Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2018

LISTA APIA pe JUDEȚE: SITUAȚIA LA ZI A PLĂȚII SUBVENȚIILOR!

Situația la zi pentru plata subvențiilor APIA către fermieri în fiecare județ. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut astăzi – miercuri, 28 februarie, o prezentare amplă a plăților cre s-au efectat în Campania 2017, atât în avans cât și pentru sumele finale virate în conturi. Potrivit șefului de la agriculturi procentul la care s-a ajuns în clipa de față privind plățile fermierilor este de 89,13 la sută!

 

”Am dat și situațiile pe județe. Nu putem să dăm subvențiile într-o singură zi. Este imposibil. Nu putem nici să le dăm într-o lună, pentru că sunt proceduri clare, le-am respectat cu exigență maximă. Așa se face că pe acest procedeu corect implementat în țară, în toamna 2017 a fost pentru prima dată când zootehnia a primit subvenții, pentru că au ieșit din perioada de retenție, de la 15 mai ovinele 100 de zile, de la 15 mai bovinele 6 luni. Și am slăbit încărcătura cheltuielilor pe fermele zootehnice, fiind liberi fermierii, depășind această perioadă de retenție să-și deseneze interesul economic  cum a dorit și să scoată din efectivele de animale exemplarele care erau programate să fie scoase și să reducă astfel consumul de furaje la nivelul fermei respective. O logică corectă”, a subliniat ministrul.

Petre Daea a arătat că în clipa de față procentul de plată către fermieri este de 89,13%. ”Mai sunt 11 procente de prelucrat în luna ce vine. Este o activitate zilnică și cu un interes major din partea lucrătorilor. Aici trebuie făcută o remarcă și anume. Sunt situații când dosarele fermierilor au anumite scăpări datorită modului de lucru cu care noi anul acesta am avut prin interesul major să introducem etapă de etapă noi proceduri, să folosim teledetecția ca o măsură de control în afara controlului clasic, sistemul mai dă și erori”, a mai spus ministrul.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


5 comentarii

  1. Minciuni nici un leu pe cont ,de ce nu nu primim de la APIA in scris cit avem la ha.si pe bovina si data cind intra bani in cont ??? Trebuie sa mergem la banca de 100 de ori sa ne verificam contul.

Scrie un comentariu