Nicușor Coroamă, ciobănașul din finala MasterChef: Creştem oi şi trăim doar din vânzarea brânzei

Nicuşor Coroamă, finalistul MasterChef din această seară are doar 19 ani și locuiește cu familia în comuna suceveană Vicovu de Jos, la o fermă cu peste 300 de oi. Ciobănașul vorbește deschis despre cum își câștigă existența muncind din greu ca fermier, dar și de ce s-a întors din Spania, unde a lucrat zilier la un solar.
Ciobănaşul de la MasterChef a absolvit anul trecut Colegiul Andronic Motrescu, din Rădăuţi, la specializarea turism şi alimentaţie publică şi de atunci cochetează cu ideea de a deschide o pensiune. Potrivit libertatea.ro, până să-şi împlinească acest vis, tânărul trudeşte la stâna familiei, unde nu se dă în lături de la nici o muncă. De la părinţi a învăţat să mulgă oile, să le ducă la păscut şi să facă brânză.
“Am şi dormit la stână, ca să fiu dimineaţa la prima oră treaz şi să mulg oile. Acum avem maşină de teren, dar înainte mergeam pe jos sau cu bicicleta”, s-a destăinuit Nicuşor. Familia Coroamă are la stână 300 de oi şi 200 de miei, animale pe care le mână la păscut un localnic.
Ana şi Costel, părinţii tânărului, şi-au învăţat băiatul să nu se ferească de muncă.
“Suntem oameni simpli, care lucrăm de cum se face ziuă până noaptea. Avem 5 hectare de teren de pe care obţinem furajele pentru animale. Creştem oi şi trăim doar din vânzarea brânzei. Nu suntem bogaţi ca Gigi Becali, dar suntem oameni gospodari”, a declarat familia Coroamă.
A lucrat la solar în Spania
Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!
Recomandări
ROMAPIS: Campanie pentru interzicerea completă a pesticidelor sintetice utilizate de fermieri!
CALENDARUL PLĂȚILOR APIA PENTRU LUNA DECEMBRIE!
OFICIAL: FERMIERII CU PESTE 30 DE VACI SAU 100 DE OI, OBLIGAȚI SĂ ACHITE TAXA DE ADĂPAT!
PRIMELE LISTE CU FERMIERII CARE ÎNCASEAZĂ PLATA FINALĂ DE LA APIA!
Cadastru gratuit 2020. Se majorează sumele pentru programul finanțat de stat
PLĂȚI FINALE APIA: SUMELE CARE SE VIREAZĂ ACUM ÎN CONTURILE FERMIERILOR!
Anunțuri agricole
Agrointeligența Bio
Ion Toncea, INCDA Fundulea: Sistemele de agricultură ecologică rezolvă problemele de fertilitate a solului
Viitorul agriculturii sună ecologic!
Mierea bio, singurul produs apicol cu vânzare sigură
SuperVinuri
Vinuri româneşti impresionante: Rotenberg Emeritus Merlot 2007
Jurnalul unui pelerin la Goodwine: 22-24 noiembrie 2019
Ce pierderi au înregistrat producătorii de struguri din Dealu Mare în 2019
Food & Retail
Testul brânzei bune. Cum deosebești brânza din lapte de cea falsificată cu grăsimi vegetale
Telemea din lapte de oaie sau de vacă? Cum faci diferența indiferent de mirosul brânzei!
Dorin Cojocaru, APRIL: Unii producători pun căcăreze de oaie în lapte, pentru a înşela consumatorii!