse agricole. Până la urmă, cea mai de preț moștenire rămâne pământul bine lucrat cu utilaje de la IPSO Agricultură”, a declarat Arnaud Van Strien, directorul general al companiei IPSO Agricultură.
Prezentă pe piața românească din 1996, IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internațional.
Cu o experiență vastă în domeniu, din 2009 compania este lider pe piața de utilaje agricole din România, oferind soluții integrate producătorilor agricoli, de la piese de schimb, service în câmp, pregătirea operatorilor, optimizarea și monitorizarea flotei de utilaje prin pachetele de servicii FarmSight și până la soluții de finanțare adaptate nevoilor acestora.