• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • EXCLUSIV! VESTE URIAȘĂ pentru CIOBANI: O NOUĂ SUBVENȚIE PLĂTITĂ pe CAP DE OVINĂ!

  Roxana Dobre -

  O nouă măsură de sprijin pentru oierii din România. Liderii din sectorul oieritului au avut o serie de discuții cu ministrul agriculturii, Petre Daea, iar șeful de la agricultură a fost de acord cu propunerile crescătorilor de ovine. Cea mai importantă discuție s-a purtat pe marginea unui nou sprijin ce va fi plătit ciobanilor care fac performanță și înființează ferme de elită, adică acele exploatații unde se cresc doar animale din rasă pură!

  Ionica Nechifor-Romovis este prezent la discuțiile de la Ministerul Agriculturii

  Ionică Nechifor, secretar general al Romovis și cunoscut crescător de Karakul din județul Botoșani, a participat la discuțiile cu ministrul agriculturii și a dezvăluit pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro ce presupune noua subvenție pentru oieri.

  ”Noi în principal am discutat despre măsuri de sprijin privind animalele care sunt supuse selecției în vederea ameliorării. Nu ne-am băgat pe Ordinul 619, că nu mai avem ce umbla la el. Ca și criterii de eligibilitate rămân în 2018 aceleași ca anul trecut, nu-i mai bulversăm pe fermieri. În schimb, am cerut și chiar a fost de acord domnul ministru să definim fermele din România, de 28 sau 29 de ani definim și noi fermele de elită. Domnul ministru a fost de acord să stabilim în 60 de zile criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o fermă de elită”, a explicat Nechifor în exclusivitate pentru  Agrointeligența-www.agrointel.ro .

  Subvenția va fi acordată din bugetul național

  Dacă se va concretiza noua subvenție va fi plătită inițial din bugetul național urmând ca, după ce obține girul Comisiei Europene, să primească bani europeni în noua Politică Agricolă Comună adică după 2020. ”(…) Și după ce se vor finaliza și lucrurile astea se vor găsi măsuri de sprijin pentru fermele de elită. Alt sprijin din bugetul național, pentru că cel care este sprijin cuplat zootehnic. Beneficiari nu sunt cei care au ferme de elită, beneficiari sunt toți fermierii care au animalele în Registrul Genealogic, care achiziționează berbeci de rasă pură și atunci sprijinul acesta de ameliorare se confundă cu sprijinul cuplat zootehnic și nu e corect. Și atunci l-am convins pe domnul ministru și până la urmă a fost opțiunea tuturor fermierilor, toți sunt de acord ca acele ferme de elită și într-adevăr acele ferme să fie de elită, să îndeplinească acele criterii, noi dispunem de niște criterii destul de drastice. Trebuie să fie în așa fel încât să se vadă diferența între o fermă de elită și celelalte ferme, comerciale sau de producție și domnia sa chiar a zis că va găsi și resurse financiare pentru aceste ferme de elită, dar nu va fi doar pentru ovine. Ele vor fi pentru tot sectorul zootehnic, pe specii, dar propunerea a venit de la noi. E de 5 ani, dar nu am avut încă un ministru care să ne-o accepte decât domnul Daea”, a ma explicat Ionică Nechifor.

  Crescătorul de ovine a mai precizat că banii doar ajunge doar la crescătorii care au rasă pură. ”Clar, nici nu discutăm despre altceva și după aceea să stabilim care sunt acele animale, noi avem un clasament în urma activității de apreciere a unui animal, care le clasează într-o grupă în funcție de performanță. Asta ca măsură, probabil că ea se va realiza anul acesta, dar o să intre în nou Politică Agricolă Comună, să fie susținute fermele de elită. Sigur ea va intra din fondurile europene, că asta ne dorim. Vorbim de 2020, dar de acum, de anul ăsta să fie național”, a conchis secretarul general al Romovis.

  Reamintim că în prezent fermierii primesc Ajutorul Național Tranzitoriu în zootehnie (ANTZ) care în campania 2017 a avut un cuantum de 24,13 lei pe cap de animal și Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) care în Campania 2017 a avut un cuantum de 25,0020 euro pe cap de ovină/caprină.

  Citiți condițiile pentru aceste două subvenții în vigoare aici:

  SUBVENȚIA APIA LA OVINE: TERMENUL care îi poate lăsa pe CIOBANI FĂRĂ BANI!

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  MADR: Sumă majorată pentru ajutorul de stat acordat crescătorilor de animale! APIA ÎNCEPE PLĂȚILE! Adrian Oros: De mâine se virează banii pentru despăgubirile de secetă! Anunț despre plata avansului APIA! 1,78 miliarde de euro vor ajunge în contul fermierilor!

  Ultimele știri

  Campioana de la Banat Agri Group! Fiica lui Valentin din Bălțată Fleckvieh – vârf de 52,9 de litri de lapte pe zi! ANM: Vremea se răcește brusc. Când și unde pot apărea și ploile! APA Brăila, propunere pentru MADR: Linii de credit de minim 500 euro pe hectarul calamitat!

  Căutare în articole