• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SOLARUL DE LEGUME care se montează ÎN CINCI ORE! Costă 1.500 de lei și poate fi cumpărat ÎN ȘASE RATE!

    Andreea Elefterie -

    Solarul de legume care se montează în cinci ore, fără sudură și fără fixare prin beton, dar rezistent și bine fixat în pământ. Structura pentru cultivarea legumelor în spațiu protejat costă 1.500 de lei în varianta preferată de cei mai mulți cumpărători, cu dimensiunile de 10 X 4 metri, adică de 40 de metri pătrați. Iar craioveanul Giovanni Dănciulescu, cel care a avut ideea comercializării unor astfel de solarii pentru românii care vor să își cultive singuri legumele, oferă posibilitatea achitării structurii în șase rate egale!

    Solarii Oltenia din Craiova oferă pasionaților de legumicultură din toată țara un solar rezistent, la un preț accesibil, care se poate monta în numai cinci ore, fără a folosi sudura sau beton pentru fixarea în pământ.

    Afacerea cu solarii a început în urmă cu 8 ani, când Giovanni Dănciulescu, în încercarea de a-și construi propriul spațiu protejat pentru cultura legumelor, a început să caute materiale cât mai potrivite pentru a obține o structură durabilă. Aflându-se în Italia, a descoperit solariile ce se pot monta rapid, în 5 ore, motiv suficient pentru a discuta cu un producător pentru a începe să importe și la noi  materialele necesare construirii acestora.

    Ideea de afacere am început-o prin 2010. Mi-am făcut eu primele două solarii și nu am fost mulțumit. Am căutat materiale, am fost plecat din țară și întâmplător am ajuns prin sudul Italiei, unde am văzut aceste solarii care mi-au plăcut. Am discutat cu un producător, am importat arcele. La început nu aveam materialele, pentru că era un preț destul de mare și pentru arce și laterale. Mi-am făcut aceste solarii după care am vrut să mă perfecționez, pentru că mi-au cerut prietenii. Așa mi-am deschis prima firmă de construcții solarii și am început să vindem”, a spus Giovanni Dănciulescu.

    Pe lângă faptul că solariile comercializate de Solarii Oltenia se pot monta cu ușurință în 5 ore, acestea sunt și foarte rezistente, fiind fixate prin picioare de oțel, la o adâncime de 0,5 metri în pământ. Desigur, montarea în cinci ore a solarului se face de către echipa Solarii Oltenia, dar solarul poate fi montat ușor și de către clienți.

    Este vorba despre un solar la care totul e prin numai cu șuruburi, cu piulițe, e zincat, nu se folosește nici sudură. Noi cu asta ne ocupăm, le și montăm. Mergem și le montăm, trimit o echipă cu tot ce le trebuie și în cinci ore se montează solarul, dar să vină vine vântul să le ia. Picioarele sunt din oțel, care intră efectiv 0,5 metri în pământ, asta e deja o fundație de casă și aceste laterale se suprapun, se prind cu șuruburi și cu piulițe, pe care orice om știe să le pună. În cinci ore le montăm noi”, a explicat Giovanni Dănciulescu.

    Echipa de la Solarii Oltenia ridică structura în numai 5 ore. Pentru ”amatori”, experiența poate dura mai mult

    Solariile care se montează în cinci ore sunt de diferite dimensiuni, în general mai mici, datorită cererii existente pe piață. Astfel, acestea sunt dedicate în special familiilor care doresc să își cultive legumele pentru autoconsum, să mănânce mai sănătos.

    Sunt niște solarii mai mult pentru hobby, pentru toți cei care vor să mănânce sănătos, bio, să planteze o roșie la ei în grădină, să o mănânce proaspătă, pe timp de iarnă acum să aibă o salată, o ceapă verde, fără încălzire, anul acesta au mers foarte bine. Iar vara își pun roșii, castraveți, dar ele sunt de mici dimensiuni. Am mers așa, pentru că asta a fost cererea, cel mai mic solar este de 6 x 4 m, deci e un solar mic, 8 x 4 m, din 2 în 2 metri, până la acel 30 x 4 m. Cele mai vândute sunt de 40 metri pătrați, 10 x 4 m, cam așa, suprafață suficientă pentru o familie de patru persoane, să zic, să-și facă și ei producție, să-și pună inclusiv la borcan pe timp de iarnă”, a mai spus Giovanni Dănciulescu.

    Firma din Craiova producătoare de solarii oferă și soluții pentru încălzirea acestora. Oferta include panouri solare ce funcționează în mod similar cu încălzirea prin pardoseală.

    Solarul de la noi se poate încălzi. Noi vindem și panouri solare pentru apă caldă, care împreună cu o pompă și cu un circuit de apă prin pământ la 20 cm, încălzesc efectiv pământul. Exact cum este încălzirea în pardoseală, ca să înțeleagă toată lumea. Totul se face cu un panou solar, iar în zilele foarte geroase și noroase, se folosește o rezistență mică de 1000 W, care încălzește și merge în continuare încălzirea”, a explicat reprezentantul Solarii Oltenia.

    Pentru a ajuta persoanele care achiziționează solarii să le monteze mai ușor, firma din Craiova pune la dispoziția acestora un ghid explicativ care prezintă cei nouă pași în care se instalează solarul. Totodată, producătorul a realizat și un filmuleț cu tot procesul de montare a solarului. Pentru cei care întâmpină probleme în instalarea produselor, Solarii Oltenia are și o linie specială de asistență.

    Avem un filmuleț făcut din frame-uri la viteză mare, la 5 minute, cum se pornește de la zero până e gata solarul. L-am făcut ca să-l dăm ca un fel de ghid. Noi facem traseele, le încărcăm în mașină, le ducem la oameni acasă și ei le montează singuri. Sunt ca niște corturi mai mari, cu tot ce îți trebuie. Există o linie pentru clienți, iar cineva de aici îi îndrumă dacă nu se descurcă, dar foarte rar primim telefoane. Deci, după ghid, toată lumea l-a montat”, a adăugat Giovanni Dănciulescu.

    Transportul solarului este asigurat de către firmă pe distanțe de până la 400 km, în timp ce pentru distanțele mai mari prețul standard este de 100 lei, costurile suplimentare fiind suportate de firmă. Perioada de expediere a produselor oscilează între 2-10 zile, în funcție de distanță și de metoda de transport folosită.

    Trimitem prin curier și transportăm și noi, săptămânal se fac trasee. În apropiere ducem noi direct acasă, pe o rază de 350-400 km, cât putem și noi să facem, iar în colțurile îndepărtate ale țării, trimitem prin curier. Avem un contract cu curieratul și transportul costă 100 lei, este un preț standard, chiar și la cele mai mari, nu contează, plătim noi diferența. Durează maxim 10 zile până oamenii primesc comanda”, a spus Giovanni Dănciulescu.

    Giovanni Dănciulescu spune că solariile comercializate sunt foarte rezistente

    Datorită calității ridicate a materialelor din care sunt realizate solariile, firma din Craiova oferă o garanție de 10 ani. Totodată, Solarii Oltenia comercializează două tipuri de produse, printre care și un pachet economic, low-cost, prin care se oferă componentele solarului, beneficiarul trebuind să achiziționeze separat doar părțile laterale.

    Avem și un low cost în care sunt incluse doar arcele, cu sistem de picurare, cu folie, iar lateralele și le fac din niște ștacheți de lemn. Au fost cam primele solare pe care le-am făcut pentru noi și nu le-am scos încă pe piață, pentru că și la ora actuală sunt low cost. Iar cele care au părți laterale au efecte mai mari. Eu optez pentru totul zincat, deși cele cu lemn au rezistență de 5-6 ani, nu s-a întâmplat nimic cu ele”, a explicat reprezentantul firmei din Craiova.

    Solariile ”full-option” vin la pachet cu sistemul de irigare prin picurare

    Solarul cel mai apreciat de clienți este cel de 40 de metri pătrați, la care sunt oferite toate elementele componente, de la sistemul de picurare până la folii, ștacheții de lemn fiind singuri pe care trebuie să îi aducă clientul în plus. Costul unui asemenea solar este de 1.500 lei, un preț atractiv pentru cei interesați.

    Cel mai vândut solar este cel la 10 x 4 metri, la 40 metri pătrați, fiecare vrea să aibă în curte așa ceva, cu totul și când spun tot, spun că are și sistem de picurare, robinet, folie și coloane de picurare, folie pentru solar, folie pentru ușă, nu are acei ștacheți de lemn, pe aceia trebuie să îi pună clientul. Sunt și foarte greu de transportat. Ăsta costă 1.500 lei cu tot cu TVA, plus transport, iar montajul și-l fac singuri. Iar solarul Profi, cum i-am zis noi, din oțel zincat, cu lateralele zincate, șuruburi groase de 10, costă 1.950 lei. Am o cerere foarte mare acum. Părțile laterale le-am adus de anul trecut. De anul trecut am intrat cu ele, suntem în al doilea an și am clienții mei vechi care ne sună acum ca să înlocuiască părțile pe care le-au avut de acum 5-6 ani”, a adăugat reprezentantul Solarii Oltenia.

    Pentru a face solarul mai accesibil, Giovanni Dănciulescu a venit cu o idee inedită: a încheiat un contract cu o bancă, oferindu-le astfel clienților posibilitatea de a achiziționa solarii în 6 rate, fără niciun cost suplimentar.

    Clienții au două opțiuni pentru a comanda.Intră direct pe site, caută produsul, urmează pașii și comandă, cu plata la livrare, deci plătește când îi ajunge produsul acasă. Mai pot comanda și telefonic, direct la birou. De anul trecut am făcut contract cu o bancă și oferim în rate aceste solarii. Deși sunt sunt scumpe – doar 1.500 lei, dar am vrut să ajutăm oamenii care poate nu își permit  să plătească suma dintr-o dată, inclusiv poate pensionari care doresc să cumpere un solar, pentru aceste persoane oferim achiziționarea solarului în rate, până la 6 rate, fără niciun cost suplimentar. Toate costurile suplimentare le suportă firma noastră. Adică la 1.500 lei, plătești 250 lei pe lună și ai un solar în curte. Cumpără foarte mulți în aceste rate. Ideea mi-a venit tot așa, eu care am un salariu destul de bun, am luat o mașină de spălat și mi-a convenit să o iau în rate, să nu plătesc nimic în plus. Și atunci am zis, de ce să nu fac și eu, să-i ajut pe alții?”, a explicat Giovanni Dănciulescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Plăți avans APIA. Primele județe unde fermierii au confirmat că le-au intrat banii în conturi Fermierii stau la coadă pentru a încasa ajutorul de 1.000 lei pe hectar Primăriile vin în sprijinul fermierilor care vor să încaseze ajutorul de 1.000 lei/hectar

    Ultimele știri

    ”Regele Uleiului” a cumpărat un terminal în Portul Constanța și îl va extinde cu bani de la Guvernul României Începe Programul Tomata – Ciclul II. Anunțul făcut de ministrul Barbu direct din solar! APIA: 12.380 de crescători de animale au avansul în conturi. Situația plăților la zi!